Co z akcją Kobieta Bezpieczna?
Napisano Ponad rok temu
ostatnio i na tej stronie nic się nie zmienia. Nie pojawiły się żadne adresy ani kontakty do oddziałów regionalnych. Wysłałam email pod adres podany na stronie z pytaniem o szkolenia i od ponad tygodnia czekam na jakąś odpowiedź. Nie rozumiem co się stało? Przecież cały dzień spotów reklamowych w TVN, zamieszczenie kuponów w Elle i audycja w Trójce musiały kosztować ciężkie pieniądze. Po co ktoś zainwestował takie sumy jeśli nie odbywają się żadne szkolenia? Dotąd sądziłyśmy, że po prostu wybrano inne osoby a my się nie załapałyśmy ale niedawno zgadałam się na internecie z dziewczynami, ktore pochodzą ze Śląska i też nie dostały żadnych odpowiedzi. Czy w ogóle ktoś je dostał? Czy odbyly się jakieś szkolenia? Niepokoi mnie jeszcze i to, że wszystkie podałyśmy swoje dane osobowe firmie która jest po prostu firmą konsultingową. Nazwa tej firmy brzmi całkiem podobnie jak nazwy firm które zajmują się wysyłaniem do ludzi jakichś bzdurnych ofert o wygranych wycieczkach i sprzedawaniem różnych cudownych kuponów rabatowych. Ktoś posiada nasze dane osobowe i być może obraca nimi bez naszej zgody, nie zadając sobie nawet trudu żeby odpowiedzieć na nasze pytania. Czy jest tu ktoś, kto wie coś więcej na temat tej akcji?
Reeggie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli poważnie myślisz o fizycznej obronie, to polecam profesjonalny kurs samoobrony. Co oznacza profesjonalny? Po pierwsze, najważniejsi są instruktorzy (osiągnięcia) i ilość ćwiczących na jednego prowadzącego. Po drugie, najlepiej żeby to był kurs samoobrony specjalnie _dla kobiet_. Jest jeszcze parę innych uwag, ale to nie ten wątek, żeby się o tym rozpisywać.
Myślę, że na takim spotkaniu sporo miejsca zostanie poświęcone szkoleniu psychologicznemu z zakresu negocjacji oraz odpowiednich zachowań. Ale na kursie też o tym mówią.
Eh, trochę nei na temat się rozpisałam....
Napisano Ponad rok temu
Nie wypowiadam sie na temat tego na ile bedzie on skuteczny, lub nie, bo jeszcze sie nawet nie zaczal.
Innym tez to odradzam. Naturalnie nie spodziewalabym sie cudow, ze kobiety wyjda z niego gotowe walczyc z kazdym zagrozeniem, ale to nie jest chyba glowny cel. Wydale mi sie, ze moze z tego wyjsc niezla baza, na ktorej kazda z kobiet bedzie mogla we wlasnym zakresie rozwijac to czego sie tam nauczy( na tyle na ile bedzie chciala).
Pozdrawiam
Ta trzecia w rzadku 8)
Napisano Ponad rok temu
Pooh, gratuluje, ze sie zalapalas i powodzenia. Zauwazylem, ze w swoj profil wpisalas aikido. Czy trenowalas cos wczesniej czy ten kurs to dopiero poczatek?
Pawel Drozdziak
Szkola Samoobrony dla Kobiet WSDP
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Zaluje ze nie bede mogla sie wypowiedziec na temat czesci merytorycznej kursu, a nie watpie ze przygotowanie psychologiczne duzo by mi dalo. Natomiast na pewno bede sie starala podejsc od czasu do czasu na trening technik samoobrony( nauki nigdy nie za duzo :wink: ).
Jesli bedziecie mieli jakies pytania sprobuje w miare swoich skromnych mozliwosci odpowiedziec.
Napisano Ponad rok temu
a kto to w Warszawie prowadzi?
>Zaluje ze nie bede mogla sie wypowiedziec na temat czesci >merytorycznej kursu, a nie watpie ze przygotowanie psychologiczne >duzo by mi dalo.
a wiesz moze kto jest autorem tego programu psychologicznego, albo kto go ma prowadzic? Czy te szkolenia nie sa jakos zintegrowane?
Kto w ogole jest konstruktorem calosci? Czy we wszystkich miastach bedzie nauczany ten sam material?
> Natomiast na pewno bede sie starala podejsc od czasu do czasu na >trening technik samoobrony( nauki nigdy nie za duzo :wink: ).
