Gdzie nosić nóż?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Małe noże w stylu sztyletów można nosić poziomo na pasku. Większe zamontować do szelek na plecach, rączką w dół. Neck Knives radzę nosić na szyi . Ja mały obosieczny sztylecik noszę po wewnętrznej stronie przedramienia przypięty rzepami. Można nosić pod pachą tak jak pistolet...
Napisz jaki masz nóż a my Ci powiemy kim jesteś... tzn. gdzie go schować
Napisano Ponad rok temu
neck na szyji
folder jesli jestes praworeczny w prawej kieszeni spodni
z glownia stala = poziomo na pasku za biodrem gleboko z tylu lub z przodu przed biodrem, albo szelki
wariantow jest wiele, najwazniejsze to nie mieszac za duzo
zasada jest taka bron powinna byc noszona mozliwie w jednym miejscu aby w sytuacji zagrozenia nie myslec co odpiac, gdzie siegnac tylko wykonac to automatycznie chodzi o wyrobienie odruchu tak jak w przypadku np. zmiany biegow w samochodzie, poczatkujacy kombinuja, sprzeglo, gaz lewarek, po jakim czasie nie ma kombinowania wychodzi samo
i tak ma byc, bron ma sie stac czescia twojego ciala, tylko wtedy bedzie "sprawna"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobry automat po pareset dolarów, do cięcia papieru to lekka przesada.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą - to dobre miejsce jest czy złe? Bo prawą ręką go wyciągam momentalnie, również na siedząco... ale z lewą łapką trzeba się trochę napracować
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
gdy ostatnio miałem okazje wizytować tydzień archeologiczny w biskupinie to zauwarzyłem coś co napoczątku wydało mi sie dziwne. Byli to ryceze... ok. moze to nie takie dziwne ale ci ryceze chodzili po mieście z ponadmetrowymi mieczami dziecko a policja jakby ich nie widziała (wtedy nie wiedziałem ze to nie jest broń)
ps. mozna tam było kupić odlitowy sztylecik robiony ręcznie z jedynie 1600zł. Było tez sporo innych nozyków, mieczyków, łuków, kusz, wisiorków ipt. wszystko oczywiście hand made.
ps2. no i mozna sie było na miecze posparować (za 5 czy 10zl) z jednym z tych rycezy a wyglądało to tak ze ty zakładałeś zbroje a on bez koszulki w jednej ręce miecz w drugej piwo i tak nie miałeś szans (pożniej widziałem tego goście z obandarzowanym paluszkem )
Napisano Ponad rok temu
[...] Większe zamontować do szelek na plecach, rączką w dół. [...] Ja mały obosieczny sztylecik noszę po wewnętrznej stronie przedramienia przypięty rzepami.
Zwykłe szelki, czy jekieś special? A masz może zdjęcie/link_do tego sztylecika?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Strider - The best
- Ponad rok temu
-
Neck raz jeszcze - nowosc
- Ponad rok temu
-
Parę słów o ostrzeniu...
- Ponad rok temu