lędźwie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Majce pomoglo cwiczenie judo, zmienila pozycje cwiczenia(w judo stopy sa w bardziej naturalnej pozycji niz w aikido, co oddzialywuje na pozycje bioder i kregoslupa), takze pady sa inne, w aikido kregoslup jest skrecony jak robisz rolke, w judo nie..
Bol moze tez wynikac z nieprawidlowej budowy anatomicznej szkieletu, takze musisz to tez zbadac.
Napisano Ponad rok temu
Niestety nie chcialam rezygnowac z tkd, wiec pewnie jeszcze jakos perztrwam z tym kregoslupem. Jezeli chodzi o kregoslup, to jest prosty i raczej dobrze zbudowany, bo ostatnio mialam robione komputerowe badanie kregoslupa , inaczej nie dostalabym zdolnosci od lekarza sportowego, wiec chyba wszystko musi byc ok
pozdrawiam;)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam, Aviator
Napisano Ponad rok temu
Tez zalezy jak spisz - jak na boku i ze zgietymi kolanami to warto pod kolano te co jest na wierzchu podkladac poduszke zeby unikac skretu bioder.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tym materacem to tez prawda. Odkad zmienilem na bardzo twardy to przeszly mi wszystkie bole plecow. Najlepiej sie spi na prawdziwym japonskim tatami, twarde jak diabli ale warte dla rezultatow.
Tez zalezy jak spisz - jak na boku i ze zgietymi kolanami to warto pod kolano te co jest na wierzchu podkladac poduszke zeby unikac skretu bioder.
Powiedziano mi, że jak sie spi na materacu wprost na ziemi, to po pewnym czasie siadają nerki. Musi byc izolacja powietrza miedzy materacem a podloga.
no nie wiem czy to prawda, spie juz ponad 2 lata na materacu i nie mam problemow z nerami
Napisano Ponad rok temu
To nie jest kwestia izolacji powietrznej - tylko izolacji termicznej. Jeśli materacyk dobrze izoluje od podłoża to nie ma potrzeby stawiania go na nóżkach. Ja od 4 lat śpię na materacu, który leży chamsko na ziemi i jest dobrze. Wiadomo, że jeśli będziesz spał w przeciągu to gwarantowane masz zapalenie nerek, pęcherza, albo korzonków. A wtedy bolały będą nie plecy a ruch. Odradzam również używanie poduszek. Z puntu widzenia mojego samopoczucia poduszki służą jedynie do oparcia się o ścianę, ew. udostępnieniu uzależnionym od nich gościom.
Pozdrawiam, Aviator
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jakie proponujecie suplementy na stawy?
- Ponad rok temu
-
D - Ryboza
- Ponad rok temu
-
L-carnityna forte plus
- Ponad rok temu
-
jak w domu...?
- Ponad rok temu
-
masa
- Ponad rok temu
-
Piszczel się nie zrasta?
- Ponad rok temu
-
Kompromitacja ruchu olimpijskiego
- Ponad rok temu
-
Szybkosc reakcji
- Ponad rok temu
-
ktos moze probował viagre?
- Ponad rok temu
-
odbnudowanie chorego stawu msm i glucozamina ?????????
- Ponad rok temu