YOGA ??
Napisano Ponad rok temu
Ja chciałbym zapoznać się z tym bliżej ale kurde nie znam nikogo kto to uprawia. Za płatne lekcje 10 zł za h wraz ze starszymi paniami to ja dziękuję.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tam są chyba wszystkie techniki/ćwiczenia i ich opis (czemu służą, jakie partie mięśni, czy jakie ścięgna wyrabiają).
Samemu też można popróbować niektórych ćwiczeń stamtąd, nie wydając żądnych pieniędzy i bez zbędnego oglądania starszych panien [/code]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Tak, ja raz widziałem jak sie rozkładali i cała sala była w kocykachCzy ktoś z forumowiczów zetknął się z tym systemem ćwiczeń?
Napisano Ponad rok temu
K.
Napisano Ponad rok temu
Sa tam cwiczenia ocierajace sie o nadludzka sprawnosc, sile i wytrzymalosc, ktorym nie podola wielu wydawaloby sie sprawnych twardzieli. Jako osoba, ktora mial z yoga do czynienia w stopniu podstawowym, nie raz aplikowalem sportowcom wyczynowym np. podstawowe tzw. stojace asany, ku mojemu zdumieniu wiekszosc miala z nimi problemy. Najbardziej sprawny i najlepiej zbudowany czlowiek jakiego kiedys spotkalem, to byl przedstawiciel yogi (kierunek indyjskiego mistrza jogi - B.K.S. Iyengara, nauczyciela angielskiej rodziny krolewskiej. Twierdzil, ze nigdy nie mial nic do czynienia z silownia.
Yoge np. cwiczy regularnie Rickson Gracie, ktory nawet fotografowal sie w roznych pozycjach cwiczebnych.
Yoga zainteresowalem sie jako czlowiek doszczetnie porozbijany przez kyokushin i pelnila dla mnie funkcje terapi i odnowy biologicznej.
Wszystkie wspolczesne sytemy streching sa w mniejszym lub wiekszym stopniu yoga, najczesciej tylko uproszczona i zubozona o system oddechowy.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
P.S.Uważaj bo Ci promieniowanie zakłóci przepływ prany. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-