Ciekawe - Ashihara
Napisano Ponad rok temu
Okazuje się jednak, że istnieje ( podobno ) klub ORION, który prowadzi Pan Juliusz Piwowarski. Na stronach Ashihara.com znalazłem gościa o tym nazwisku, jako oficjalnego przedstawiciela Ashihara na Polskę. Zbieg okoliczności? - może wiecie coś więcej o tym klubie - na przykład jego adres . Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
jedno to Inernational Ashihara Karate z siedziba w RPA[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] a drugie to New International Karate Organization (NIKO) - Ashihara Kaikan ich adres to [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]jest to organizacja Hidenori, syna Hideyuki Ashihary, zalozyciela stylu.
W polsce Ashihara Karate współpracuje z IKO Kyokushinkai Kan z główną siedziba w walbrzychu.
Ponoc główna siedziba ashihara jest na pomorzu, ale nie znam adresu:-(
Jedno czym sie roznia to nie wiem. Wiecej informacj napewno poda Ci Jarek, gdyz on chyba jest w tym temacie najlepiej zorientowany.
Piotrek
Napisano Ponad rok temu
I kończąc wątek, ashihara karate wz. Hideyuki Ashihara stała się komercyjną nauką, która spowodowała podział szybszy i drastyczniejszy niż obecne w Kyokyshin, tragiczne nieporozumienie.
Co do współpracy IKO2 Wałbrzych - Jacka Baranowskiego, to nic mi o tym nie wiadomo; może nawet sprawdzę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Też się nie mogłem w tym połapać.
Napisano Ponad rok temu
Jarku nie masz litosci :wink: moglbys dla mnie nagiac fakty bo trace autorytet :wink: che che ktorego i tak nie mam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jakis czas temu probowalem sie dowiedziec korespondencyjnie, dlaczego ich wymagania egzaminacyjne i "materialy szkoleniowe" zamieszczone na stronie (wtedy nie bylo to pod tym adresem) tak bardzo roznia sie od wymagan i materialow innych organizacji ashihara i skad ten styl zawedrowal do ich klubu. Po wielu mailach udalo mi sie jedynie uzyskac namiar na jakas iranska organizacje, ktora zreszta jest wspomniana w logo na srodku. Generalnie nie odnioslem wrazenia, zeby Szef Stylu byl w stanie znizyc sie do mojego poziomu i odpowiedziec przekonywajaco na kilka prostych pytan.W Warszawie jest sekcja Ashihara Karate , namiary są na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , ma ktoś informacje co do przynależności organizacyjnej tego klubu w międzynarodowych strukturach organizacji stylu Ashihara.
Mam nadzieje, ze od tego czasu sie to zmienilo, choc kanon przez nich nauczany nadal nie ma (moim zdaniem) wiele wspolnego z tym, czego sie naucza w innych szkolach/organizacjach.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co i jak ćwiczycie na tarczach?
- Ponad rok temu
-
Co sądzicie o Karate Oyama?
- Ponad rok temu
-
Style w Wawie
- Ponad rok temu