Kalaki - o co chodzi
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli to nie trudność to czy mogę o replay poprosić ?
Napisano Ponad rok temu
duzo tego nie ma , i dla mnie to jakas farsa , tym bardziej ze jeszcze DC , zostalo w to wciagniete , na pewno nie posluzy to rozwojowi FMA w Polsce.
JAk mozna komus zabierac dany !!! , wypieprzyc z organizacji , OK ale odbierac to co mu sie nadalo za umiejetnosci to bzdura , no chyba ze to nie bylo za umiejetnosci.
Napisano Ponad rok temu
duzo tego nie ma , i dla mnie to jakas farsa , tym bardziej ze jeszcze DC , zostalo w to wciagniete , na pewno nie posluzy to rozwojowi FMA w Polsce.
Dlatego ja kozystam z doswiadczen niktorych ludzi a nie wiaze sie organizacyjnie -wole sobie seminaryjnie pocwiczyc a itak FMA traktuje jako uzupelnienie
He he
Zakaz praktykowania filipinskich sztuk walki "aiki-jitsu"
A ja sie zastanawialem kto nadawal stopnie w aiki-jitsu jesli tego nie cwiczyli - teraz sie wyjasnilo to jest aiki-jitsu filipinskie przestraszony
JAk mozna komus zabierac dany !!! , wypieprzyc z organizacji , OK ale odbierac to co mu sie nadalo za umiejetnosci to bzdura , no chyba ze to nie bylo za umiejetnosci.
No coz kto daje i odbiera.... jak mowi stare przyslowie pszczol
To tylko swiadczy o nadajacych stopnie ktorzy je potem odbieraja
Nie wiem co tam bylo i nie chce sie wypowiadac - a wszystko przez fenicjan i ich mamone jak zawsze.
Napisano Ponad rok temu
A teraz pokonkluduję to co przeczytałem.
1.Zarzucono p. Nyckowi nadużycia finansowe - ciężki zarzut, ale mam podejrzenia, że są to raczej pustosłowia aby czymś poprzeć taką decyzję.
2.Zarejestrowanie federacji nie zgodnie z prawem rejestrowym - pokapowali się po 2 latach, że coś nie styka. Pewnie p. Nycek i słysznie zarejestrował federację na swoje dane, czyli w efekcie, jeżeli tak jest, federacja należy do niego.
3. Kilka słów pominę i skupię się na braku szacunku do mistrza no świr.
4. Z dniem 30/04/2002 p. Nycowi nie wolno nauczać FMA - no wysiadam - zabrali świadectwo to pisać nie wolno
5. Ale już nawiększym cyrkiem jest, że Nasiłowki w swoim oświadczeniem zobowiazuje p. Nycka do zaprzestania praktykowania FMA i nieszkodzenia nowej organizacji po karą finanową 50 000 PLN. Muszę oświadczyć żonie, żeby się zobowiązała do gotowania tylko dobrych posiłków pod karą finansową Kretyński kawałek.
Nie wiem jakie są intencje stron, ale jedno to wiem na pewno - jest to nieudolnie przeprowadzone postępowanie rozwodowe w atmosferze pomówień i skandali. Moim skromnym zdaniem można to było załatwić w zdecywanie lepszy dla kalaki sposób.
W każdym razie mnie to nie przekonało i zadziwia mnie, że przekonało Samuraja do publikacji.
Napisano Ponad rok temu
W każdym razie mnie to nie przekonało i zadziwia mnie, że przekonało Samuraja do publikacji.
Nie Michal umiescil tak jak dostal papiry i komentarz - jesli dostal dokumenty ze kto inny jest "glowa klanu " to tak drukuje ale zaznaczyl ze w nastepnym numerze odp. N.
Jesli N. bedzie chcial dac sprostowanie to da jesli nie to nie - sam nie wiem co lepsze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No ale w ten sposób Samuraj staje się medium przenoszącym jakieś tam słabe fakty, być może pomówienia i staje się areną do nie całkiem czystych rozgrywek.
