jayu matsogi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
biorac po duwage jayu matsogi jakie mialem na egzaminie, to jednak nie jest typowa walka sportowa TKD (bez ochraniaczy... bez ograniczania stref ataku itd) jak dla mnie bomba ale wydaje mi sie ze jednak ten element treningu nie jest najpopularniejszy, co wy na to?
Napisano Ponad rok temu
Pzdr CarpeDiem
Napisano Ponad rok temu
bez ochraniaczy, of koz zawsze jest ten kontakt bo tu wejdzie yop a tam jiurugi[chyab xle napisałem ciuruge ]
Napisano Ponad rok temu
to jest ban jayu matsogi, a mi chodzi o jayu- gdzie kontakt jaknajbardziej jest i to nieprzypadkowyU nas dość czesto to jest hmm jayu matsogiczyli wolna walka bez kontaktu
bez ochraniaczy, of koz zawsze jest ten kontakt bo tu wejdzie yop a tam jiurugi[chyab xle napisałem ciuruge ]
Napisano Ponad rok temu
a nie "matsogi jumbi" ?Nie jestem pewny, ale czy przy rozpoczeciu walki sportowej na zawodach przez usta sedziego nie przechodzi : "jayu matsogi "? Mowa o TKD ITF. Tak na 50 % to mi sie wydaje ze cos takiego slyszalem przed swoimi walkami...
Pzdr CarpeDiem
Napisano Ponad rok temu
Pzdr CarpeDiem
Napisano Ponad rok temu
jayu matsogi jest zleksza harcorowe bez ochraniaczy kontakt no no ; )
Napisano Ponad rok temu
http://www.forum-kulturystyka.pl/index.php?showtopic=56111A to mi sie pomyliło, z koreanskiego niejestem orłem : P [jest temat gdzieś o słówkach i tłuamczeniach ? wczoraj przeleciałem 3/4 tego forum i nieznalazłem]
Napisano Ponad rok temu
A to mi sie pomyliło, z koreanskiego niejestem orłem : P [jest temat gdzieś o słówkach i tłuamczeniach ? wczoraj przeleciałem 3/4 tego forum i nieznalazłem]
jayu matsogi jest zleksza harcorowe bez ochraniaczy kontakt no no ; )
Na stronie polskiego związku TK-D jest zakładka >podstawy TK-D<, następnie klikasz na >terminologia TK-D< i już wszystko masz Można z tamtąd też ściągnąć terminologie w formacie pdf ale nie pamiętam gdzie to leży :?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
tvn24, tkd
- Ponad rok temu
-
W domu?
- Ponad rok temu
-
TKD a kalorie
- Ponad rok temu