Kalaki - o co chodzi
Napisano Ponad rok temu

Jeżeli to nie trudność to czy mogę o replay poprosić ?
Napisano Ponad rok temu
duzo tego nie ma , i dla mnie to jakas farsa , tym bardziej ze jeszcze DC , zostalo w to wciagniete , na pewno nie posluzy to rozwojowi FMA w Polsce.
JAk mozna komus zabierac dany !!! , wypieprzyc z organizacji , OK ale odbierac to co mu sie nadalo za umiejetnosci to bzdura , no chyba ze to nie bylo za umiejetnosci.
Napisano Ponad rok temu
duzo tego nie ma , i dla mnie to jakas farsa , tym bardziej ze jeszcze DC , zostalo w to wciagniete , na pewno nie posluzy to rozwojowi FMA w Polsce.
Dlatego ja kozystam z doswiadczen niktorych ludzi a nie wiaze sie organizacyjnie -wole sobie seminaryjnie pocwiczyc a itak FMA traktuje jako uzupelnienie
He he
Zakaz praktykowania filipinskich sztuk walki "aiki-jitsu"

A ja sie zastanawialem kto nadawal stopnie w aiki-jitsu jesli tego nie cwiczyli - teraz sie wyjasnilo to jest aiki-jitsu filipinskie przestraszony
JAk mozna komus zabierac dany !!! , wypieprzyc z organizacji , OK ale odbierac to co mu sie nadalo za umiejetnosci to bzdura , no chyba ze to nie bylo za umiejetnosci.
No coz kto daje i odbiera.... jak mowi stare przyslowie pszczol

To tylko swiadczy o nadajacych stopnie ktorzy je potem odbieraja
Nie wiem co tam bylo i nie chce sie wypowiadac - a wszystko przez fenicjan i ich mamone jak zawsze.
Napisano Ponad rok temu

A teraz pokonkluduję to co przeczytałem.
1.Zarzucono p. Nyckowi nadużycia finansowe - ciężki zarzut, ale mam podejrzenia, że są to raczej pustosłowia aby czymś poprzeć taką decyzję.
2.Zarejestrowanie federacji nie zgodnie z prawem rejestrowym - pokapowali się po 2 latach, że coś nie styka. Pewnie p. Nycek i słysznie zarejestrował federację na swoje dane, czyli w efekcie, jeżeli tak jest, federacja należy do niego.
3. Kilka słów pominę i skupię się na braku szacunku do mistrza

4. Z dniem 30/04/2002 p. Nycowi nie wolno nauczać FMA - no wysiadam - zabrali świadectwo to pisać nie wolno

5. Ale już nawiększym cyrkiem jest, że Nasiłowki w swoim oświadczeniem zobowiazuje p. Nycka do zaprzestania praktykowania FMA i nieszkodzenia nowej organizacji

Nie wiem jakie są intencje stron, ale jedno to wiem na pewno - jest to nieudolnie przeprowadzone postępowanie rozwodowe w atmosferze pomówień i skandali. Moim skromnym zdaniem można to było załatwić w zdecywanie lepszy dla kalaki sposób.
W każdym razie mnie to nie przekonało i zadziwia mnie, że przekonało Samuraja do publikacji.
Napisano Ponad rok temu
W każdym razie mnie to nie przekonało i zadziwia mnie, że przekonało Samuraja do publikacji.
Nie Michal umiescil tak jak dostal papiry i komentarz - jesli dostal dokumenty ze kto inny jest "glowa klanu " to tak drukuje ale zaznaczyl ze w nastepnym numerze odp. N.
Jesli N. bedzie chcial dac sprostowanie to da jesli nie to nie - sam nie wiem co lepsze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No ale w ten sposób Samuraj staje się medium przenoszącym jakieś tam słabe fakty, być może pomówienia i staje się areną do nie całkiem czystych rozgrywek.
Nie to jest oswiadczenie osoby Nasilowskiego ktory byl szefem N. wiec on usunal go z reprezentowania systemu i to podal do samuraja - no tylko forma podania paskudna
Guest_budo_Dakhr_*
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Powoli Samuraj przyjmuję pozycję brukowca.
no niestety - to prawda
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No coz, syf, syf postaram sie troche naswietlic sprawe.
Pawel Zaremba, Miroslaw Osytek byla prawa i lewa reka p. Nycka, Pawel Kowalik uczen Osytka. Zaremba jakis czas temu zostal wyzucony z org., probowal przylaczys sie do innych federacji ale coz nikt go nie chcial

(...)(Jakies tam zarzuty

No coz trudno sie wypowiadac w imieniu cwiczacych w Wroclawiu i Olesnicy, ale jesli chodzi o seminaria na tym sie opierala ich cala sila(zapraszam na strone Combat Kalaki). Ktos z Was dalby tytul instruktora po jednym 4 godzinnym seminarium??
Odebranie stopni to czysta farsa, tylko nie wiem czemu wmieszali w to DP Dioniego Canete. Z cala pewnoscia zadna z osob z Kalaki Polska nie ma stalej stycznosci z tym systemem. Bracia Cacoy i Dioni nie cwicza razem, kazdy poszedl swoja droga, DP Dioniego i Cacoya to dwa inne systemy. Jesli chodzi o ten pierwszy moge poreczyc za solidnosc i "dobra przyjacielska atomsfere".
Regionalnym szefem Wekaf moze byc kazdy kto w jakis wyrozniajacy sie sposob dziala w FSW, tego zaden Nasilowski nie moze zabronic.
Kim jest Siok Glariagi nie wie nikt do tej pory

Cala sprawa nie pachnie, to tak jak wyrzucic ojca z domu(on to wszystko rozkrecil i przez pewien czas prowadzil). Dwojka najblizszych uczni, wspolpracownikow i guru Nasilowski zrobila prezent(jesli ktos szanuje takie osoby )... Trudno tlumaczyc to dbaniem o solidnosc Kalaki w Polsce, ale "jak ktos buduje dom na skale...".
Badzo przykro ale takie sytuacje dotykaja praktycznie kazda czesc MA. Jesli mialbym polecic solidny system polecam DPP , Estokade(Jakryc stad pytania dotyczace seminariow

Pozdro Mar.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Reportaż o kalaki !
- Ponad rok temu
-
walka nozem, palka - filmy
- Ponad rok temu
-
Toxic Toys
- Ponad rok temu
-
katana
- Ponad rok temu
-
Improwizowana bron (zyletka)
- Ponad rok temu
-
Knife vs. Gun
- Ponad rok temu
-
"Boski Wiatr" w necie
- Ponad rok temu
-
Bron nie wystarczy, gdy brak ...(cojones, umiejetnosci itp.)
- Ponad rok temu
-
Improwizowana bron, cd.
- Ponad rok temu
-
do Lo -Hana
- Ponad rok temu