Skocz do zawartości

Zdjęcie

kraków - szkola Takenouchiego

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

budo_gburek
  • Użytkownik
  • Pip
  • 11 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

kraków - szkola Takenouchiego
witam.
wie ktos gdzie (dokladny adres) w Krakowie jest szkola Takenouchiego kenjutsu?
a moze ktos byl widzial? - jesli tak to niech napisze co o tym sadzi i czego on w ogole uczy, bo cos od kogos o nim (Takenouchim) slyszalem ale nie wiele i w sumie to nawet nie wiem czy on prowadzi jakas szkole kenjutsu, jujitsu czy jakies polaczenie jednego i drugiego.
Slyszalem tez o jeszcze jednej szkole kenjutsu w Krakowie ale kto ja prowadzi i gdzie to jest tez nie wiem, chyba przy jekiejs sekcji aikdo/aikijujutsu wiec jakby cos ktos wiedzial to terz prosze o adres.
  • 0

budo_angstrom
  • Użytkownik
  • 8 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: kraków - szkola Takenouchiego
zależy co Cie interesuje - mozesz sprawdzic kolo 18 we wtorki i czwartki (przy relatywnie dobrej pogodzie) na Krzemionkach.
  • 0

budo_k@mi
  • Użytkownik
  • 3 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Szkoła ken jitsu soke TOSHIMICHI TAKEUCHI I M.Błaszkiewicza mieści się na miodowej(koniec wylot do sterowiślnej)treningi poniedziałek o 20.30.Druga szkoła katori shinto ryu ul.kościuszki klub "Promień"tren.wtor.czwart.19.oo.M.K.
  • 0

budo_ann
  • Użytkownik
  • Pip
  • 35 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To K@mi: A tak konkretnie to gdzie są te zajęcią ( w szkole?) i czy podane godziny są aktualne? Jak często są zajęcia w ramach jednej grupy? Czy można przyjść na zajęcia tak " z ulicy"?
  • 0

budo_jetisc
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 138 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Możecie mi coś wiecej powiedziec o senseiu Błaszkiewiczu, wiem tyle ze ma "którys" dan w jj i 1 dan w ken-jutsu. Jak go oceniacie, chodzi mi realnośc technik uczonych. Pytam bo jest dobrym kolegą naszego instr. od Capo i na każdym treningu sensei sie zjawia i macha kataną :) Czasem cos pokaże własnie nie wiem czy nie zgłebiać dalej u niego wiedze o jj.
  • 0

budo_martius
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4483 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:JJ

Napisano Ponad rok temu

Możecie mi coś wiecej powiedziec o senseiu Błaszkiewiczu, wiem tyle ze ma "którys" dan w jj i 1 dan w ken-jutsu. Jak go oceniacie, chodzi mi realnośc technik uczonych. Pytam bo jest dobrym kolegą naszego instr. od Capo i na każdym treningu sensei sie zjawia i macha kataną :) Czasem cos pokaże własnie nie wiem czy nie zgłebiać dalej u niego wiedze o jj.

Na dany w jj nie zwracaj uwagi :) w szczegolnosci w krakowie :)
Kiedy kolega mial 1 dana shihan B mial 1 kyu teraz kolega ma 2 dana shihan B. 6 :)

Zawsze twierdzilem ze kolega jest nieukiem i beztalenciem :) 8)
  • 0

budo_marcin_kr
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 253 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

cóż na temat T. Takeuchi słyszałem różne opinie. Wiele osób przychodziło do niego niestety ale ze względu na ....... kolor skóry "oooo japończyk to na pewno umie lepiej". Niestety osoby mające pojęcie o mieczu, uczestniczące w jego stazach nie wypowiadały się o nim i jego wątpliwych umiejętnościach nienajlepiej (delikatnie mówiąc). Mariusza znam b. dobrze w szkole, w której sie ucze ma 2 kyu, ale zrezygnował i poszedł do Toshimichi'ego i ma już 6 dan ju jutsu i chyba 1 ken jutsu- może tam robi szybsze postepy, albo nauczyciel jest taki świetny :wink: .
W kazdymrazie jak juz pisałem bardzo sympatyczny z Mariusza facet i życze mu jak najlepiej :D
  • 0

budo_aniol
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 956 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Na dany w jj nie zwracaj uwagi :) w szczegolnosci w krakowie :)
Kiedy kolega mial 1 dana shihan B mial 1 kyu teraz kolega ma 2 dana shihan B. 6 :)

Zawsze twierdzilem ze kolega jest nieukiem i beztalenciem :) 8)