>Jesli bedziecie mieli jakies pytania sprobuje w miare swoich skromnych >mozliwosci odpowiedziec. [/quote]
a mozna na przyklad przyjsc sobie, usiasc grzecznie z boczku w katku i popatrzec na te zajecia? Wiesz, ja prowadze takie wlasnie zajecia dla kobiet i chetnie bym popatrzyl jak to robia inni. Moze w ogole dobrze by bylo wymienic sie doswiadczeniami. Tak jak piszesz - nauki nigdy za duzo.
Gdzie to sie odbywa i kiedy?
Pawel Drozdziak
Napisano Ponad rok temu
Akcja jest OK, mam nadzieję. Taka promocja świadczy o poważnym podejściu do sprawy.
Napisano Ponad rok temu
z tego co wiem to zajecia odbyzaja sie w Szokle na Chlodnej w poniedzialki, srody piatki o 18.00 i 19.30( dwie grupy).
Czesc z nich( 2x w tygodniu) prowadzi Marcin Ziolkowski(2gi dan Aikido), nie jestem pewna kto prowadzi pozostale treningi.
Na dzien dzisiejszy nie jestem w stanie powiedziec nic wiecej, ale obiecuje, ze sprobuje sie dowiedziec.
Napisano Ponad rok temu
Pawel Drozdziak
Szkola samoobrony dla Kobiet WSDP
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nabiora przekonania ze teraz to juz wszystko wiedza
i moga sobie chodzic gdzie chca o ktorej chca
bo i tak w razie czego sie obronia.
Najwazniejsze dla kobiet to unikanie ewentualnych
czy jak to woli potencjalnych zagrozen.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pawel Drozdziak
Napisano Ponad rok temu
To co Magda mówiła o akcji to zgadza się w 100%
Akcja trwała w Wawie (pierwsza edycja) od 08.07 do 04.08 także właśnie się zakończyła. kobitki były podzielone na 4 grupy po 25 sztuk a zajęcia miały 2x w tygodniu po 1,5h (mówie o samoobronie)
Szkoda że wcześniej nie wszedłem na tę stronę bowiem nie widze zadnego powod aby nie można było oglądac zajęć samoobrony.
współpraca z "bezpieczi kobietami" układała sie wzorowo - podziwaiłem frekwencje i zaangazowanie:))
oczywiscie cały trening samoobrony nie mniał na celu nauczenie nikogo bic sie - z prostej przyczyny nie da sie:)) w tak krótkim czasie
Moim celem i mam nadzieje że akcji tez:) było poszerzenie "horyzontów" , pokazania możliwości w tej kwesti oraz przekonanie dziewczyn że wszystko zalezy od nich - musza miec decyzje i umiec czyms zaskoczyc:) bo kopnąc w..., wsadzic paluchy w ślepka - przeciez umieją
pozdrawiam
Marcin Ziółkowski
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trwa aktualnie szkolenie w Warszawie i od 4 stycznia w Poznaniu. Za kilka dni startuje Gdańsk i Wrocław.
Kolejne szkolenia planowane są we wszystkich miastach wojewódzkich. Termin rozpoczęcia zależy od środków pozyskiwanych od sponsorów (szkolenia dla Kobiet są całkowicie bezpłatne!)
Od kilkunastu dni mają nową całkiem przyzwoitą stronę www.kobietabezpieczna.pl . Co do zajęć z samoobrony to Marcin w Warszawie prowadzi je podobno rewelacyjnie. A z moich wiadomości dotyczących zgłoszeń.. aktualnie organizatorzy otrzymali kilkanaście tysięcy zgłoszeń.
Dobór osób na kursy jest częściowo związany z kolejnością nadsyłania kuponów a częściowo losowy. Dlatego trzeba się uzbroić w trochę cierpliwości.
Zawartość merytoryczna kursu to prewencja kryminalna (prowadzą Policjanci) psychologia, wiktymologia , ratownictwo medyczne i prawo ( o samoobronie oczywiście nie wspomnę). Jak na mój gust Kurs jest potrzebny i naprawdę dobry (zwłaszcza, że sporo fajnych dziewczyn po kursie chce regularnie uprawiać nasze sporty )
Napisano Ponad rok temu
Ależ wspomnij o samoobronie - czego tam właściwie uczą?Zawartość merytoryczna kursu to prewencja kryminalna (prowadzą Policjanci) psychologia, wiktymologia , ratownictwo medyczne i prawo ( o samoobronie oczywiście nie wspomnę). Jak na mój gust Kurs jest potrzebny i naprawdę dobry (zwłaszcza, że sporo fajnych dziewczyn po kursie chce regularnie uprawiać nasze sporty )[/b]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wlali superglinom :-/
- Ponad rok temu
-
low kick i dzwignia
- Ponad rok temu
-
Azory
- Ponad rok temu