Niespecjalnie - kolagen jest podstawowym składnikiem żelatyny, a właściwie żelatyna produktem najbogatszym w tenże. I proponowałbym nie mylić kolagenu z keratyną - jak najbardziej niestrawną.
Jakie proponujecie suplementy na stawy?
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
21 odpowiedzi w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: Jakie proponujecie suplementy na stawy?
Dzieki Sloniak, za wsparcie
Poza tym, to sorki, czy my rozmawiamy o produktach olimpu, czy o kolagenie? Ja wspomnialem ten produkt, bo o nim slyszalem, ale nie mowilem, ze jest najlepszy, kolego mkimura :wink: Preparaty polecane przez lekarzy nie zawieraja moze kolagenu (uzywam tutaj tej nazwy jako skrotu myslowego od "hydrolizat kolagenu", dalej tez) jesli sa one przepisywane przy leczeniu. Kolagen jest stosowany raczej w profilaktyce... Mi osobiscie w tym wlasnie celu dwoch lekarzy polecalo preparaty kolagenowe
Co do zelatyny, to internetowa encyklopedia mowi tak: "(...)Otrzymywana jest w wyniku hydrolizy kolagenu. Znajduje zastosowanie w przemyśle spożywczym i farmaceutycznym, medycynie, diagnostyce mikrobiologicznej, a także w technice fotograficznej."
PS. Mkimura, dlaczego tak nie lubisz firmy Olimp?
Poza tym, to sorki, czy my rozmawiamy o produktach olimpu, czy o kolagenie? Ja wspomnialem ten produkt, bo o nim slyszalem, ale nie mowilem, ze jest najlepszy, kolego mkimura :wink: Preparaty polecane przez lekarzy nie zawieraja moze kolagenu (uzywam tutaj tej nazwy jako skrotu myslowego od "hydrolizat kolagenu", dalej tez) jesli sa one przepisywane przy leczeniu. Kolagen jest stosowany raczej w profilaktyce... Mi osobiscie w tym wlasnie celu dwoch lekarzy polecalo preparaty kolagenowe
Co do zelatyny, to internetowa encyklopedia mowi tak: "(...)Otrzymywana jest w wyniku hydrolizy kolagenu. Znajduje zastosowanie w przemyśle spożywczym i farmaceutycznym, medycynie, diagnostyce mikrobiologicznej, a także w technice fotograficznej."
PS. Mkimura, dlaczego tak nie lubisz firmy Olimp?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
D - Ryboza
- Ponad rok temu
-
L-carnityna forte plus
- Ponad rok temu
-
jak w domu...?
- Ponad rok temu
-
masa
- Ponad rok temu
-
Piszczel się nie zrasta?
- Ponad rok temu
-
Kompromitacja ruchu olimpijskiego
- Ponad rok temu
-
Szybkosc reakcji
- Ponad rok temu
-
ktos moze probował viagre?
- Ponad rok temu
-
odbnudowanie chorego stawu msm i glucozamina ?????????
- Ponad rok temu
-
2 bjj i 6 silka
- Ponad rok temu