do speców od bjj na tym forum
Napisano Ponad rok temu
kto jest największym specjalistą od bjj na tym forum?
jak wygląda walka bjj np w tłumie (koncert) i przeciwko nożnowi?
Napisano Ponad rok temu
Jedne gość leżał na brzuchu, drugi na nim trzymajac go w duszeniu przedramieniem.
I było obu super dopuki nie nadbiegła ochrona...
Ten z wierzchu został ściagnięty za pomoca duszenia palcami i nacisku na punkt, rzucony na glebę, drugi ochroniarz założył mu dźwignię- podnieśli go i wyprowadzili...
Ten z pod spodu został podniesiony dźwigniami i też wyprowadzony...
Efekt końcowy...
Po wyrzuceniu poza teren jeden drugiemu (ten z góry) złamał szczękę i odjechał radiowozem, ten z pod spodu ze złamaną szczeką odjechał karetką...
Napisano Ponad rok temu
Na forum jest kilka osob zajmujacych sie na codzien bjj. Instruktorami sa Grimper , Dudu, Fiodor, Bronson. O ile sie nie myle. Bardzo w temacie jest Bronson. Jest takze gros zawodnikow trenujacych w klubach. Jest ich sporo wiec wymieniac nie bede. Tych panow w sumie mozna traktowac za znawcow tematu. Jak kogos pominolem lub sie pomylilem to przepraszam.
Co do walki w parterze na imprezie. Hmm. Roslon bardzo pieknie przedstawil jak NIE powinna wygladac taka walka czyli: trala za dlugo, ktos sie bawil w dzwignie. Nie bez kozery robi sie duszenia i uderzenia z dosiadu. Owszem zle sie to konczy, jednakrze wsadzenie komus palca w oko a nastpenie go wydlubania tudziez kopanie w tzw "czule punkty" do madrzejszych jak dla mnie nie naleza.
Jaka walke udalo mi sie zaobserwowac ? Krotka byla, bo zwarcie, duszonko ze stujki, zalozone w sumie byle jak, ale chlopak mial pare w rekach i nie bylo o czym gadac. Znaczy sie chlopak odplynal szybciej niz przypuszczalem. Nie ja bylem uczestnikeim. Walka skonczyla sie rownie szybko jak sie zaczela. Ochroniarze nie zdazyli zareagowac. Tyle jezeli chodzi o walke w miejscach gdzie jest duzo ludzi. Widzialem jeszcze jak grupa "ochroniarzy" "wyprowadzila" z klubu 2 mlodych studentow w sposob przypominajacy bande zwierzat niz jakiekolwiek zachwanie ludzkie.
Na ochrone na koncertach sugeruje nie liczyc ze nam pomoze w czym kolwiek. Zwyczajowo na ochrone na koncertach organizator nie wydaje specjalnych pieniedzy wiec prosze sie nie spodziewac ze jacys eksperci i profesjonalisci beda nas ochraniac. Tak wiec mozna liczyc na wiele rzeczy ale na pewno nie na ochrone.
Co do noza i bjj. Hmm, sa osoby ktore twierdza iz w zwarciu teoretycznie masz wiekrze szanse, a to dlatego iz jest mozliwosc kontroli reki trzymajacej noz itd. Sa osoby ktore twierdzac cos przeciwnego, tylko dystans z nadzieja ucieczki tudziez wytracenia broni przeciwnika poprzez np. kopniecie.
Ogulnie noz to wielki hazard i chyab tutaj sie wszyscy zgodza, nie ma zlotego srodka na walke przeciwko nozowi.
Bjj nie wyroznia sie tutaj w zaden sposob. Na tyle pozwalaja mi kompetencje. O zwiazkach bjj z nozem i metodami walki to prosilbym kogos z obeznanych w temacie lepiej o zabranie glosu.
Napisano Ponad rok temu
Na ochrone na koncertach sugeruje nie liczyc ze nam pomoze w czym kolwiek. Zwyczajowo na ochrone na koncertach organizator nie wydaje specjalnych pieniedzy wiec prosze sie nie spodziewac ze jacys eksperci i profesjonalisci beda nas ochraniac. Tak wiec mozna liczyc na wiele rzeczy ale na pewno nie na ochrone.
MOŻE i nie chciałeś mnie obrazić...
Ale uważam się za profesjonalistę...
I uważam, że jak jestem w ochronie ja i moi ludzie to właśnie na nas możecie liczyć... zreszta Ci co nas znają z koncertów wiedzą, że mogą na nas liczyć... :?
Napisano Ponad rok temu
MOŻE i nie chciałeś mnie obrazić...
Ale uważam się za profesjonalistę...
I uważam, że jak jestem w ochronie ja i moi ludzie to właśnie na nas możecie liczyć... zreszta Ci co nas znają z koncertów wiedzą, że mogą na nas liczyć... :?
Roslon, zarzut Hasta był kierowany do organizatorów, a nie do ochroniarzy.
Więc wyluzuj się. :peace:
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Tak od razu na "Pan", aż tak stary to jeszcze nie jestem :?
Napisano Ponad rok temu
PS. wiadomości...
Tak od razu na "Pan", aż tak stary to jeszcze nie jestem :?
Ale wygladasz staro 8)
Nie tak mlodo jak ja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jeden sędzia opowiadał że chyba w latach 60 tych sprzątaczka pozwała o ustalenie ojcostwa po kolei całą obsadę posterunku w jakimś miasteczku
-ojcem okazał się... komendant
Napisano Ponad rok temu
Ale dziekuje za uznanie...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
atemi waza
- Ponad rok temu
-
Do Maccieja
- Ponad rok temu