konkurs na scenariusz filmowy
Napisano Ponad rok temu
No jeśli macie wene 24/7 to rzeczywiście super, ale nie każdy człowiek ma codziennie natchnienie.
Aiki: ładny text, czy to Twoja twórczość? Mniemam, że tak.
p.s. Widzę, że masz dośc tanich amerykańskich sensacji i o -czekujesz czegoś, co zawierałoby historię, filozofię, czy jakieś prawdy życiowe. Mam nadzieje, że zdajesz sobie sprawe, że to dość trudne.
Tymczasem ide przeszukiwać skrzynkę. Może znajdę stare scenariusze, pozdr.!
Napisano Ponad rok temu
przede wszystkim muszą być realia europejskiego współczesnego miasta - coś jak "nienawiść" Kassovitza, "wściekły byk"z De Niro; nie ma nic gorszego niż jakaś podróba egzotyki, sebtymentalne brednie - cepelia;najlepiej jakieś surowe ujęcia, mocna muzyka w scenach walki i jakis szerszy kontekst a nie tylko napierdalanki w ilosciach przemysłowych
a la kick - boksery 1, 2, 3, 4. główny bohater powinien tez troche dostawać itd itp...
ja coś napiszę
Napisano Ponad rok temu
i tyle.. proste prawda??
aiki
Napisano Ponad rok temu
ponadto proponuje dwa podzialy:
1. scenariusz lub opowiadanie /powazna robota / z ktorego moze powstac pelnometrazowy film
2. krotkie opowiadanie lub nowela z ktorego powstanie scenariusz do filmu krotkometrazowego
temat, tresc i zrodla inspiracji : DOWOLNE
format: txt, doc, pdf a jezeli ktos z was wie jak sie pisze scenariusze to tymbardziej zachecam do pisania w takiej postaci.
Aiki jak tobie ktos napisze to tez daj znac!
Napisano Ponad rok temu
e moze mniej, scenariusz Krwawego Sportu ma okolo 100 stron.Dragon: no co Ty, dobry scenariusz to moim zdaniem minimum 400 stron (takich ksiązkowych).
Napisano Ponad rok temu
Ja tak.
Napisano Ponad rok temu
ale po obejrzeniu "Wejscia Smoka" chodzilem jak "nakrecony"
Napisano Ponad rok temu
scenariusz Krwawego Sportu ma okolo 100 stron.
a scenariusz "Wejscia Smoka" - jak myslisz? ile ma stron?
Napisano Ponad rok temu
Nie mam pojęcia, ile stron ma scenariusz do wejśćia smoka, oświecisz mnie?
Napisano Ponad rok temu
w kazdym razie oryginalny skrypt pt "Blood & Steel" z ktorego powstal pozniej scenariusz do "Wejscia Smoka" ma 85 stron.
Jest tam wiele wycietych watkow ktorych nie ma w filmie.
Sam scenariusz zostal troszeczke zmieniony i ma 70 stron /oczywiscie w j.angielskim/
co wy na to?
Napisano Ponad rok temu
przyklad:
napisal do mnie Slawek z Katowic i przyslal mi scenariusz do noweli pt "Ochroniarz". sam material ma 4 strony maszynopisu. opisane jest tam wszystko co trzeba by nakrecic krotkometrazowy filmik. wystarczy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pisząc, że conajmniej 400 przeczytanych stron daje mi satysfakcję, miałam na myśli książkę.
Skoro "Enter The Dragon" ma niecałe 100, to zwracam honor
Zgadzam się w takim razie, że tyle wystarczy
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Marian Osiński
- Ponad rok temu
-
Sensei N. Tamura 8 Dan
- Ponad rok temu