Taekwondo, a ulica
Napisano Ponad rok temu
TKD uzupełnione paroma rzeczami jest skuteczne...
Yopchagi na kolanko,czy dolyo na nerki...miodzik :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
U mnie jest dokladnie to samo :Da ja sie zapisalem zeby sie bic. chociaz treningi przerodzily sie w pasje zycia... uzaleznilem sie 8O
U mnie trener uczy nas wszystkiego, najbardziej podobal mi sie trening ostatni. NAwalalismy sie bez zasad (no prawie bez zasad), mialobyc na poczatku 30% wszystkiego (szybkosci, sily itp.), ale przerodzilo sie w 100, 150% .
Mielismy za nasz arsenal wszystko co wpadlo nam do glowy: low kicki, rzuty, walik w parterze, chwyty itp. A najlepsze bylo to ze taewkondo najlepszy mialo skutek z zadawaniu krzywdy :D
Aha zapomnialbym wspomniec walczylismy na gole piesci calkowicie bez ochraniaczy, czy mial ktos z was taki hardkor na treningu jak ja????? ::D:D
Pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
nie mozna tylko kopac po jądrach
grysc, szczypac,
praktycznie wszystko mozna: podcinac, wykrecac, uderzac ponizej pasa.
Tylko nie myślcie ze bijemy sie na piąchy po mordach
ale zdazaja sie siniaki, potłuczenia, śliwy czy podarte doboki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
8)
KU CHWALE TAEKWON-DO
Napisano Ponad rok temu
no hmmmm nie mozna tak zgeneralizowac calej sprawy bo prezbieg walki nie zalezy tylko do Ciebie ale jeszcze a moze przede wszystkim od 'tej drugiej strony':-) Oczytwiście TKD wystarczy w walce ulicznej, oczywiście zależy to od umiejętności i sprawnosci fizycznej, którą nabywamy na treningu.
8)
KU CHWALE TAEKWON-DO
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak sie zastanawiam , ze chyba przy obecnym stanie przepisow do kicka nie brakuje nam duzo.
pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
moro walczac bez ochraniaczy..
zlamal kolesiowi nos
Napisano Ponad rok temu
Piszczele , piesci , brzuch oczywiscie utwardzac trzeba... ale z rozsadkiem , pozatym ja na nogi nie zalozylem ochraniacza od jakis dwu lat. Jednak wole walczyc w rekawicach bokserskich niz bez...jakos nie lubie po miescie jezdzic z podbitymi oczyma , krzywym nosem , polamana szczeką. Mimo to rekawicą tez boli.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Taekwondo -kluby Krakowskie
- Ponad rok temu
-
Koreański film dokumentalny
- Ponad rok temu
-
sprawozdania z treningow
- Ponad rok temu
-
krol umarl , niech zyje krol
- Ponad rok temu
-
ITF, GTF, WKF i inne ?
- Ponad rok temu
-
ITF układy-diagramy
- Ponad rok temu
-
Walka uliczna
- Ponad rok temu
-
filmy
- Ponad rok temu
-
Czy istnieje strategia na wyzszych od siebie???
- Ponad rok temu
-
DOLLYO
- Ponad rok temu