• 0

budo_aniol
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 956 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

w tej chwili chyba na bernardyńskiej i na miodowej, mają porozwieszane plakaty na rynku: żółte kserówki na których jakiś facet z dwoma mieczami masakruje panienkę z bokkenem, co do poziomu soke to ciężko mi się wypowiadać bo byłem na kilku seminariach i mnie nie zachwycił, nie przeczę gość ma wiedzę ale nie umie jej sprzedać, zalew informacji, chaos, ale jak napisał Martius jestem beztalencie i nie mnie oceniać, od oceny mistrza M.B. dyplomatycznie się powstrzymam
  • 0

budo_martius
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4483 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ale jak napisał Martius jestem beztalencie i nie mnie oceniać, od oceny mistrza M.B. dyplomatycznie się powstrzymam

Kurde Jasnowidz czy co ??? :)

... a nie dobrze... pisalem o beztalenciu :) ..... no to sie mogl domyslic o kogo chodzi :) :) 8)
  • 0

budo_aniol
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 956 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

poczekaj, poczekaj za 1,5 mies seminarium w Warszawie, przyjedzie to beztalencie i nieuk i do Piastowa
  • 0

budo_marcin954
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2861 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

cóż na temat T. Takeuchi słyszałem różne opinie. Wiele osób przychodziło do niego niestety ale ze względu na ....... kolor skóry "oooo japończyk to na pewno umie lepiej". Niestety osoby mające pojęcie o mieczu, uczestniczące w jego stazach nie wypowiadały się o nim i jego wątpliwych umiejętnościach nienajlepiej (delikatnie mówiąc). Mariusza znam b. dobrze w szkole, w której sie ucze ma 2 kyu, ale zrezygnował i poszedł do Toshimichi'ego i ma już 6 dan ju jutsu i chyba 1 ken jutsu- może tam robi szybsze postepy, albo nauczyciel jest taki świetny :wink: .
W kazdymrazie jak juz pisałem bardzo sympatyczny z Mariusza facet i życze mu jak najlepiej :D

co do japończyka to przyjadę na staz jak się uda i sam zobaczę czy coś mnie nauczy czy też nie...

jeżeli chodzi op Mariusza to niespodziewałem się że będzie się bawił w oszołomstwo, to dlatego tak ochoczo poszedł do skośnookiego, za danami, wszystko jasne.
  • 0

budo_martius
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4483 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

poczekaj, poczekaj za 1,5 mies seminarium w Warszawie, przyjedzie to beztalencie i nieuk i do Piastowa

Dobrze ze mieszkam juz w Wa-wie ;) a nie w Piastowie ale i tak kufle karze pochowac ;)

Wlasnie mialem sie Ciebie pytac czy dostales bo mu adres do Ciebie dawalismy.
  • 0

budo_aniol
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 956 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

dostałem i dziękuje :-)
a co miałeś na myśli pisząc o chowaniu kufli? 8O 8O 8O
  • 0

budo_marketer
  • Użytkownik
  • Pip
  • 16 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

co do japończyka to przyjadę na staz jak się uda i sam zobaczę czy coś mnie nauczy czy też nie...

A kiedy ten staż będzie ??? - sam chętnie bym przyjechał :)
  • 0

budo_mateusz wilk
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 722 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Możecie mi coś wiecej powiedziec o senseiu Błaszkiewiczu, wiem tyle ze ma "którys" dan w jj i 1 dan w ken-jutsu.

Hmmm, w sumie sie nie znam - ale dany w kenjutsu? Dziwne, zawsze uwazalem, ze koryu (a przeciez kenjutsu to koryu) systemu danow nie posiada... Nie wiem, cos mi tu nie gra, niech sie moze wypowiedza osoby bardziej kompetentne np. redakcja, Szczepan czy ktos inny... :?
  • 0

budo_szczepan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 8153 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Tworca stylu czy wlasciciel danej szkoly kenjutsu moze sobie wprowadzic lub zaadoptowac dowolny system licencji czy danow(choc dany to wspolczesny raczej wynalazek).

Duzo wazniejsze pytanie jest takie: jaka jest genealogia danej szkoly kenjutsu? Czy instruktor ma uprawnienia od mistrza szkoly zeby prowadzic treningi?

nie sa to pytania z ciekawosci historyka, ale po prostu jest to jedyny wskaznik, czy dany gosciu wali badziewie czy tez przekazuje uczniom poprawna forme.
  • 0

budo_marcin954
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2861 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

aniol ma dać znać, jak da znać odpowiednio wcześnie to jak się da to pojadę, jak Ty też bedziesz to pójdziemy się połajdaczać na miasto, z Martiusem jako przewodnikem :-) :D :)
  • 0

budo_martius
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4483 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

aniol ma dać znać, jak da znać odpowiednio wcześnie to jak się da to pojadę, jak Ty też bedziesz to pójdziemy się połajdaczać na miasto, z Martiusem jako przewodnikem :-) :D :)

Widzisz jak bys wskoczyl na oboz to bys Aniola poznal ;)

Zresza moze sie i znacie.
  • 0

budo_marcin954
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2861 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

no jeszcze mi to wypominasz :-) :) , spotkamy się to i tak łomot dostaniesz :) :twisted:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024