Nie to jest oswiadczenie osoby Nasilowskiego ktory byl szefem N. wiec on usunal go z reprezentowania systemu i to podal do samuraja - no tylko forma podania paskudna
Guest_budo_Dakhr_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Powoli Samuraj przyjmuję pozycję brukowca.
no niestety - to prawda
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No coz, syf, syf postaram sie troche naswietlic sprawe.
Pawel Zaremba, Miroslaw Osytek byla prawa i lewa reka p. Nycka, Pawel Kowalik uczen Osytka. Zaremba jakis czas temu zostal wyzucony z org., probowal przylaczys sie do innych federacji ale coz nikt go nie chcial ... Co do pana Osytka bardzo sie zdziwilem, Nycek powierzyl mu najwieksza czesc kraju do reprezentowania, byc moze bylo malo.
(...)(Jakies tam zarzuty ) nadawanie stopni nie zgodnie z regulaminem.
No coz trudno sie wypowiadac w imieniu cwiczacych w Wroclawiu i Olesnicy, ale jesli chodzi o seminaria na tym sie opierala ich cala sila(zapraszam na strone Combat Kalaki). Ktos z Was dalby tytul instruktora po jednym 4 godzinnym seminarium??
Odebranie stopni to czysta farsa, tylko nie wiem czemu wmieszali w to DP Dioniego Canete. Z cala pewnoscia zadna z osob z Kalaki Polska nie ma stalej stycznosci z tym systemem. Bracia Cacoy i Dioni nie cwicza razem, kazdy poszedl swoja droga, DP Dioniego i Cacoya to dwa inne systemy. Jesli chodzi o ten pierwszy moge poreczyc za solidnosc i "dobra przyjacielska atomsfere".
Regionalnym szefem Wekaf moze byc kazdy kto w jakis wyrozniajacy sie sposob dziala w FSW, tego zaden Nasilowski nie moze zabronic.
Kim jest Siok Glariagi nie wie nikt do tej pory , niby szef Kalaki. Na moim dawnym certyfikacie instruktorskim istnieje takze jako szef Wekaf'u. Tak sie sklada ze moj trener byl uczniem i przyjacielem Pat'a( Vice Prezydenta Wekafu), nie slyszal o kims takim jak Siok Glariagi...
Cala sprawa nie pachnie, to tak jak wyrzucic ojca z domu(on to wszystko rozkrecil i przez pewien czas prowadzil). Dwojka najblizszych uczni, wspolpracownikow i guru Nasilowski zrobila prezent(jesli ktos szanuje takie osoby )... Trudno tlumaczyc to dbaniem o solidnosc Kalaki w Polsce, ale "jak ktos buduje dom na skale...".
Badzo przykro ale takie sytuacje dotykaja praktycznie kazda czesc MA. Jesli mialbym polecic solidny system polecam DPP , Estokade(Jakryc stad pytania dotyczace seminariow ), Rapid Bialystok dopoki jest jeszcze kumpel od Pata(niedlugow wyjezdza do Anglii). Jak najbardziej zachecam do cwiczenia FSW - warto :wink: , ja tym jaram sie do dzis.
Pozdro Mar.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Reportaż o kalaki !
- Ponad rok temu
-
walka nozem, palka - filmy
- Ponad rok temu
-
Toxic Toys
- Ponad rok temu
-
katana
- Ponad rok temu
-
Improwizowana bron (zyletka)
- Ponad rok temu
-
Knife vs. Gun
- Ponad rok temu
-
"Boski Wiatr" w necie
- Ponad rok temu
-
Bron nie wystarczy, gdy brak ...(cojones, umiejetnosci itp.)
- Ponad rok temu
-
Improwizowana bron, cd.
- Ponad rok temu
-
do Lo -Hana
- Ponad rok temu