Słuchaj, irytują mnie te Twoje doskoki i marudzenie co jakiś czas to to to tamnto.
Bardzo rzeczowa odpowiedź nie ma co

Jak co do czego to wszyscy się pytają o daty i osoby, ja też mogę. Od tego mam forum, że mogę sobie jak to określiłeś 'pomarudzić'. 8)
Znam ludzi z shotokanu którzy się tłuką i nie ma znaczenia, cze są z shotokanu. Ale znam mistrzów shotokanu, którzy majac po 2 dany mówią, ze muszą się zapisać na realny system walki.
Mnie nie chodzi o zawody, zawody wypaczają często podejscie do walki, aczkolwiek dają także obicie. Nie chodzi mi o to, że ktoś po latach walk nie chce już walczyć. Widzisz, jak ktoś walczył to będzie walczył niezleżnie od wieku - taka natura.
A to już jest rzeczowa odpowiedź. Czyli mamy podobne zdanie.
A przykłady mistrzów to sobie poszukaj w internecie. Jest ich sporo, nawet nie trzeba się namęczyć by ich znaleźć. Zresztą nagrałem gdzieś ostatnio kasete z discovery z combat ki. Jak chcesz to zrobie Ci kopie.
Otwórz oczy...
Szukać sobie nie muszę, bo znam paru, takich co szanuję i takich co nie szanuję. Na szukanie reszty nie mam czasu, bo praca i treningi zajmują mi cały czas...combat ki widziałem, rzeczywiście wygląda śmiesznie, ale z oceną to bym poczekał, jakbym to poćwiczył, a nuż coś bym w tym odnalazł. A oczy trzymam już od dawna szeroko otwarte, dziękuję :wink: Swoją drogą miałem o Tobie nieco inne zdanie, a tu taka niepasująca do reszty odpowiedź. :splat: