Czy okrzyki podczas rody są wg Ciebie potrzebne?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
podkreślają atmosferę jaka panuje w roda. Pod warunkiem, że są używane w odpowiednim kontekście. Czasami mogą byc szkodliwe. Podpuszczanie zawodnika do ostrej gry może się źle skończyc. A z doświadczenia wiem że to działa. Jesteś w roda i niby nie słyszyśz tego co się wokół Ciebie dzieje. Jednak to wszystko do ciebie dociera. Jestes jak w transie: klaskanie, śpiew, muzyka. Pamietaj że granice percepcji są szerokie
Zauważyłeś może kiedys, że gdy capoeiristas słabo klaszczą i nie śpiewają to gracze capoe znajdujący się w roda dużo słabiej grają ..
Napisano Ponad rok temu
czestym okrzykiem jest "ZABIJ GO!!!"
a zdecydowanie najczestszym "ZABIJ JĄ!!!"
Napisano Ponad rok temu
ja też tak mówie
ale cichutko!!!
obiecuję!
:paker:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zauważyłeś może kiedys, że gdy capoeiristas słabo klaszczą i nie śpiewają to gracze capoe znajdujący się w roda dużo słabiej grają ..
Pewnie. Bo nie ma takiego axe. To co dzieje się w środku w dużej mierze zależy od otoczenia. Spróbuj poćwiczyć w samotności bez muzyki to zobaczysz, że szybciej Ci się znudzi (chyba, że masz bardzo silną wolę i chęć ćwiczenia - wręcz głód )
Axe jest bardzo ważnym elementem capo wg mnie. Bez niego po prostu nie chce się ćwiczyć. Axe dodaje werwy. Pobudza. Dodaje energii.
8)
Napisano Ponad rok temu
ale czasami po ciężkim dniu pracy nie mogę się rozruszać na treningu
jeżeli pojawia się pozytywne axe szybko się zmienia ten stan rzeczy
Napisano Ponad rok temu
Ale do rzeczy! Jak chce pocwiczyc sam w domowym ogrodku na mojej wsi , to mnie cholera po 10 minutach bierze, bo nic nie wychodzi i nuda maksymalna. Bez muzyki, spiewu, klaskania, partnera, axe, czuje sie jak Van Dann :wink: kopiacy to wredne drzewo (jak sie ten film zwal?)
A po ciezkim dniu pracy cwicze mi sie 100 razy lepiej niz jak sie dobrze wyspie. Czy to normalne???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
belzebub
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak kuna noga?
pozdro kuna
Napisano Ponad rok temu
Kuna.
Takie zwierze z rodziny gryzoni.
Pozdro, kuna, zwrotne.
A choćby i tchórzofretka.
Napisano Ponad rok temu
u nas sa zawsze w odpowiednim kontekscie.
Ja czesciej slysze urwij jej jemu glowe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
u nas sa zawsze w odpowiednim kontekscie.
Ja czesciej slysze urwij jej jemu glowe
WOW! Niezle. Osobiscie uwazam ze okrzyki sa czyms co pozwala nam na wyzwolenie swego rodzaju energii wewnetrznej dzieki czemu lepiej nam sie skacze. Ale zabij ja/go czy to nie lekka pszesada. takie okrzyki mozna uslyszec podczas pierwszej lepszej jadki na ulicy ale nie w roda. Dlaczego?
Poniewaz tego rodzaju okrzyki moga miec destrukcyjny wplyw na osoby bedace w srodku. Ktos moze poczuc sie nie dowartosciowany. Lub co gorsza nie akceptowany przez grupe co mowi samo za siebie. I tyle.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co sądzicie o akrobacjach w capo?
- Ponad rok temu
-
capo-jitsu :-)
- Ponad rok temu
-
capoeira a walka
- Ponad rok temu
-
berimbau
- Ponad rok temu
-
a co jak nas ktos zlapie za noge???
- Ponad rok temu
-
Impreza- Festa Brasil - piątek 12 lipca -PARAGRAF 51
- Ponad rok temu
-
Gdzie można spotkać capoeirisztów w Trójmieście w wakacje?
- Ponad rok temu
-
legenda
- Ponad rok temu
-
Capoeira i cos jeszcze
- Ponad rok temu
-
mało czasu na trening
- Ponad rok temu