Do Maccieja
Napisano Ponad rok temu
Na SFD piszesz "...Poza tym kolor paska to jest potrzebny głównie do chwalenia się przed panienkami. Moge mieć biały pas, ale trenowac od wielu lat i rozwalac najlepszych..."
Czy tylko do chwalenia się?
Jako instruktor wiesz dobrze,że do końca to nie jest prawda. Wiesz ,że kolor jest potrzebny.
Czy z białym pasem można startować na zawodach międzynarodowych, lub krajowych od strefy w zwyż?
Pozdrawiam
Misiek2
Napisano Ponad rok temu
a na miedzy narodowych to nie wiem ale na pewno nie mozna miec białego
Napisano Ponad rok temu
w juniorach młodszych trzeba miec 4 kuy (pomarańczowy pasek>
a na miedzy narodowych to nie wiem ale na pewno nie mozna miec białego
I tutaj jest odpowiedź do czego potrzebny jest stopień (kolor pasa ) w judo.
Misiek2
Napisano Ponad rok temu
Piotrek
Napisano Ponad rok temu
Sądzę, a gołosłowny nie bywam to raczej wiem, że wielu zacnych adeptów innych stylów takich jak judo, miałoby poważny problem przetrzymać 2 minutki w knockdown.
Żeby nie było niejasności, uważam judo, byle nie sportowe, za bardzo skuteczna i wyczerpującą dyscyplinę - to tak aby mnie nikt nie posądził o stronniczość.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mawashi na głowe - nie wiem czy Ty sobie jaja robisz piszac takie cos czy na powaznie,bo jezeli na powaznie to jestes strasznym teoretykiem. Jezeli sprawdzales to ciekawe jakiego miales tego judoke :młodzika , kadeta wazacego 55 kg??? Ja tez sprawdzalem ze na karateków dziala extra ura nage, tai otoshi, o soto gari.......... I nie mówmy o brakach karate bo nie ma czasu na pisanie wypracowań.
Po pierwsze Jarek nie jest teoretykiem i chyba sam nie wiesz o kim i do kogo piszesz. Poza tym karate w swojej masie bardzo sie od siebie rozni i nie mozna przenosic tego co jest w jednym karate na to co jest w drugim np. shotokan i shidokan. A tak wogole to nie prowadzmy akademickich dyskusji nie o tym byl topick. SiW ( ah ten magiczny skrot :wink: )
Piotrek
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
bałagan w polskim bjj
- Ponad rok temu
-
parter na treningu
- Ponad rok temu
-