Twoja postura i ulubione techniki
Napisano Ponad rok temu
Co do mnie to jestem niski i lekki. Mam 173cm i waze troche powyzej 70 kg. Specjalizuje sie w szybkim poruszaniu, odskokach, doskokach, wejsciach z dystansu i kopnieciach. Moje ulubione kopniecie to mae geri z wypchnieciem, technika reczna - uraken uchi ( takie z shotokan po skosie)
Z regoly wole poczekac na blad przeciwnika, na jego nierozwazny atak i natychmiast zkontrowac, najlepiej wyciac i dobic na ziemi (to qrna naprawde rzadko wychodzi). Nie potrafie atakowac z dlugimi kominacjami. Moja walka jest raczej defensywna, ale duzo kontratakow.
No to ja juz sie wywiazalem, teraz kolej na Was
Jak jest u Was ?
P.S.
Chcialem zrobic ankiete, ale stwierdzilem ze lepiej jak kazdy sie wypowie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
183 cm i 85 kilo wagi. Walczyłem głównie z kontry, gyaku tsuki. Atak to kizami - gyaku, albo uraken - gyaku albo gyaku - kizami jak zwód po czy ushiro geri.
A teraz mam 10 kilo więcej i przerzucam się na coś bardziej full kontakt...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Piotrek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ulubione techniki to: low kick, hiza, przednie mawashi, wyciecie na dwie nogi, balacha. Ulubione to nie znaczy, ze sie w nich specjalizuje, tylko sprawia mi radoche jak mi dobrze wychodza :twisted:
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Yayami cos ci sie popierdzielilo??? pytamy sie o ulubiona technike a nie ulice :?
Nie no, wszystko w porządku. Ulubiona jest ta technika, która w danej sytuacji się sprawdza. W ogóle nie lubię się bić i zadawać cierpienia bliźnim. No dobra: loking i prawy sierp )
Napisano Ponad rok temu
Mam małą masę (7X kg) więc staram się unikać zwarcia. Walcze w dużym dystansie. Myśle że w miarę dynamiczny też jestem
Napisano Ponad rok temu
Ja walczę (na treningach) zdecydowanie pasywnie. Często tym wqrzam ludzi i popełniają głupie błędy a ja jak Kyrix lubie kontrować. Muszę przyznać, że jestem słabo rozciągnięty, więc nogami nie cuduję- mae-geri, mawashi. Rączki! To jest to! Uwielbiam kizami-tsuki i tez lubię urakeny.
Mam małą masę (7X kg) więc staram się unikać zwarcia. Walcze w dużym dystansie. Myśle że w miarę dynamiczny też jestem
To sa fakty moze poza tym ze jestes slabo rozciagniety, bo to wystarcza.
A tak dla forumowiczow:
Bartek ma tak zarabista garde (ruchoma, nie bokserska, jakas taka dziwna) i w sumie walczy w dosc niskich pozycjach (o obaleniu nie ma mowy), ze czasem jak ma dobry dzien to na powiedzmy 5 minut walki moze ze dwa trzy razy uda sie cos trafic ale nie wiecej. A kontra po ataku murowana :-) Troche mnie to dobja,a wlasciwie to mobilizuje do treningu :-) :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Moge tez jak Itchi z opaska na oczach wykonywac "one leg take down" z przesciem do bocznego trzymania ( szczegolnie uwielbiam to wykonywac na nisko stojacych karatekach z Gdyni)
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia,
MR.
PS
Kyrix,
Jarek ma dla przykladu za to zarabiste zenkutsu dachi. Setki razy probowalem go na obozie na walkach podcinac, obalac, i nic. Chyba faktycznie sekret tkwi w tej niskiej pozycji. :twisted:
Napisano Ponad rok temu
PS
Kyrix,
Jarek ma dla przykladu za to zarabiste zenkutsu dachi. Setki razy probowalem go na obozie na walkach podcinac, obalac, i nic. Chyba faktycznie sekret tkwi w tej niskiej pozycji. :twisted:
:shocked!: Jarek i zenkustu dachi, nie nie nie no jakos tego jeszcze nie widzialem:shocked!: :shocked!: :shocked!:
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie moj tekst to zart, wrecz brednia (nie majaca osobiscie z Jarkiem nic wspolnego). A to tak dla podkreslenia niektorych poprzednich wypowiedzi.
Napisano Ponad rok temu
Niektórzy nie zauważyliby ironii, nawet gdyby się o nią potknęli.O, widze, ze nie zrozumieliscie. No to sorry. :wink:
Oczywiscie moj tekst to zart, wrecz brednia (nie majaca osobiscie z Jarkiem nic wspolnego). A to tak dla podkreslenia niektorych poprzednich wypowiedzi.
Bez urazy panowie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kto jest najwiekszy karateka na tym forum:-)
- Ponad rok temu
-
czy kimonko mize byc snieznobiale
- Ponad rok temu
-
Do Louis
- Ponad rok temu
-
Makiwara czy worek?
- Ponad rok temu
-
shidokan w krakowie