Czy moze to tylko system i nic wiecej
![:?:](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/question.gif)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem to kolo filozofii to bjj nawet nie lezalo.
Moim zdaniem to najwieksza wada tej sw.
Napisano Ponad rok temu
Ja uważam to za jej najlepszą zaletę.Z tego co wiem to kolo filozofii to bjj nawet nie lezalo.
Moim zdaniem to najwieksza wada tej sw.
Napisano Ponad rok temu
Co prawda to prawda.Ja uważam to za jej najlepszą zaletę.
Od filozofii jest aikido i tai chi. Do walki bjj. To do tego to do tego i tak ma być.
Napisano Ponad rok temu
No cóż, skutek uboczny. Ale dorobienie filozofii do bjj nie rozwiąże tego peoblemu tylko dobry trener.Co prawda to prawda.
Tyle ze sporo zadymiarzy uczy sie bjj. Wkoncu znajduja tam to czego szukaja.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A czemu by nieekhm.. przepraszam ale po co tu filozofia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie sądze. Bo po co narzucać innym filozofie - nie dla wszystkich może być interesująca. A to powoduje stratę potencjalnych zawodników.A czemu by nie To moze sprawic ze styl bedzie bardziej interesujacy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie, bo szczerze mowiac nie duzo wiem o BJJ tylko tak z grubsza. No wiec chodzi mi czy w BJJ istnieje jakas filozofia jak w innych sztukach walki np. w AIKIDO.
Napisano Ponad rok temu
Oj wytrzeszczasz, wytrzeszczasz :crazyeyes:chociaż ja częściej oczy wytrzeszczam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiec naprzyklad czy Bjj niesie w sobie jakis przekaz, uczy czegos wiecej poza aspektem technicznymMam pytanie, bo szczerze mowiac nie duzo wiem o BJJ tylko tak z grubsza. No wiec chodzi mi czy w BJJ istnieje jakas filozofia jak w innych sztukach walki np. w AIKIDO.
Filozofia ? Kate placja ? Inne obrzadki ?
Powiem tyle ze nie ma na nie czasu i nie sa potrzebne. Acz zalezy co masz na mysli mowiac filozofia. W bjj w sumie za bardzo nie ma na to miejsca. Za to jest praca, trening, pot i sparingi. To jest pewne.
Ja trenuje AIKIDO i tam jest filozofia i nikt mi jej nie narzuca ani nie wyglasza na treningu traktuje to jako ciekawy dodatek.Cytat:
A czemu by nie To moze sprawic ze styl bedzie bardziej interesujacy
Nie sądze. Bo po co narzucać innym filozofie - nie dla wszystkich może być interesująca. A to powoduje stratę potencjalnych zawodników.
A w bjj każdy może mieć własne poglądy, przynosi wlasny "bagaż filozoficzny" i jest ok.
Inną sprawą jest po co się wchodzi na matę - ja chcę ćwiczyć i walczyć a nie siedzieć w kucki i tracić czas. Gdyby mnie to interesowało to zapisałbym się na joge albo cuś.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu