Kontuzje Kontuzje kontuzje ...
Napisano Ponad rok temu
może mam uraz ale jak pare razy na początkuy próbowałam, to często o ręce zapominałam, i płuca wychodziły mi przodem...
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Trzeba przypilnowąć głowy no i sparować energię .......
Eeeeeeeeee...
łatqwizna... :wink:

Napisano Ponad rok temu

Przepraszam...

Napisano Ponad rok temu
jaie wielkie....????? 8O 8O 8O
Napisano Ponad rok temu
Aiki
Napisano Ponad rok temu
budo_snajper napisał
W zasadzie wszystkie nazwy dotyczą tego samego padu, spowodowane są różnicą w stylach i szkołach aikido jakie szanowni przedmówcy prezentują.
Ja się jeszcze spotkałem z nazwą: zempo kaiten ukemi![]()
S.
Po zempo kaiten ukemi mozna sie nabawic kontuzji 8O 8O 8O
Napisano Ponad rok temu
budo_Pedro napisał
hm.. temat stary ale ja dodam ze ostatnio sie dorobilem dziury w brzuchu (!) i mam przymusowe wakacje
hehe.. ludziska z mojej sekcji wiedza jak to bylo.. heh
![]()
![]()
Heheheh widac nie tylko mnie urządziła kochana służba zdrowia, też do końca roku czeka mnie przymusowe przebywanie za matą.
Napisano Ponad rok temu
budo_Uchideshi napisał
Czy 1,5 metra to wysoko? 8O Jak szybować to 2 metry...!!! :?
wyskoczysz facet na 2m z miejsca do gory??? to moze od niechcenia bys na jakas olympiade jechal... zawsze to jeden medal wiecej dla ojczyzny

budo_Aiki napisał
Wiekszosc instrukorow nie uczy poprawnego ataku, dynamiki itd.
... no ale za to uczy uke jak ma chodzic znajac technike

ostatnio czesto trafiam na takowych - praktycznie od momentu ich ataku nie musze nic robic - wszystko za mnie robi uke - kladzie sie potulnie, przekreca na brzuszek i zaklada kontrole

Napisano Ponad rok temu
Aiki
Napisano Ponad rok temu
budo__LM_ napisał
ostatnio czesto trafiam na takowych - praktycznie od momentu ich ataku nie musze nic robic - wszystko za mnie robi uke - kladzie sie potulnie, przekreca na brzuszek i zaklada kontrole
8O
Hm..... Tzn ze uke są albo rozsądni i wolę jak sami się obalą, niż Ty zrobisz im kuku... :wink: ,albo łatwe Aikido trenujesz gdzie wszyscy Ci się podkaładają....
Ale to jest zart wiec nie bięż tego do siebie....
:wink:
Napisano Ponad rok temu
masz idealna harmonie, zgranie.. pracujecie razem.. piekne jiu-wazy napewno z tego wyjda.. uczysz sie techniki, a jak chcesz sie posilowac napewno macie jakies fajne sztanga-haus w niemczech

Napisano Ponad rok temu
Czy cwiczycie pad zwany (u nas) szybkie yoko ???
Pytam ludzi nie nalezacych do PUA.
Napisano Ponad rok temu
budo_Mr Smail napisał
Tak apropos...
Pytam ludzi nie nalezacych do PUA.
Nie tylko Wysocki stawia takie wymogi... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Aiki
Napisano Ponad rok temu
Cytat
Nie wiem co nazywacie "szybkim yoko".
U nas yoko to ten co się nogi nad głową przerzuca, to chyba ten sam co "wysoki" u shudokanowców.
Robimy też tzw. "kołyskowy" - np. przy shomen ate. Wyrzuca się wtedy jedną nogę do przodu, za nią leci druga i ląduje się robiąc ładną kołyskę.
Napisano Ponad rok temu
- kladzie sie potulnie, przekreca na brzuszek i zaklada kontrole
Napisano Ponad rok temu
budo_10kan napisał
Nie wiem co nazywacie "szybkim yoko".
U nas yoko to ten co się nogi nad głową przerzuca, to chyba ten sam co "wysoki" u shudokanowców.
Robimy też tzw. "kołyskowy" - np. przy shomen ate. Wyrzuca się wtedy jedną nogę do przodu, za nią leci druga i ląduje się robiąc ładną kołyskę.
10kan A Ty skadyk jesteś? Znaczy się federacja oczywiście..... Bo ja Ciebie chyba u Roberta widziłem..... :wink:
Napisano Ponad rok temu
10kan A Ty skadyk jesteś? Znaczy się federacja oczywiście..... Bo ja Ciebie chyba u Roberta widziłem.....
Dobrze kombinujesz

Ale widzieć u Roberta to mnie mogłeś tylko wirtualnie - na jego forum dyskusyjnym,
bo nie przypuszczam żebyś moją facjatę kojarzył (aż tak popularny to nie jestem :roll: )
pozdrowienia
Marcin
Napisano Ponad rok temu
http://atw.pl/forum/album_see.php?id=3610kan A Ty skadyk jesteś? Znaczy się federacja oczywiście..... Bo ja Ciebie chyba u Roberta widziłem.....
...nie przypuszczam żebyś moją facjatę kojarzył (aż tak popularny to nie jestem :roll: )
pozdrowienia
Marcin
Ktoś Ty? ..... :wink: rotfl
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Jakie linki podawać?
- Ponad rok temu
-
Jaki stroj do aikido