czy nockouty na treningu czesto sie zdarzaja??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pewnie dlatego, ze na ogol jestem wiekszy, silniejszy i ciezszy
Jedyna niedogodnosc to taka, ze, jak przystalo na gentlemana, musze dbac o to by dziewczyna nie zrobila sobie krzywdy...
pozdro
E2rd
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale teraz popracuje nad szybkoscia
Napisano Ponad rok temu
miałem wybór,zostać zbity przez dziewczyne, lub ją skrzywdzić, ah ci koreańczycy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hmmm... jakoś dziwnie to wyszło 8O pisałem oczywiście o sparingach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(na ulicy) !!!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
w sumie nigdy nie wygralem walki z dziewczyna... po prostu nie moge sie przemoc nawet zeby jakas uderzyc czy cos takiego, tyle okazji do skrotow, jakis akcji, ze az razi. Na szcescie mam metode, ktora pasuje i mi i partnerce - staram sie je trzymac na dystans wyciagnieta reka, tak ze ona aby mnie dosiegnac musi sie troche pomeczyc, tak zeby obejsc ta reke... albo po prostu popycham lekko "z bara" zaslaniajac sie rekawicami przed jakims atakiem...
a co do nokautow to widzialem troche, sam nokautowalem i bylem nokautowany... raz na MP jun mł koles machnal dolloy przed innym... niby nic, chwila skupienia, nagle tamten drugi lapie sie za nochala i pada na mate.
Raz na treningu mialem sparring z kolesiem wiekszym ode mnie o 2 glowy i ciezszym z 30 kg, ale starszym tylko o rok. I runda nalezala do mnie, w drugiej troche siadlem, wiec ogracznialem sie tylko do trzymania gardy i ew. skrotow, a tamten zaczal cfaniakowac... nie podobalo mi sie wiec wyczekiwalem dogodnego mometnu. Tamtem postawil na swoja mase... wzniosl sie w powietrze (nade mnie) i chcial mnie zmiadzyc pchnieciem w rodzaju ap chagi. Nadzial sie jednak brzuchem na mojego yopa i padl na ziemie (az zadrzalo). Przez 1 minute niewiedzielismy co sie z nim dzieje, ale potem doszel do siebie.
Jakos z tydzien temu na sparingu dostalem od kumpla czyste dollyo w maske. Padlem na kolana i nie wiedzialem co sie dzieje, ale po chwili wstalem i chcialem dalej walczyc, ale mnie trener usadzil na lawce... jakby tamten uzyl max sily pewnie nie wstalbym tak predko...
pzdr CarpeDIem
Napisano Ponad rok temu
Nokauty najczęściej znarzają sie na kontrze, ponieważ tylko wtedy mozna uderzyc na 100%. W tkd nie jest ich tak dużo, poniewaz zasada to light contakt a nie full.
Dokładnie! Mi parę razy bandae przeleciał koło głowy, a niejedno dolyo na krtań zblokowałem 8)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
'Karty zyciowe' w ITF
- Ponad rok temu
-
Logo TKD c.d.
- Ponad rok temu
-
Trening skoczności. Atlas ćwiczeń. - Skarzyński, Sozański