Polamana reka!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
NP. koniecznie jogurciki na kolację...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gdzie żeś takich rewelacji się dowiedział? 8Opoza tym zlamana kosc po zrosnieciu tak czy inaczej jest o wiele wytrzymalsza
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale czy złamania wzmacniają?...
Napisano Ponad rok temu
Pare razy w gipsie sie bylo i chirurdzy zawsze mnie zapewniali, ze zrosnieta kosc w miejscu zlamania bedzie wytrzymalsza (nigdy nie zlamalem tej samej kosci wiecej niz raz ) Na biologii tez mnie tego uczono. Moze faktycznie jest tak jak mowi Sloniak, trudno mi to stwierdzic. Na zdjeciach rentgenowskich zlamanie obrosniete bylo nowa tkanka i widoczne bylo powazne zgrubienie.Boje sie teraz ze przy uderzeniu moge sobie znowu polamac tą reke.
Niekoniecznie kosci staly sie wytrzymalsze, ale skutecznie sobie wmowilem, ze tak rzeczywiscie jest a to z pewnoscia pomaga odzyskac wiare we wlasne czlonki
Pozdrowka!
Napisano Ponad rok temu
Kosci zbudowane sa na zasadzie minimum budulca maksimum wytrzymalosci. W miejscach najwiekszych obciazen beleczki grubieja tworzac linie najwiekszego cisnienia i naprezen tzw trajektorie. W miejscach mechanicznie martwych czyli nie obciazonych beleczki sa cienkie i nieliczne...Oglądałem kiedyś program na discowery w którym mówlili że u sportowców w miejscach w których działały największe naciski kości stawały się wytrzymalsze, natomiast w miejscach nie obciążanych kość stawała się odrobine mniejsze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W marcu miałem złamanie dwóch kości śródręcza i do dzisiaj ponoszę tego skutki. Na linie nie mogę się wspinać , mam słaby chwyt, palec wskazujący uległ małemu zniekształceniu.Ręke mam nadal lekko opuchniętą, o boksie, uderzaniu w worek muszę zapomnieć ( na razie). Podobno powodem takich dolegliwości jest złamanie przy stawie. W tym miejscu regeneracja jest ograniczona.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
odbijamy piłkę ludzie!
- Ponad rok temu
-
Diety drakonskie..
- Ponad rok temu
-
Wzrost
- Ponad rok temu
-
Polska - Łotwa :/
- Ponad rok temu
-
Co na strzelanie w barkach ?
- Ponad rok temu
-
Plan treningowy
- Ponad rok temu
-
oddawanie krwi
- Ponad rok temu
-
Nokaut
- Ponad rok temu
-
odżywki a MA
- Ponad rok temu
-
jakie czy może jak wkon. ćwiczenia na siłowni żeby...
- Ponad rok temu