walka z kilkoma
Napisano Ponad rok temu
Jak wygląda obrona w przypadku takiego ataku, zaznaczam że nie ma już szans na ucieczkę i trzeba się bić.
Napisano Ponad rok temu
postaraj się nie mieć nikogo za swoimi plecami
musisz szybko wchodzić w zwarcie i kończyć akcje...
staraj się tak kontrolować przeciwników żeby ten który się z nim tłuczesz miał za plecami swoich kolegów...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W jakich stylach jest praktykowana walka z kilkoma przeciwnikami?
Jak wygląda obrona w przypadku takiego ataku, zaznaczam że nie ma już szans na ucieczkę i trzeba się bić.
Fajter, jesli masz stale lacze, wejdz na strone:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
jest tam kilka wideo ktore daja pojecie o realnej walce.
To co moge powiedziec od siebie to:
1. duzo ruchu. jesli bedziesz stal w miejscu to Cie zjedzą
2. jesli sie skoncentrujesz TYLKO na walce z jednym kolesiem to pozostali Cie zlapia.
3. Zaslaniaj sie innym przed pozostalymi, na przyklad w ten sposob ze jest odwrocony plecami do Ciebie, trzymasz go za szyje albo pchasz go na pozostalych kolesiow.
4. Nie wierze w akcje ze bohater jak na filmach stoi nieruchomo, nokautuje kolejnych atakujacych w ten sposob, ze robi sie z nich stosik leżących ciał
5. Uwazaj na nóż, którys z nich moze go miec i zrobic Ci niezle kuku
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam za cynizm ale po co uczyć rzeczy niepotrzebnych.
Też się wychowałem na filmach , troszke umiem ale kiedy rzuciło się na mnie 4 to wylądowałem w szpitalu.
Napisano Ponad rok temu
jeżeli kalasza trzyma osoba niedoświadczona to może nie wiedzieć jak go odbezpieczyć - kiedy atakuje Cię 4 dresów to mogą sobie przez przypadek na wzajem przeszkadzać...
oczywiście lepiej wiać (a w przypadku kałasza jest taka fajna technika - wyrzut nadgarstków góre - i tak je pozostawiamy )
Napisano Ponad rok temu
Słyszałem, że w systemach kombatowych trzeba zachowywać się jak woda, ciało całkowicie wyluzowane - popychają się w jeden bark, to drugi leci do przodu, ręce szeroko i luźno, ale silnie uderzają. Podobno wygląda to trochę jakby walczący był pijany. Widziałem jedynie krótką prezentację. Może ktoś wie więcej na ten temat.
Napisano Ponad rok temu
Seiken a moglbys powiedziec cos wiecej o tym Sayoc Kali pierwsze slysze i na czym niby miala by polegac walka w parterze z kilkoma przeciwnikami w tym systemie?
A co myslicie o polaczeniu aikido z zapasami?Tzn strategia bylaby z aikido to wychodzenie z kolka zaslanianie sie przeciwnikami ale techniki juz wylacznie z zapasow suplesy,dzaksarow,bioderko,klincz itp.
Napisano Ponad rok temu
a druga rzecz brzmi ciekawie z tym że ja bym dorzucił elementy boksu jako atemi przed chwytem zapaśniczym
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W jakich stylach jest praktykowana walka z kilkoma przeciwnikami?
Niech zgadne - może futbol amerykanski ?
Napisano Ponad rok temu
Pasjonat futbol amerykanski,rugby to jest wg mnie mysl jesli chodzi o walke z kilkoma.Mozna sie wlasnie wydostac z kolka i jednoczesnie uszkodzic jednego czy dwoch przy okazji i dlugaaaa!W koncu to jest cos jakby polaczenie zapasow z biegami najlepsze 2 zeczy jesli chodzi o kilku ,oprocz broni oczywiscie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
crosstraining - ale ale
- Ponad rok temu
-
A dzieci?
- Ponad rok temu
-
Czas na trening
- Ponad rok temu
-
Ile czasu poświęcacie na treningi?
- Ponad rok temu
-
Najlepsze połączenie
- Ponad rok temu
-
Filmiki Ryu Te
- Ponad rok temu
-
Cudze chwalicie sowjego nie znacie...
- Ponad rok temu
-
najlepszy fajter w polsce
- Ponad rok temu
-
czy w waszych dojo mozna nosic kolczyki ?
- Ponad rok temu
-
Iaido i dobywanie miecza
- Ponad rok temu