numeracja lini cięcia
Napisano Ponad rok temu
czy wszystko słownie?
np cięcie poziome od lewej do prawej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do mnie to nazywam je ... dzieki temu jakos bardziej zapadly w pamiec.
Napisano Ponad rok temu
1 - prawa gora.lewy dol
2 - lewa gora, prawy dol
3 - od prawej do lewej w poziomie
4 - od lewej do prawej w poziomie
5 - pchniecie na dol (podbrzusze, brzuch)
6 - pchniecie na gore (gardlo,twarz)
7 - prawo dol, lewo gora
8 - lewo dol, prawo gora
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdraffia
Napisano Ponad rok temu
Ale do numeracji nie nalezy sie przywiazywac, bo glownie to ona potrzebna jest do treningu, w walce robisz to co Ci wychodzi. Ale ok:
\ a Ib /c
\ I /
\ I /
g__ \I/____h
/I\
/ I \
/ I \
/d Ie \f
Linia pierwsza ciecie od c do d
Linia druga ciecie od a do f
Linia trzecia ciecie od h do g
Linia czwarta ciecie od g do h
Linia piata pchniecie na e
Linia szosta pchniecie na b
Linia siodma ciecie od f do a
Linia osma ciecie od d do c
Nie ma przypisania do poziomu ciecie przez szyje i tulow w pierwszej, jest tym samym co ciecie przez tulow i noge, chodzi raczej o plaszczyzne ciecia, niz o konkretne miejsce na ciele przeciwnika. Oczywiscie atak pchnieciem w szyje z boku jest np. atakiem w lini pierwszej
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I nie mogło, w HTML'u jest tylko jedna spacja, a Fidor wyłączył HTML w postach i nie mogę poprawić znacznikami.Cus nie wyszlo w diagramie
Wojtek
Macie tu obrazek z podręcznika Combatu, numerki sobie uzgodnijcie
Jak kto chętny, to opis słowny mam w GIFie (42KB, sorki, nie będę OCRował PDF'a) tutaj
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
1 - to ukosne ciecie 2:00 do 4:02 itd
Napisano Ponad rok temu
Jak to slusznie boom zauwazyl, lekcje od tej samej osoby bralismy
Hi WAR,
mozna tez powiedziec, ze to ja u Ciebie lekcje bralem...
Wdzieczny
Chris
Napisano Ponad rok temu
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
Hmmm... wlasnie liczylem i tez mi 12 wyszlo wlasciwie.JA sie ucze na schemacie 12 ( widze tu brak ciec w pionie i revese stab ) , przestawiona jest tez numeracja 5-6 i 7-8
Mam pytanie ... off topic ... czy wykonujecie ciecia powrotne uzywajac tego samego chwytu czy tez zmieniajac go
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie ... off topic ... czy wykonujecie ciecia powrotne uzywajac tego samego chwytu czy tez zmieniajac go
Wie bitte?
Dzikki - nie zalamuj mnie. Nej, nej... [smiliego mi zabraklo]
Ciao
Chris
Napisano Ponad rok temu
Gosc stal przed drugim - obydwaj z nozami gdy ten pierwszy wykonal ciecie na krtan drugi zrobil zaslone, ostrze poszlo po ostrzu a wtedy tamten po calej fazie przesuniecia ( lekko sie jak na moj gust odslaniajac ale mniejsza o to) przekrecil noz i w chwycie floretowym wykonal ciecie powrotne. Czas trwania tej techniki to bylo jakies 2s.
Napisano Ponad rok temu
Wiem dlaczego, chris nie lubi filipinskich sztuczek , wiec pacha i tnie jak "pure grmanishe " warrior
Chris .............bron sie
Napisano Ponad rok temu
...z tego co rozumim Chris watpi w wartosc odwrotnych pchniec...i to to z duza ironia.??????????????
Wiem dlaczego, chris nie lubi filipinskich sztuczek , wiec pacha i tnie jak "pure grmanishe " warrior
Chris .............bron sie
Nej... - nie "pchniec odwroznych"... nej, nej...
Chodzilo mi tylko i wylacznie o zmiane uchwytu przy "cieciach powrotnych". A wynika to z doswiadczen w sparringu, bo na kasetach, pokazach i w roznych fikusnych drillach wszystko mozna zrobic [smilie pokazuje jezyk] :wink: Chodzi mi konkretnie o jeden faktor - CZAS.
Nara
Chris
Napisano Ponad rok temu
Gosc stal przed drugim - obydwaj z nozami gdy ten pierwszy wykonal ciecie na krtan drugi zrobil zaslone, ostrze poszlo po ostrzu a wtedy tamten po calej fazie przesuniecia ( lekko sie jak na moj gust odslaniajac ale mniejsza o to) przekrecil noz i w chwycie floretowym wykonal ciecie powrotne. Czas trwania tej techniki to bylo jakies 2s.
Hi Dzikki,
2 sek? To cholernie dlugo. Chyba w zwolnionym tempie pokazywali?
Zreszta, - o czas wlasnie mi chodzilo...
Nara
Chris
Napisano Ponad rok temu
Wlasnie to jest kwestia w tym , ze jestem ciekawy jaka jest pewnosc zastosowania tego typu technik ... ja raczej staram sie powracac z tym samym chwytem jesli juz to robie. Obawiam sie przedluzenia czasu i zbytniego wystawienia na atak lub kontre ewetualnie tapowanie mojej reki gdy to bede robil.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
neck knife
- Ponad rok temu
-
UUK - Szabo - co sądzicie ?
- Ponad rok temu
-
Najleprzy producent broni?
- Ponad rok temu