Profesor Joe Moreira?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak wogole to brazylia, columbia i tym podobne kraje lubowaly sie zawsze w tytulach. Np jakiegos wlasciciela ziemskiego nazywano pulkownikiem lub comandorem a nigdy wojska nie widzial ale mial kase
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no tak tyle ze unas w LO tez sie mowi do nauczycieli profesorze ale nikt bezczelnie nie tytuluje sie tym na zewnatrz, a reklamowanie sie jako profesor no coz to juz naduzycie....
Nie jest to nadużycie (spotrowe znaczenie). Tak, jak nie jest nadużyciem słowo "student", które równiez funkcjonuje, a wcale nie oznacza tylko studenta w znaczeniu takim, jak w Polsce. Jest to równiez osoba ćwicząca; np. student jiu-jitsu. Człowiek ćwiczący (uczący) się jiu-jitsu.
Pozdrawiam
Misiek2
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No wlasnie tak sobie czytam inne forum a tu Profesor Joe Moreira. Wiec mnie sie nasuwa pytanie czego on jest profersorem bo jakis taki za mlody jak na profesora dla mnie. Czy ktos wie z czego i gdzie pisal przewod profesorski??????????? czy to tylko jego ksywka moze? :?
Joe, o ile sie nie myle, za mlody to nie jest.
Prof. Hmm, kilka osob sie tytuluje tytulem profesorkism w bjj. Nie wiem dokladnie z czego to wynika. Ot ktos sobie nadal taki tytul. Niemniej Joe posiada duza wiedze o bjj[ 6dan], judo[3 dan].
Moze w Polsce to moze byc poczytane jako nad uzycie. W Brazyli czy stanach widocznie takie tytulowanie jest OK. Najwidoczniej.
Jako zawodnik MMA to ma 2 zwyciestwa i 2 porazki. Przed czasem zakonczyl walke tylko z Joe Sonem ... a tak reszte przez decyzje.
W Bjj osiagniecia ma. Podobnie jak w Judo.
Ma pewno jest to znane nazwisko i czlowiek u ktorego warto cwiczyc czy chociaz na staz pojechac aby zobaczyc tak wysoki stopien w bjj na zywo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No wlasnie tak sobie czytam inne forum a tu Profesor Joe Moreira. [...] Czy ktos wie z czego i gdzie pisal przewod profesorski??????????? czy to tylko jego ksywka moze? :?
Fakt, facet powinien funkcjonowac poza Ameryka Lacinska, np. w Europie, jako Joe "Profesor" Moreira, bo jest to wlasciwie ksywa. W naszej kulturze profesor umieszczony przed nazwiskiem funkcjonuje wylacznie jako nadany stopien naukowy.
W rapie np. istnieja kolesie tacy jak Dr Dre, Proffesor Gryffith itp, ale wszyscy wiedza, ze to pseudonimy artystyczne.
Co nie umniejsza faktu, ze jest on zapewne "profesorem" jesli chodzi o umiejetnosci w BJJ.
Napisano Ponad rok temu
Niech będzie i profesor, mi to nie przeszkadza, bo jakby miał być taki prawdziwy to by musiał mieć jeszcze dr hab. 8)
Napisano Ponad rok temu
i tu nalezy wykozystac ta mozliwosc , bo nie jaest waze czy Poznan ma w dupie Krakow , czy Pawel Z. nie lubi Hasta , Moreira jest jeden i jezeli ktos kocha BJJ , lub widzi to jak uzupelnienie swojego cross trainnig , to bedzie kompletnym kretynem jezeli sie nie zjawi na tym seminarium.
Nie jestem w BJJ Polska ( a nawet powiem szczerze ze jedna osoba mnie co najmniej nie lubi i to chyba bardzo), nie jestem nawet w Polsce , ale jszcze raz powtarzam jezli ktos , czuje sie zaangazowany w SW , i to POWINIEN odwiedzsic to seminarium.
PS
Oczywiscie wszyscy wiedza ze nauczycile to po portugalsku professor,
mowia tez ze nikt nie ma tylu black belts co Moreira , ale zostawmy to historykom , co ja moge powiedziem ......jak nie pojedziesz na Moreire to .....to dupa jestes
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Europejskie kwalifikacje do ADCC
- Ponad rok temu
-
na dole czy u gory ?
- Ponad rok temu
-
ME juniorów, recenzje w prasie.
- Ponad rok temu
-
BJJ near Wroclaw?
- Ponad rok temu
-
Czym się różni tak właściwie LutaLivre od Ju_Jitsu ?
- Ponad rok temu
-
Witam wszystkich :)
- Ponad rok temu
-
Me Juniorów Holandia 2002
- Ponad rok temu
-
Mario Sperry vs Royler Gracie
- Ponad rok temu
-
Puchar Polski Młodzików 2002 - WYNIKI