Ja tez mam koszulki, znaczki, nawet własny wzór gi...
To popieram- marketing wszystkim będzie robił dobrze- pod warunkiem, że będzie etyczny- a takie nie jest nadawanie stopni za inne cechy niz etyka i wiedza...
Ile znasz osobiscie osob z MFMJJ ??? aby posadzac ich o to ze nieetycznie postepuja i niezasluzenie nadaja stopnie - a w blizszym rejonie tego nie widzisz ? ? czy nie chcesz widziec ???
Wiesz Marcin, ja wydaje gazetke klubową, zreszta pierwszą wersję kiedyś sam czytałeś- teraz wychodzi ona w około 300 egzemplarzy i po całej Polsce jest rozsyłana do zaprzyjaźnionych klubów i robie to z zasobów klubowych
A wiesz co to jest te 300 sztuk odbitek laserowych podlug materialow MFMJJ wydanych profesjonalnie ??? - wiec nie spierajmy sie o szczegoly
Jakby to były zawody wg. zasad jakie sa na mojej stronie to na pewno byłby w czołówce on i kiku innych ode mnie... :twisted:
Opowiem historie ktora obserwowalem jakis czas temu.
Pewien Wielki Mistrz pojechal ze swoimi utytulowanymi zawodnikami (w koncu medalisci na zawodach ogolnopolskich i miedzynarodowych nawet) na OTK PZJJ-tu jak obserwowalem jego mine w czasie walk jego zawodnikow to nie wiedzialem czy smiac sie czy plakac
Od tego czasu Mistrz nie wystawia zawodnikow na OTK woli zdobywac medale na turniejach miedzynarodowych w koncu zapewne na OTK jego ludzie dostali becki bo im przepisy nie pasowaly.
A zal mi bylo jego zawodnikow ktorzy nie wiedzieli dlaczego przegrali na zwyklym malym turnieju kiedy gdzie indziej byli zwyciezcami.
A mozna wiedziec ile osob startowalo z ilu klubow na tych zawodach ? - ciekawe czy mam dobre dane ?
Jak sadzisz dlaczego mimi, że jestem członkiem PZ Ju-JItsu nie interesuje mnie fighting wg. tych zasad?
To jest wypaczenie i nie ma nic wspólnego ze Sztukami Walki...
Ale mimo wszystko ze przepisy sa kiepskie zawsze dobrze byc z wiatrem co ?
Jesli jeszcze nie zrozumiales to zrozumiesz kiedys ze jestes przy zwiazku bo obecny zarzad musi miec troche nowych zwolennikow na nowe wybory
) a zawsze najswiezszy nabytek jest najbardziej lojalny jak mowi stare przyslowie pszczol
A jak cos bedziesz chcial zrobic dobrego dla jj to i tak wszyscy sie na ciebie wypna
Pozdrawiam
Martius