Szesnastoramienny manekin
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie na które chyba na tym forum najszybciej dostanę miarodajną odpowiedź.
Nasz nauczyciel Taika Seiyu Oyata (10 Dan Ryu-te) pisze w swojej książce, że w młodości na Okinawie ćwiczył na drewnianym manekinie. Opis jego był jedynie taki, iż był to 16 ramienny, obrotowy manekin.
Czy ktoś może przybliżyć budowę tego przyrządu lub może jakies zdjęcie lub rysunek.
Z góry dziękuje.
Ludwik Orthwein
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale czasem ćwicze wiec nie zawsze tutaj jestem...
A co do tego kilkunasto ramiennego manekina... nie bede sie wypowiedał... w CLF mają o wiele mniej ramion... ludzie zresztą też
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja troche pocinam modliszke - manekina zrobilem jako uzupelnienie - jak sadzicie(sadzisz) powinienem sam kombinowac techniki (np te modliszkowe) ktore pasowalyby do manekina czy poszukac jakiejs zetelnej wiedzy z pierwszej reki? (domyslam sie ze to drugie bylo by rozwazniejsze, ale czy moge sobie sam zrobic krzywde na takim manekinie?) :?
ps. ten post chyba tu pasuje ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
:-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jezeli masz zamiar pocinac na manekinie swoje techniki to nie ma znaczenia jaki to bedzie manekin, a jak chcesz uczyc sie technik na manekin od fachmana np. z wing chun to napewno bedzie Cie uczyl technik z wing chun
swiete slowa :twisted: nie jest wazne jaki manekin tylko co na nim cwiczysz 8) jak spojrzysz na to co cwicza wingowcy (i inni pisani inaczej) to sa po prostu ich techniki i formy ktore sa do stylu i jak oni czegos nie cwicza to wcale nie znaczy ze Ty nie mozesz walnac tak manekina bo on sie obrazi bo jest od wingchunu i pojdzie do domu
ja za pare dni mam dostawe mojego manekina ktory zostal zrobiony na podstawie manekina do wing chuna ale go przerobilem nieco palny konstrukcyjne a ja cwicze baguazhang. moj koles uzywa standardowego manekina od wing chuna do treningu technik xing yi quan
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Twarde i mietkie:-)))
- Ponad rok temu
-
Wibrująca ręką...
- Ponad rok temu
-
Minister Kołodko propaguje yiquan! :-)