Irimi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
aiki
Napisano Ponad rok temu
pewnie pytasz o irimi-nage: prosta sprawa to rzut przez wejscie hehehhe 8)
Napisano Ponad rok temu
Irimi to wejscie cialem .Sorry, chciałem się dowiedzieć jak dokładnie wyląda technika zwana irimi, kiedy się stosuje itd., bo ciągle o nim wspominacie (aikidocy jak sądzę), a ja nie jestem wtajemniczony.
W irimi nage to po prostu przesuniecie, a wlasciwie, wslizgniecie sie za plecy przeciwnika poprzez zejscie z linii ataku.
Ale co ja bede gadal, mamy tu przeciez wybitnego teoretyka od irimi, nie Szczepan?
Napisano Ponad rok temu
wśliźniecie... tja....
poza tym no comments
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tu w kąciku technicznym masz pokazane irimi nage. Czy dobrze? nie mnie to oceniać 8)
Napisano Ponad rok temu
Niestety, ta technika zalicza sie do najwyzszego poziomu wtajemniczenia (okuden) i nie pokazuje sie jej poblicznosci. To taka nasza "cudowna bron" czyli wunderwaffe w poprawnej polszczyznie.
czy ktos cos mowil o jakim teoretyku? podaj nazwisko i adres gdzie mieszkasz, to sie szybko przekonasz czy to tylko teoria
Napisano Ponad rok temu
ja? Ironiczny ? moi? heh.. no skad.. :-)))))
Rozbawilo mnie slowo wśliźniecie.. hmm bardziej mi sie kojarzy z wślixnięciem pod kołdre.. ale poważnie.
Temat irimi był juz kiedyś podnoszony. Niejaki Waldek G pytał o to. - napisałem ,ze moge pokazać. ale było mu do mnie za daleko.
Co wiecej napisać? Nie da sie tego opisac..
"zaden opis wody ci jej nie zatapi, musiesz sie jej sam napic" -stare chińskie przyslowie.
Aiki
Napisano Ponad rok temu
ja? Ironiczny ? moi? heh.. no skad.. :-)))))
Rozbawilo mnie slowo wśliźniecie.. hmm bardziej mi sie kojarzy z wślixnięciem pod kołdre.. ale poważnie.
Temat irimi był juz kiedyś podnoszony. Niejaki Waldek G pytał o to. - napisałem ,ze moge pokazać. ale było mu do mnie za daleko.
Co wiecej napisać? Nie da sie tego opisac..
"zaden opis wody ci jej nie zatapi, musiesz sie jej sam napic" -stare chińskie przyslowie.
Aiki
Napisano Ponad rok temu
To byl Marymont, zdaje sie, a world away.To Sławek:
Niejaki Waldek G pytał o to. - napisałem ,ze moge pokazać. ale było mu do mnie za daleko.
Aiki
Jesli znajde chwilke, to na pewno wpadne. Bądźże Waść cierpliwy .
Szczepan, mam juz 0,75 Zubrówki na Twoj przyjazd przygotowane. Jak bedziesz w stolicy, sprosimy cale forum i popatrzymy na Twoje kąty i wektory w praktyce.
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Aiki
Napisano Ponad rok temu
e tam.. jakmieszkalem w okolicach Przemysla to bywałem w Szczecinie 2x w miesiącu.. Nie ma za daleko jak sie czegos chce
Aiki
cos ty Aiki, takie rzeczy to tylko robila stara gwardia, dzisiejsza mlodziez, jak nie ma dojo na rogiem ulicy, to sie nie pofatyguje nawet 2 przecznice dalej, taki to duch w narodzie
Napisano Ponad rok temu
no fakt.. wystarczy lekko przycisnac srube na treningach i juz placza.. ale to inna bajka...
aiki
Napisano Ponad rok temu
Szczepan za to przedziera się do dojo przez las pełen niedźwiedzi
chciales powiedziec ze przedzieram sie przez pustynie lodowa pelna polarnych niedzwiedzi...
Napisano Ponad rok temu
chciales powiedziec ze przedzieram sie przez pustynie lodowa pelna polarnych niedzwiedzi...
od razu widac... stara wiara
no a my mlodzi to jak trener piwka nie postawi po treningu to dupy nie ruszym...
Napisano Ponad rok temu
Myślałem ze o irimi, a widze ze o piwko i niedzwiedzie....
Oj stara wiara
Co do irimi to opcja wslizgniecia (pod koldre) i wejscia cialem (patrz wersja W_G) jest mojemu sercu (i cialu) najblizsza hehehe
Moim zdaniem streetfighterze to irimi to przyfastrygowanie atakujacemu zanim on przyfastryguje tobie. to geneza, a potem rozne mutacje powstaly...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
3 miejsce dla LAA
- Ponad rok temu
-
Kto posiada film "Path Beyond Thought"?
- Ponad rok temu
-
Kto by wygrał Musashi czy Wołodyjowski?
- Ponad rok temu
-
Pierwsza rolka
- Ponad rok temu
-
pytanie do seba vel moon
- Ponad rok temu
-
Problem...
- Ponad rok temu
-
Rozwoj aikido
- Ponad rok temu
-
e-book "Omoto-kyo i aikido" juz dostepny!
- Ponad rok temu
-
Stefek w figurce
- Ponad rok temu
-
Jak zostać członkiem
- Ponad rok temu