Wolny czy Klasyczny
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chodzi mi o to ktory lepiej sie sprawdza na ulicy
Jeżeli masz dobrze opanowany, któryś z tych styli to nie ma znaczenia jaki to jest styl.
Klasyk załatwi CIę gdy do Ciebie podejdzie (w zwarciu)
Wolniak tymczasem może dodatkowo pokusić się o Twoje nogi :twisted:
A co do widowiskowości, to wg. mnie ciekawszy jest bardziej styl wolny.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
POZDRAWIAM OBECNYCH I BYŁYCH ZAPASIORÓW Z OBU STYLÓW JAK RÓWNIEŻ ENTUZJASTÓW TEJ PIĘKNEJ DYSCYPLINY !!!!!!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co to ma do zapasów w stylu wolnym bo nie kumam. Jak mi to wyjaśnisz to wtedy będe mógł CI odpowiedzieć, ale czy człowiek chodzi z rękoma do ziemi ( jak małpa ).
Pzdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Śmieszną masz tą teorie ale każdy ma prawo do własnego zdania. No wkońcu ludzie pochodzą od małp. Czy powinniśmy się wstydzić własnej przeszłości?
A to że mamy pozycje wyprostowaną(ludzie) to tylko nam na złe wyszło bo teraz mamy problemy z kręgosłupem.
Pzdr.
Napisano Ponad rok temu
witaj sumo, niestety trenmowałem równięż judo ale jakos klasyk bardziej mi odpowiada. bez obrazy dla wolniaków, ale czy człowiek chodzi z rękoma do ziemi ( jak małpa ). jestem ciekaw czy to zdanie wzbudzi w was agresje wolniacy? pozdrowienia dla wolniaków i oczywiście klasyków!!!!
widzisz a ja nie lubie klasycznego,
on jest dla mnie nudny, mało się w nim dzieje.
A co do walki klasyk-wolniak, to jesli zawodnicy są na tym samym poziomie, większe szanse ma wolniak
Napisano Ponad rok temu
Oprych szanuje twoje zdanie , ale uważam, że wynik jest sprawą otwartą. miałem okazje walczyć z wolniakami i widziałem walki wolniaka z klasykiem. decydują tu predyspozycje zawodnika. dlaczego klasykowi sprawnemu miałyby nie wychodzić karuzele czy zejścia do nogi. to prawda mamy bardziej wyprostowaną stójke, przez co się szybciej męczymy walcząc w większym pochyleniu, ale za to mamy mocniejsze łapska bo więcej nimi pracujemy ( mowię o ogólnej sile, wynikającą z pracy rąk przy wykluczaniu). wolniak na pewno w innych sprawach jest sprawniejszy, dlatego nie szedłbym tak daleko w ocenie kto lepszy.
pozdrawiam.
ps. pietras studia mam juz za sobą, ale podobają mi się twoje argumenty.
i jeszcze jedno domyślam się, że obaj jesteście wolniakami?
Napisano Ponad rok temu
Uważam że klasyk jest jedną z tych klasycznych :wink: dyscyplin i powinien pozostać na olimpiadzie.
Pozdrowienia dla wszystkich klasyków
i wolniaków też.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak w ogole to na maczu byłem ja Pietrass i Piks
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co to za technika?
- Ponad rok temu
-
Przepisy i zasady w zapasach
- Ponad rok temu
-
Starzy biją młodych
- Ponad rok temu
-
Czy w Gdansku jest gdzies sekcja zapasnicza?
- Ponad rok temu
-
Prwywatne Kluby Zapasow ?
- Ponad rok temu
-
Zapaśnicy wśród nas ?
- Ponad rok temu
-
Filmiki:Karelin
- Ponad rok temu
-
Kobiety na olimpiadzie ?