Ja napisałem, że jak jest ewidentna różnica między umiejętnościami (cordao) graczy to należy przy kupowaniu wybierać osobę lepszą z szacunku dla niej i jej umiejętności.nie ma zasady ze jak ty masz pierwsze cordao a ja drugie to zawsze ktos wchodzi do mnie, to dziala tylko dla cord profesorskich i wyzej. co do tej jogo duro to tez nie jestem pewny bo sie nie spotkalem, a spotkalem sie albo ze zlekcewazeniem takiego gracza, czyli ze ja gram z mestre, ty wchodzisz do mnie a mestre udaje ze cie nie widzi i gra dalej albo po prostu z pouczeniem. takie bledy czesto wynikaja po prostu z niewiedzy i malego doswiadczenia i nie widze powodu, dla ktorego ktos mialby za to dostawac baty (predzej jego profesor, ze go tego nie nauczyl). no chyba, ze ktos ewidentnie lekcewazy jakiegos mestre czy profesora ale wtedy to juz podchodzi to pod sytacje opisana powyzej.
Jeśli powiedzmy jest roda i ktoś doświadczony ( ma już tam któreś cordao z kolei, np. profesor) któryś raz z kolei jest odcinany od osoby słabszej (kupujący od słabszego kupuje grę) to można się wkurzyć. To po prostu brak szacunku. O jogo duro w takiej sytuacji tylko słyszałem (nie widziałem). :-)