Co sądzicie o akrobacjach w capo?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czynią ją bardziej widowiskową
czasami są również formą kopnięc ( taka akrobacja która zamienia sie w kopniecie)
fajnie jak ktos potrafi ładnie wpleśc akrobacje w rytm gry, nie łamiąc jej dynamiki. Tak jakby wszystko było wyreżyserowane( chociaż nie jest)
Napisano Ponad rok temu
- przykuwają uwagę ( widzów, bo dal obytych z czasem stają się "kolejnym au sem mao" )
- dodają axe ( oczywiście jak są udane )
A tak wogóle to jako akrobacje mam na myśli nie tylko typowo akrobatyczne (salto, fiflak...) tylko wogóle takie gdzie się lata . Oczywiście o jakimś stopniu trudności (armada pulanda się tu nie zalicza - do akrobacji).
A wy jako akrobacje co macie na myśli?
Napisano Ponad rok temu
Skoczenie salciaka na wejsce do roda to zadna filozofia (choc przyznam ze dla mnie to wielka filozofia bo nie umim . co innego trzasniecie tego samego salta w trakcie gry tak zeby na przyklad tym saltem odciac drugiemu graczowi droge ucieczki - to robi na mnie kolosalne wrazenie.
nunca dei meu golpe em vao - to moje motto. teraz czeba sie jeszcze nauczyc go przestrzegac. a czasem latwo nie jest.
pozdro
Napisano Ponad rok temu
AXE Capoeiristas!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pelen rispeekt dla WAS kamon!!!
Napisano Ponad rok temu
Jak na mój gust, to zanim zacznę go przestrzegać, wolałbym wiedzieć, co ono znaczynunca dei meu golpe em vao - to moje motto. teraz czeba sie jeszcze nauczyc go przestrzegac.
Napisano Ponad rok temu
- wplata się je w gre u używa z głową (szlak mnie trafia, jak typ stoi 10 cm ode mnie, zaczyna się kręcić na rękach i dziwi się, że ląduje na pleckach...)
-najpierw człowiek uczy się właściwej capoeira (uczy się poruszać, walczyć, zaskakiwać drugie i wyprowadzać w pole)
-zaczyna uczyć się salt i innych dupereli, dopiero gdy potrafi sobie w rodzie radzić...
Osobiści nie używam zbyt wiele akrobatyki, fiflak a cocorinha, czasami au sem mao, ale wolę uczyć się gry z drugą osobą niż skupiać się na fikaniu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
capo-jitsu :-)
- Ponad rok temu
-
capoeira a walka
- Ponad rok temu
-
berimbau
- Ponad rok temu
-
a co jak nas ktos zlapie za noge???
- Ponad rok temu
-
Impreza- Festa Brasil - piątek 12 lipca -PARAGRAF 51
- Ponad rok temu
-
Gdzie można spotkać capoeirisztów w Trójmieście w wakacje?
- Ponad rok temu
-
legenda
- Ponad rok temu
-
Capoeira i cos jeszcze
- Ponad rok temu
-
mało czasu na trening
- Ponad rok temu
-
Najladniejsza stronka o Capo