kraków - szkola Takenouchiego
Napisano Ponad rok temu
wie ktos gdzie (dokladny adres) w Krakowie jest szkola Takenouchiego kenjutsu?
a moze ktos byl widzial? - jesli tak to niech napisze co o tym sadzi i czego on w ogole uczy, bo cos od kogos o nim (Takenouchim) slyszalem ale nie wiele i w sumie to nawet nie wiem czy on prowadzi jakas szkole kenjutsu, jujitsu czy jakies polaczenie jednego i drugiego.
Slyszalem tez o jeszcze jednej szkole kenjutsu w Krakowie ale kto ja prowadzi i gdzie to jest tez nie wiem, chyba przy jekiejs sekcji aikdo/aikijujutsu wiec jakby cos ktos wiedzial to terz prosze o adres.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Możecie mi coś wiecej powiedziec o senseiu Błaszkiewiczu, wiem tyle ze ma "którys" dan w jj i 1 dan w ken-jutsu. Jak go oceniacie, chodzi mi realnośc technik uczonych. Pytam bo jest dobrym kolegą naszego instr. od Capo i na każdym treningu sensei sie zjawia i macha kataną Czasem cos pokaże własnie nie wiem czy nie zgłebiać dalej u niego wiedze o jj.
Na dany w jj nie zwracaj uwagi w szczegolnosci w krakowie
Kiedy kolega mial 1 dana shihan B mial 1 kyu teraz kolega ma 2 dana shihan B. 6
Zawsze twierdzilem ze kolega jest nieukiem i beztalenciem 8)
Napisano Ponad rok temu
W kazdymrazie jak juz pisałem bardzo sympatyczny z Mariusza facet i życze mu jak najlepiej
Napisano Ponad rok temu
Możecie mi coś wiecej powiedziec o senseiu Błaszkiewiczu, wiem tyle ze ma "którys" dan w jj i 1 dan w ken-jutsu. Jak go oceniacie, chodzi mi realnośc technik uczonych. Pytam bo jest dobrym kolegą naszego instr. od Capo i na każdym treningu sensei sie zjawia i macha kataną Czasem cos pokaże własnie nie wiem czy nie zgłebiać dalej u niego wiedze o jj.
Na dany w jj nie zwracaj uwagi w szczegolnosci w krakowie
Kiedy kolega mial 1 dana shihan B mial 1 kyu teraz kolega ma 2 dana shihan B. 6
Zawsze twierdzilem ze kolega jest nieukiem i beztalenciem 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale jak napisał Martius jestem beztalencie i nie mnie oceniać, od oceny mistrza M.B. dyplomatycznie się powstrzymam
Kurde Jasnowidz czy co ???
... a nie dobrze... pisalem o beztalenciu ..... no to sie mogl domyslic o kogo chodzi 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
cóż na temat T. Takeuchi słyszałem różne opinie. Wiele osób przychodziło do niego niestety ale ze względu na ....... kolor skóry "oooo japończyk to na pewno umie lepiej". Niestety osoby mające pojęcie o mieczu, uczestniczące w jego stazach nie wypowiadały się o nim i jego wątpliwych umiejętnościach nienajlepiej (delikatnie mówiąc). Mariusza znam b. dobrze w szkole, w której sie ucze ma 2 kyu, ale zrezygnował i poszedł do Toshimichi'ego i ma już 6 dan ju jutsu i chyba 1 ken jutsu- może tam robi szybsze postepy, albo nauczyciel jest taki świetny :wink: .
W kazdymrazie jak juz pisałem bardzo sympatyczny z Mariusza facet i życze mu jak najlepiej
co do japończyka to przyjadę na staz jak się uda i sam zobaczę czy coś mnie nauczy czy też nie...
jeżeli chodzi op Mariusza to niespodziewałem się że będzie się bawił w oszołomstwo, to dlatego tak ochoczo poszedł do skośnookiego, za danami, wszystko jasne.
Napisano Ponad rok temu
poczekaj, poczekaj za 1,5 mies seminarium w Warszawie, przyjedzie to beztalencie i nieuk i do Piastowa
Dobrze ze mieszkam juz w Wa-wie a nie w Piastowie ale i tak kufle karze pochowac
Wlasnie mialem sie Ciebie pytac czy dostales bo mu adres do Ciebie dawalismy.
Napisano Ponad rok temu
a co miałeś na myśli pisząc o chowaniu kufli? 8O 8O 8O
Napisano Ponad rok temu
A kiedy ten staż będzie ??? - sam chętnie bym przyjechał
Napisano Ponad rok temu
Możecie mi coś wiecej powiedziec o senseiu Błaszkiewiczu, wiem tyle ze ma "którys" dan w jj i 1 dan w ken-jutsu.
Hmmm, w sumie sie nie znam - ale dany w kenjutsu? Dziwne, zawsze uwazalem, ze koryu (a przeciez kenjutsu to koryu) systemu danow nie posiada... Nie wiem, cos mi tu nie gra, niech sie moze wypowiedza osoby bardziej kompetentne np. redakcja, Szczepan czy ktos inny... :?
Napisano Ponad rok temu
Duzo wazniejsze pytanie jest takie: jaka jest genealogia danej szkoly kenjutsu? Czy instruktor ma uprawnienia od mistrza szkoly zeby prowadzic treningi?
nie sa to pytania z ciekawosci historyka, ale po prostu jest to jedyny wskaznik, czy dany gosciu wali badziewie czy tez przekazuje uczniom poprawna forme.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
aniol ma dać znać, jak da znać odpowiednio wcześnie to jak się da to pojadę, jak Ty też bedziesz to pójdziemy się połajdaczać na miasto, z Martiusem jako przewodnikem :-)
Widzisz jak bys wskoczyl na oboz to bys Aniola poznal
Zresza moze sie i znacie.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kubotan (yawara)
- Ponad rok temu
-
pistolety rmg
- Ponad rok temu
-
Mily problem
- Ponad rok temu
-
Powinni broni zabronić.
- Ponad rok temu
-
Komandos i yawara
- Ponad rok temu
-
Jak dbać?
- Ponad rok temu
-
Gdzie kupic stuff
- Ponad rok temu
-
nunchaku..nunczko..nun co?..
- Ponad rok temu
-
Ciekawostka
- Ponad rok temu
-
Pocket Meteor (co i jak, do Seikena, acz nie tylko)
- Ponad rok temu