Kontuzje Kontuzje kontuzje ...
Napisano Ponad rok temu
może mam uraz ale jak pare razy na początkuy próbowałam, to często o ręce zapominałam, i płuca wychodziły mi przodem...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trzeba przypilnowąć głowy no i sparować energię .......
Eeeeeeeeee...
łatqwizna... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam...
Napisano Ponad rok temu
jaie wielkie....????? 8O 8O 8O
Napisano Ponad rok temu
Aiki
Napisano Ponad rok temu
W zasadzie wszystkie nazwy dotyczą tego samego padu, spowodowane są różnicą w stylach i szkołach aikido jakie szanowni przedmówcy prezentują.
Ja się jeszcze spotkałem z nazwą: zempo kaiten ukemi
S.
Po zempo kaiten ukemi mozna sie nabawic kontuzji 8O 8O 8O
Napisano Ponad rok temu
hm.. temat stary ale ja dodam ze ostatnio sie dorobilem dziury w brzuchu (!) i mam przymusowe wakacje hehe.. ludziska z mojej sekcji wiedza jak to bylo.. heh
Heheheh widac nie tylko mnie urządziła kochana służba zdrowia, też do końca roku czeka mnie przymusowe przebywanie za matą.
Napisano Ponad rok temu
Czy 1,5 metra to wysoko? 8O Jak szybować to 2 metry...!!! :?
wyskoczysz facet na 2m z miejsca do gory??? to moze od niechcenia bys na jakas olympiade jechal... zawsze to jeden medal wiecej dla ojczyzny :wink:
Wiekszosc instrukorow nie uczy poprawnego ataku, dynamiki itd.
... no ale za to uczy uke jak ma chodzic znajac technike :?
ostatnio czesto trafiam na takowych - praktycznie od momentu ich ataku nie musze nic robic - wszystko za mnie robi uke - kladzie sie potulnie, przekreca na brzuszek i zaklada kontrole 8O , a ze niemiecki u mnie nienajlepszy to nie wiem jak im powiedziec "a stoj w miejscu baranie!!!" :?
Napisano Ponad rok temu
Aiki
Napisano Ponad rok temu
ostatnio czesto trafiam na takowych - praktycznie od momentu ich ataku nie musze nic robic - wszystko za mnie robi uke - kladzie sie potulnie, przekreca na brzuszek i zaklada kontrole 8O
Hm..... Tzn ze uke są albo rozsądni i wolę jak sami się obalą, niż Ty zrobisz im kuku... :wink: ,albo łatwe Aikido trenujesz gdzie wszyscy Ci się podkaładają....
Ale to jest zart wiec nie bięż tego do siebie....
:wink:
Napisano Ponad rok temu
masz idealna harmonie, zgranie.. pracujecie razem.. piekne jiu-wazy napewno z tego wyjda.. uczysz sie techniki, a jak chcesz sie posilowac napewno macie jakies fajne sztanga-haus w niemczech
Napisano Ponad rok temu
Czy cwiczycie pad zwany (u nas) szybkie yoko ???
Pytam ludzi nie nalezacych do PUA.
Napisano Ponad rok temu
Tak apropos...
Pytam ludzi nie nalezacych do PUA.
Nie tylko Wysocki stawia takie wymogi... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Aiki
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem co nazywacie "szybkim yoko".
U nas yoko to ten co się nogi nad głową przerzuca, to chyba ten sam co "wysoki" u shudokanowców.
Robimy też tzw. "kołyskowy" - np. przy shomen ate. Wyrzuca się wtedy jedną nogę do przodu, za nią leci druga i ląduje się robiąc ładną kołyskę.
Napisano Ponad rok temu
- kladzie sie potulnie, przekreca na brzuszek i zaklada kontrole
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem co nazywacie "szybkim yoko".
U nas yoko to ten co się nogi nad głową przerzuca, to chyba ten sam co "wysoki" u shudokanowców.
Robimy też tzw. "kołyskowy" - np. przy shomen ate. Wyrzuca się wtedy jedną nogę do przodu, za nią leci druga i ląduje się robiąc ładną kołyskę.
10kan A Ty skadyk jesteś? Znaczy się federacja oczywiście..... Bo ja Ciebie chyba u Roberta widziłem..... :wink:
Napisano Ponad rok temu
10kan A Ty skadyk jesteś? Znaczy się federacja oczywiście..... Bo ja Ciebie chyba u Roberta widziłem.....
Dobrze kombinujesz Jestem z AAI i ćwiczę u Roberta.
Ale widzieć u Roberta to mnie mogłeś tylko wirtualnie - na jego forum dyskusyjnym,
bo nie przypuszczam żebyś moją facjatę kojarzył (aż tak popularny to nie jestem :roll: )
pozdrowienia
Marcin
Napisano Ponad rok temu
http://atw.pl/forum/album_see.php?id=3610kan A Ty skadyk jesteś? Znaczy się federacja oczywiście..... Bo ja Ciebie chyba u Roberta widziłem.....
...nie przypuszczam żebyś moją facjatę kojarzył (aż tak popularny to nie jestem :roll: )
pozdrowienia
Marcin
Ktoś Ty? ..... :wink: rotfl
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jakie linki podawać?
- Ponad rok temu
-
Jaki stroj do aikido
- Ponad rok temu