zawody sportowe
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam serdecznie!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ha czasem jadąc na zawody opuszcza się szkołe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mnie moje pierwsze zawody czekaja 29.10. i jestem strasznie podekscytowany. Tylko u nas sa jakies glupie zasady dotyczace zadawania ciosow, tzn. light kontakt w korpus i tylko markowanie ciosy w glowe... Czy ktos to rozumie? Przegralem walke przedturniejowa bo dostalem -2 pkt za kopniecia w glowe.
Czyli chcesz full-kontakt, kick-boxing chyba by był najlepszy. A tak wogóle to możesz uderzać z całej siły w głowę w ITF-ie z tego co się oriebtuję, ale tylko z kontry, jeśli się mylę to niech mnie ktos poprawi.
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie sztuka nie jest zlanie jakiegos goscia niekoniecznie slabszego odemnie tylko wygranie walki nawet za pomoca jednej akcji:)a z tymi minus punktami to reczywiscie bezandzieja..najchetniej bym to wywalil:)A co do zaowodow to jest to dla mnie zdobywanie nowego doswiadczenia i wiem ze jak nie wygram tzn ze bylo malo pracy..dlatego dla mnie liczy sie tylko 1 miejsce..tylko to jest dla mnie wazne:)
Pozdro
Amit Batra, WSKT
Napisano Ponad rok temu
Gizmo masz racje.. co kraj to obyczaj..ale ITF jest najbardziej zblizony do walki realnej z calego tkd i kazdy dobrze o tym wie:)
Kurczę, ja nie wiem. Chyba mało kumaty jestem ;-)
Dla mnie sztuka nie jest zlanie jakiegos goscia niekoniecznie slabszego odemnie tylko wygranie walki nawet za pomoca jednej akcji:)
Ja bym to troszeczkę rozwinął - najmilsza sytuacja jest wtedy, kiedy walczysz z dobrym zawodnikiem i potrafisz go pokonać efektownie nie dlatego, że on jest słaby, tylko dlatego, że Ty jesteś lepszy od niego, że jest akurat ten dzień, kiedy nawet najlepszy zawodnik nie jest Ci w stanie zagrozić. Na pewno miałes to w karierze nie raz...
a z tymi minus punktami to reczywiscie bezandzieja..najchetniej bym to wywalil:)
I wtedy to by było coś. Przepisy coś jak w ITF, tyle że full contact. Przeżylismy już takie jedne zawody na dzikim wschodzie Europy, doznanie ekstremalne, wszyscy chcą znowu tam jechać... :peace:
Pozdrowiska
Gizmo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
choongun TUL!
- Ponad rok temu
-
mistrzostwa Polski
- Ponad rok temu
-