Nóż w samolocie
Napisano Ponad rok temu
Czeka mnie za kilka chwil podróż samolotem, i chciałem się dowiedzieć co począć z moim małym, ostrym towarzyszem żeby bezpiecznie, bez konfiskat i strzelanin przewieźć go "na drugą stronę".
Czy jak sobie będzie grzecznie leżał w bagażu (tym co to trafia do luku bagażowego) to będzie OK? A może się takie zabawki zdaje gdzieś indziej? Są jakieś specjalne procedury postępowania, o których powinienem wiedzieć?
Oprócz tego, że próba wniesienia noża na pokład skończy się nieszczęśliwie... :roll:
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
spuud
ps
nie ma zadnych specjalnych procedur
Napisano Ponad rok temu
Co do bagażu podręcznego to zapomnij. Lepiej od razu wrzuć go do walizy i z bogiem. Szkoda noża, leciałem ostatnio i kobitka musiała zostawić z obsługą pilniczego do paznokci - szczęście, że strata nie była dramatyczna.
Tak, że - bagaż i heja w świat szeroki. A sprawdźm czy w państwie do którego jedziesz możesz ów przedmiot przenosić aby się nieprzyjemnie nie rozczarować. Ja się przypadkiem dowiedziałem, ze noszenie noża w Tunezji to kara 6 miesięcy więzienia - co jednak nie powstrzymało mnie od tego aby mieć ze sobą coś ostrego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w tunezji nie byles = panstwo policyjne total , zwykle "krawezniki" AUG nosza 8O = strach sie bac
za nielegalna bron, lub inne wykroczenie przeciw prawu tubylcy potrafia zniknac i juz = nikt nic nie wie,
turysci co innego = tym uchodzi duzo, ale bez przesady zreszta tam naprawde mozna sie czuc bezpiecznie a jak wspomnisz o policji to blady strach pada
Napisano Ponad rok temu
po 11-9 nawet zaostrzony olowek wniesiony na poklad.... = dlugie tlumaczenie panom z sluzb specjalnych, oj dlugie
o nozu zapomnij
w bagazu zdawanym = no problemo, na wiekszosci (praktycznie wszystkie) lotnisk tylko bagaz do odlotu jest sprawdzany
zreszta na duzych lotniskach typu Frankfurt sa w stanie sprwadzic okolo 20 % bagazu, ale w Poznaniu np. 100% calkowicie sprawdzany jest tylko pod wzgledem - wliza twoja = leci, niczyja = out
pech polega na tym gdy ty dolatujesz a twoj bagaz tydzien po tobie bo gdzies utknal = sam miod
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
bagnet od M16
- Ponad rok temu
-
Mad Dog ATAK i Mission MPK
- Ponad rok temu
-
sztylet Kopromed
- Ponad rok temu