Jak wyglada kumite w Twoim stylu karate
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie popieram treningu w rekawicach z uderzeniami na glowe, bo to trzaska zdrowie i jesli ktos to wprowadzi w mojej sekcji, to mnie tam juz nie bedzie. Wole miec wybor miedzy Karate, a Kick boxem. Kiedy wszystkie karateckie szkoly stana sie kickboxerskie, to zaczne uprawiac kravmage, albo penchak silat.
Napisano Ponad rok temu
Mysle ze wiele zalezy od nas samych i od prowadzacego ....
Osobiscie uwazam ze dobry figther musi poznac podstawy boksu bo to przeciez jeden z najstarszych i klasycznych sportow walki. Nie oznacza to ze trzeba co sparinng ladowac sie na maxa po glowie ale uderzajac na glowe mozemy wyrobic sobie nawyk trzymania gardy bo to podstawa i na treningach i na ulicy. Glowe mamy tylko jedna i trzeba ja chronic a wedlug mnie jedynym sposobem na to jest trening z elementami boksu.
W mojej sekcji od wrzesnia osoby z grupy zaawansowanej beda musialy obowiazkowo przynosic rekawice bo bedziemy mieli walki rowniez na twarz. Mysle ze kazdy trenujacy widzi jakies niuanse swojej dyscypliny i jesli ma troche samokrytyki to potrafi ocenic + i - swojego stylu. Ja np. trenujac karate kyokushin mam zamiar uzupelnic braki boksem i np. bjj co wcale nie oznacza ze mam zamiar zrezygnowac z KK.
OSU !
Napisano Ponad rok temu
W kolejnym klubie (shotokan) w miescie portowym niewiele się dzieje. Walki jeżeli są to oparte niestety na kizami-zuki i giaku-zuki. Powalczyć mozna sobie z sensei, bo reszta jeszce niewiele umie, ale ten się czepia, że duzo technik używam i to niesportowe. Nigdy nie zrozumiem tego gościa, ale do pozwala mi ćwiczyć za darmoche, więc mogę mu nawet pomnik postawić.
No i trzeci z klubow, ten który na zawodach ustawia poprzeczkę. A to dlatego, że tam kumite jest prawie zawsze i bardzo sportowo! Byle trafic. Takie walki do znudzenia. Ale naprwde dużo się tam walczy. Jak ktos chce sobie pomachać łapkami, i zdobyć medal, to mogę dać namiary. To tylko 50 km. od stolicy. Styl ten sam Gosoku ryu i zasady te same IKA, ale podejście zupełnie inne niż w Warszawie.
Napisano Ponad rok temu
W Oyama Karate, stylu ktory aktualnie trenuje zawody odbywaja sie w 3 formulach:
-----------
ten dziadkowaty Oyama wykonuje piekna technike PAK SAO z WING TSUN
czyzbyscie przeszli na kung-fu, Jas Dyduch potrzebuje nowgo mistrza, co bedzie po nie daj boze smierci schorowanego Oyamy, Jas zostanie KANCHO swiatowym ?, bo chyba teraz ma najwyzszy pas po OoyAMIE ?
Napisano Ponad rok temu
Nie zapominajmy o Yasuhiko Oyamie 9 dan i to pewnie on będzie sukcesorem. A co do zdjęcia to mnie to wygląda na zwykłe soto-uke z zejściem ...
Napisano Ponad rok temu
Ja trenuje Budokai kyokushin ,w technicznym arsenale kumite tego stylu znalazły się techniki pełnokontaktowego karate, rzuty, sprowadzenia do parteru i walka w parterze z zastosowaniem dzwigni i duszeń. Duza uwage przywiazuje sie do zejsc,sabaki oraz technik boksu. Techniki nozne uzywamy do pasa a glowe atakujemy jako" druga technika".W kumite stosujemy kask z krata, rekawice MMA,itp.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Strona o podanym adresie nie istnieje
Podany adres nie został znaleziony w systemie domen PRV.PL - upewnij się, że nie popełniłeś błędu. Jeśli posiadasz już konto w naszym serwisie i jesteś zainteresowany tą domeną to możesz dokonać jej rejestracji.
Jednocześnie zapraszamy do odwiedzin naszego Rankingu Domen. Co tydzień znajdziesz tam zawsze nowe i interesujące propozycje stron wartych Twojej uwagi. Polecamy! "
Napisano Ponad rok temu
hmm a u mnie wyskakuje cos takiego "
Strona o podanym adresie nie istnieje
Podany adres nie został znaleziony w systemie domen PRV.PL - upewnij się, że nie popełniłeś błędu. Jeśli posiadasz już konto w naszym serwisie i jesteś zainteresowany tą domeną to możesz dokonać jej rejestracji.
Jednocześnie zapraszamy do odwiedzin naszego Rankingu Domen. Co tydzień znajdziesz tam zawsze nowe i interesujące propozycje stron wartych Twojej uwagi. Polecamy! "
wystarczy uciac na koncu kropke i ukosnik i zadziala
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Stare dobre Karate
- Ponad rok temu
-
Dostałem awans :-)
- Ponad rok temu
-