Ile lat???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po co aikido? Wystarczy miotła i szufelka.Po ilu latach trenowania Aikido mozna zaczac wymiatac? Slyszalem ze dosc dlugo trzeba sie uczyc i od malego. To prawda???
Napisano Ponad rok temu
Nie prawda, zaden aikidoka nie bedzie wymiataczem jesli tylko aikido trenuje. Tam nie ma ani kopniec ani uderzen ani walki. Sztuka dla sztuki, albo na lokalnych pijaczkow.Po ilu latach trenowania Aikido mozna zaczac wymiatac? Slyszalem ze dosc dlugo trzeba sie uczyc i od malego. To prawda???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
poza tym bylo przyjechac na zlot i powiedziec to mi..
Aiki
Guest_budo_mirek_*
Napisano Ponad rok temu
Fajter = sciema!!!!!!!!!!!!!
:drinking:
fajter juz mi sie niedobrze robi wiec sie odsun... bo inaczej :blus: a tego bys chyba niechciał ?!
hmmm
...a tak naserio to dlaczego masz takie negatywne odczucia do aikido??
napisz ile (czasu) i gdzie trenowales?? i dlaczego trenowales (jezeli trenowales) aikido , a tak wogule to ile ty masz lat?? a podrugie co to ma byc "Sztuka dla sztuki, albo na lokalnych pijaczkow"- nikt tu niejest chyba oprucz ciebie takim ******* zeby bic lokalnych pijaczkow!!!!! , a co do "sztuki dla sztuki" - to jak takis moadry to napisz co to dla ciebie znaczy niepisz czemu myslisz ze aikido wlasnie takie jest!!!!!
Ahwar niewazny styl wazny jest czlowiek :wink: (hehe chyba troche nie na temat) co rozumiesz przez wymiatanie?? chodzi ci o masakrowanie kogo popadnie ....... czy o cos innego??? hehe chyba zadurzo "gumi jagud" heheheheeeheheheee.... a pozatym jak juz pewnie wiesz w aikido nie najwazniejsze sa miesnie i dla tego wymaga wiele wiele czasu ...
Pedro masz racje!!!
>>>>>>>>>>***<<<<<<<<<<
Napisano Ponad rok temu
Po ilu latach trenowania Aikido mozna zaczac wymiatac? Slyszalem ze dosc dlugo trzeba sie uczyc i od malego. To prawda???
Wymiatac mozna juz po czterech.
Cwiczyc faktycznie trzeba od malego, ale za to do duzego! 8)
no nie, to ostatnie zdanie to byl zart...surrealistyczny.............Najlepiej wymiataja ci z ktorymi matka w ciazy smigala po macie, oni zaraz po urodzeniu dostaja 3 kyu.
Napisano Ponad rok temu
jeśli chcesz uzyskać dokładną odpowiedź musisz uściślić jedno:
od małego czy od młodego :-) .?
Po co wszystko uzależniać od rozmiarów?
S.
Napisano Ponad rok temu
Grzesiek
Napisano Ponad rok temu
Wogole to wyluzujcie bo wam zyla popeka i mnie wasza krew zaleje...
Napisano Ponad rok temu
to przyjdz pajacu na AWF.. pogadamy o tych pijaczkach.. zobaczymy na ile ci odwagi starczy
Aiki
Napisano Ponad rok temu
Przykro mi panie aiki ale wole dziewczyny, ale jak bede w wawie to wpadne z kumplami, zobaczymy czy aikido obroni sie przed kilkoma napastnikami. A jak nie dasz rady to zawalczymy na noze my, bo ponoc w aikido cwicza noz. A jak i to ci nie przejdzie to powalczymy w tradycyjny sposob golymi recami. A noz moze wyjdzie ci jakies kokyunage.to fajter:
to przyjdz pajacu na AWF.. pogadamy o tych pijaczkach.. zobaczymy na ile ci odwagi starczy
Aiki
Napisano Ponad rok temu
Czemu się tak przyczepiliście do kokyu nage? Proponuję wypróbować kilka innych technik.Dobra, nie bede wam tu bruzdzil, takie jest moje zdanie i tyle. Mam propozycje, wybierzcie sie do najblizszego klubu kickboxingu, judo, bjj, boksu i zastosujcie kokyunage. Zaraz mi pewnie ktos powie ze w klubach trenujecie inne sztuki walki ale wlasnie... bo aikido samo sobie nie poradzi.
Napisano Ponad rok temu
Bo to jest najlepsza technika na ulice przeciez, nie wiedziales? :wink:Czemu się tak przyczepiliście do kokyu nage? Proponuję wypróbować kilka innych technik.Dobra, nie bede wam tu bruzdzil, takie jest moje zdanie i tyle. Mam propozycje, wybierzcie sie do najblizszego klubu kickboxingu, judo, bjj, boksu i zastosujcie kokyunage. Zaraz mi pewnie ktos powie ze w klubach trenujecie inne sztuki walki ale wlasnie... bo aikido samo sobie nie poradzi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hehe, widze ze nie masz sie do czego przyczepic to przyczepiles sie do techniki, stara spiewka aikidocka, wydumane pseudofilozofie. Proste pytanie: czy walczyles z fajterami?Wyczytałem fajne przysłowie japońskie : Siedząc w głębokiej studni niewiele nieba zobaczysz. Jeśli Fajter ćwiczyłeś aikido i twoja wiedza ogranicza się tylko do kokyu nage to wyrazy współczucia .Niestety trudno mi powiedziec jeszcze dla kogo: dla ciebie czy dla Twojego instruktora .
Napisano Ponad rok temu
Przykro mi panie aiki ale wole dziewczyny, ale jak bede w wawie to wpadne z kumplami, zobaczymy czy aikido obroni sie przed kilkoma napastnikami. A jak nie dasz rady to zawalczymy na noze my, bo ponoc w aikido cwicza noz. A jak i to ci nie przejdzie to powalczymy w tradycyjny sposob golymi recami. A noz moze wyjdzie ci jakies kokyunage.to fajter:
Aiki
Panocki - idzcie robić sobie rozpierduche gdzieś indziej, nie w dojo gdzie się uczę grrrr......
Ponadto mysle ze Fajter moze powinienes spróbowac odwrotnie.
Jejden na jeden (jak jesteś taki chojrak - jak przezyjesz
to sproobuj z kosełką, a na koniec popros o pomoc kolegow. )
Taki uklad wydaje mi sie wporządku.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Relacja ze stażu z sensei Tamura
- Ponad rok temu
-
Egzamin w hiszpanskim dojo aikido
- Ponad rok temu
-
sciema aikido?