Książka ma prawie 100 lat !!!!!!!
A teraz kilka fotek

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania - przeczytaj naszą politykę cookies.
Korzystając ze strony akceptujesz nowy regulamin z 4 grudnia oraz wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Martius napisał
A ja myślałem, że stare broszurki "Pas biały" "Pas ...." von Hasendocka?? które mam na półce to starocie i zabytekJest to chyba 1 ksiazka o JJ wydana w polsce slyszalem ze podobno byla jakas wydana w 1906 roku ale jak na razie to tylko pogloski. Ta jest duma mojej bibliografii o JJ
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Martius napisał
Hmmm, mogę Ci oddać mój komplet (jeśli chcesz). Wtedy będziesz miał jeden pełnytez je mam chociaz o ile pamietam bez jednej czesci
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Lubomir napisał
Biały, żółty, pomarańczowy, zielony, niebieski. We wstępie do każdego jest opisane który to tomik, wstęp do niebieskiego ma, że jest to ostani z samouczków.przy okazji bibliofilskiego tematu: ile było "pasów..." von Hasendocka?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Yawara napisał
a to znacie ??
....wiarygodnych faktograficznych materiałów źródłowych trudno określić dokładną datę „przeszczepienia” jujutsu na polski grunt. Pierwszą wzmiankę o tej egzotycznej wtedy dla Polaków sztuce walki można było znaleźć na stronach książki autorstwa G. Weulersse. Ukazała się ona w 1904 roku pt. Współczesna Japonia. Natomiast pierwszą polską książką....
Weulersse, G. - WSPÓŁCZESNA JAPONIA – Nakład Gebethnera i Wolfa, Warszawa 1904
też ciekawa pozycja....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Kashira napisał
Prawa autorskie wygasaja w Polsce zdaje sie po 50 latach od smierci autora.Wiem ze to piractwo ale kurcze...... ZESKANUJCIE TO i udostepnijcie
PROSZE
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Nagato napisał
Wartość poznawcza lektury z punktu widzenia poszerzenia swoich umiejętności w zakresie sztuk walki jest praktycznie żadna. W nowoczesnych podręcznikach technik jest nie tylko więcej, ale są one opisane (i pokazane) znacznie lepiej i dokładniej.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu