Pas mistrzowski dla córki Muhammada Ali
Napisano Ponad rok temu
Amerykanka Laila Ali wywalczyła w Las Vegas pierwszy w swej karierze pięściarskiej mistrzowski pas, wygrywając walkę o tytuł organizacji IBA. Laila pokonała swą rywalkę, Suzy Taylor, na skutek przewagi w drugiej rundzie.
Córka legendarnego boksera Muhammada Ali stoczyła dotychczas dwanaście walk, wszystkie wygrywając. Laila zdobyła mistrzowski pas wagi junior półciężkiej na oczach ojca, który obserwował pojedynek z honorowego miejsca przy ringu.
Już w drugiej rundzie, po serii celnych ciosów, które wylądowały na twarzy rywalki, sędzia przerwał walkę a po chwili odesłał Taylor do narożnika i ogłosił zwycięstwa Laili Ali.
- Planowałam, że na początku walki będę próbowała bić mocne ciosy na tułów, ale kiedy zobaczyłam, że przeciwniczka jest bardzo wolna, powiedziałam sobie: tu trzeba szukać nokautu - powiedziała po walce triumfatorka.
Napisano Ponad rok temu
Piękna Laila Ali obroniła tytuł
27-letnia Laila Ali, córka słynnego przed laty boksera - Muhammada Alego, obroniła tytuł mistrzyni świata w wadze junior-półciężkiej organizacji WIBA. W Atlancie pokonała przez techniczny nokaut w ósmej rundzie rodaczkę Cassandrę Geiggar.
Geiggar po serii silnych ciosów rywalki straciła równowagę i oparła się o liny. W tej sytuacji arbiter George Chip przerwał walkę po upływie minuty i 13 sekund ósmej rundy.
Laila Ali (jest również mistrzynią świata IWBF w kategorii junior półciężkiej) odniosła 20. zwycięstwo w karierze, w tym 17. przed czasem. Jest niepokonana na zawodowych ringach. Natomiast jej rywalka wygrała sześć pojedynków, wszystkie przez KO, a przegrywała pięciokrotnie.
Prawdopodobnie kolejną rywalką Ali będzie Amwerykanka Leatitia Robinson, która w piątek w Atlancie obroniła tytuł w wadze średniej organizacji WIBA nokautując już po 36 sekundach Monicę Nunez z Dominikany. Odniosła w ten sposób 13. zwycięstwo, a dziewiąte przed czasem.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
te kobiece kategorie ledwo sa obsadzone.
i jaka tam ona piekna, moze jak ja postawic przy innych babochlopach to jest gut, ale lepiej by niunia troche schudla
Napisano Ponad rok temu
Znacznie ciekawsza byłaby sytuacja gdyby takie dupy młóciły zarozumiałych chłopczykówee tam, jak sie dupy mloca nic ciekawego.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Savate w Polsce
- Ponad rok temu
-
turnieje thai boxu w polsce?
- Ponad rok temu
-
Muay Tthai, Kickboxing w Warszawie
- Ponad rok temu