Wlali superglinom :-/
Napisano Ponad rok temu
Pięciu policjantów wracających ze strzelnicy, po cywilnemu z zawodowej ciekawości zaczeli śledzić samochód z dwójką krótko ostrzyżonych młodych ludzi. Ci zorientowali się, że ktoś za nimi jedzie, zaczekali na nich, wyciągneli gazrurkę i ruszyli im nałomotać. Dwóch policjantów oberwało, trójce pozostałych udało się obezwładnić napastników. Zatrzymani byli czyści, nie notowani.
Tyle w środę, bomba wybuchła w czwartek
Otóż owych pięciu wspaniałych to członkowie brygady Wektor, super elity policji, najlepszych z najlepszych itp. propagandowe bzdury
Rzecznik policji
-Czemu tacy spece ulegli napastnikom?
-Byli zaskoczeni, to że przestępca zaatakuje zawsze jest możliwe
Komendant policji w Śródmieściu
-Czy to były jakieś osiłki?
-Nie, zwyczajni ludzie.
Strach pomyśleć, co by było, gdyby elita policji zaczeła śledzić prawdziwych bandziorów. Chyba pięć pogrzebów na koszt państwa :-(
Sami się ośmieszają, ustami własnego rzecznika prasowego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A skąd ja Ci linki wezmę, tajni są :-)Co ta kurwa za brygada Wektor? Daj jakieś linki...
To co piszą pismaki (serio, przepisuję z Wyborczej-Stołecznej)
"Specbrygada Wektor, jest równie tajemnicza jak kulisy zabójstawa JFK. Tworzą ją wyróżniający się policjanci z długim stażem: lekkoatleci, piloci, pływacy, żaden nie pali, śłowem - kwiat policji. Sieją postrach wśród gangów złodziei samochodowych"
A tak serio, to mają parę zachodnich bryk i puszczają je z ogonem na miasto, czekając aż ktoś chce je zrobić na koło lub w inny wesoły sposób. Albo czeszą dziuple itp.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
A plywacy? jakby musieli na akcje w wannie?
Marchew
Napisano Ponad rok temu
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Stary, to podobno fachowcy, śledzili podejrznych, jeśli podejrzanito nie jakas grupa "spec" od walki wrecz.........wiec moim zdaniem nie ma sie chyba co podniecac, ze dostali w pierdol.....
a) zauważyli to
spokojnie sie zaczaili i podeszli z gazrurką
c) dwóch pukneli (lekkie obrażenia)
To ile trupów by było, gdyby podejrzani byli bandytami przy robocie?
Dali się przyłapać i zaskoczyć śledzonym. Nie ma się czym podniecać, ja załamuję ręce.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Te Warszawiak :-) od kiedy to na Nowolipie 2 jest komenda główna a nie stołeczna? Przenieśli ?No i cool To ja chrzanię treningi, i idę po rurkę... A jako że mieszkam tuż obok Pałacu Mostowskich (warszawiacy powinni kojarzyć, pozostali - Komenda Główna )
Napisano Ponad rok temu
Te Warszawiak od kiedy to na Nowolipie 2 jest komenda główna a nie stołeczna? Przenieśli
Napisano Ponad rok temu
Co by to nie było... Komenda wielka jest, i tyli A i Policjantów w niej dostatek. Właściwie to powinno mi chyba być głupio, że mieszkając brama w bramę z Komendą Stołeczną (tak lepiej?) nie wiem jak się wspomniana nazywa. Ale nie jest :wink: Za to wiem jak ja się nazywam... Chyba.
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
...hmm nie wiem czy cos mi sie nie popierdolilo........ale czy ow wektor to nie jest jedna z tych grup zwalczajacych przestepczosc ze tak powiem "nietypowymi akcjami"? kiedys ogladalem jakis programik..i z tego co widzialem wynika, ze to nie grupa supemenow....oni walcza sprytem i podstepem ich robota polega na nekaniu np gangow samochodowycg....a jak sie robi naprawde goraco wzywaja chlopakow od mokrej roboty (antyterorke) - to nie jakas grupa "spec" od walki wrecz.........wiec moim zdaniem nie ma sie chyba co podniecac, ze dostali w pierdol.....
spuud
pozdrawia
Ci o których piszesz wyżej Spuud to tzw. "Moskity".
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
low kick i dzwignia
- Ponad rok temu
-
Azory
- Ponad rok temu
-
Pistolety hukowe
- Ponad rok temu