Książka ma prawie 100 lat !!!!!!!
A teraz kilka fotek

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja myślałem, że stare broszurki "Pas biały" "Pas ...." von Hasendocka?? które mam na półce to starocie i zabytekJest to chyba 1 ksiazka o JJ wydana w polsce slyszalem ze podobno byla jakas wydana w 1906 roku ale jak na razie to tylko pogloski. Ta jest duma mojej bibliografii o JJ
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hmmm, mogę Ci oddać mój komplet (jeśli chcesz). Wtedy będziesz miał jeden pełnytez je mam chociaz o ile pamietam bez jednej czesci
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Biały, żółty, pomarańczowy, zielony, niebieski. We wstępie do każdego jest opisane który to tomik, wstęp do niebieskiego ma, że jest to ostani z samouczków.przy okazji bibliofilskiego tematu: ile było "pasów..." von Hasendocka?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a to znacie ??
....wiarygodnych faktograficznych materiałów źródłowych trudno określić dokładną datę „przeszczepienia” jujutsu na polski grunt. Pierwszą wzmiankę o tej egzotycznej wtedy dla Polaków sztuce walki można było znaleźć na stronach książki autorstwa G. Weulersse. Ukazała się ona w 1904 roku pt. Współczesna Japonia. Natomiast pierwszą polską książką....
Weulersse, G. - WSPÓŁCZESNA JAPONIA – Nakład Gebethnera i Wolfa, Warszawa 1904
też ciekawa pozycja....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Prawa autorskie wygasaja w Polsce zdaje sie po 50 latach od smierci autora.Wiem ze to piractwo ale kurcze...... ZESKANUJCIE TO i udostepnijcie
PROSZE
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wartość poznawcza lektury z punktu widzenia poszerzenia swoich umiejętności w zakresie sztuk walki jest praktycznie żadna. W nowoczesnych podręcznikach technik jest nie tylko więcej, ale są one opisane (i pokazane) znacznie lepiej i dokładniej.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu