Gra na instrumentach
Napisano Ponad rok temu
My jestesmy pelzajacymi robaczkami, ktore dopiero zaczynaja brzdekac i czasem udaje im sie wydobywac odpowiednie dzwieki 8O
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Salvadorze. a propo czasu, odwagi, umiejetnosci i takich tam - czy nie uwazasz ze pol roku trenowania capo to nieco malo na to zeby uczyc? chyba ze zle zrozumialem i trenowales dluzej zanim zaczales?
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A propos Twojego pytania,tak trenowałem o wiele dłużej zanim zacząłem trenować capoeirę,byłem instruktorem karate tradycyjnego,obecnie studiuję Awf na 3 roku,mam zamiar pisać pracę magisterską o capoeira.
Zajęcia w naszej grupie prowadzę już od dwóch lat,capoeire trenuje prawie 3,pewnie to niewiele,ale dzięki uprzejmości Adama Faby,a w gruncie rzeczy Profesora Nelshino z Berlina mogę prowadzić zajęcia we Wrocławiu opierając się na tradycyjnej brazylijskiej szkole Mestre Bimby mieszczącej się w Salwadorze w stanie Bahia(Associacao de Capoeira Mestre Bimba Mestre Vermelho 27)w której to zajęcia prowadzi Mestre Bamba(uczeń Bimby),z którym mieliśmy okazję ćwiczyć podczas tegorocznego batizado w Katowicach.
Miłego fikania koziołków
Muito Axe !
Napisano Ponad rok temu
8O
Napisano Ponad rok temu
z racji tego że z Tdi już miałem przyjemność rozmowiem pragne coś sprostować
Tdi traktuje sprawe tak tylko meste i supermestre potrafią grać reszta nie umie nic jest zerem i to co robi jest bezsensu do kitu
w moim przekonaniu umiem mówić po polsku ale pan miodek nie jestem i co mam twierdzić że nie znam polskiego ???? itd
euroslav nie napisał " jestem bosem wymiatam jak mestre " odnosze wrażenie że Tdi wziął sobie na serio słowa hip-hopu "jest bogiem tylko wyobraź to sobie.... "
wybaczcie no ale trudno mi zrozumieć kogoś kto uważa że umieć znaczy być mistrzem , nie wszyscy rodzą sie z talentem we wszystkim
do Mr_root You
Napisano Ponad rok temu
Zajęcia w naszej grupie prowadzę już od dwóch lat,capoeire trenuje prawie 3,pewnie to niewiele,ale dzięki uprzejmości Adama Faby,a w gruncie rzeczy Profesora Nelshino z Berlina mogę prowadzić zajęcia we Wrocławiu opierając się na tradycyjnej brazylijskiej szkole Mestre Bimby mieszczącej się w Salwadorze w stanie Bahia(Associacao de Capoeira Mestre Bimba Mestre Vermelho 27)w której to zajęcia prowadzi Mestre Bamba(uczeń Bimby),z którym mieliśmy okazję ćwiczyć podczas tegorocznego batizado w Katowicach.
Miłego fikania koziołków
Muito Axe !
ale 2 lata temu to chyba jeszcze brasileira capoeira - aguia branca nie byla stowarzyszona z ass.de capoeira m.bimba??? (z tego co pamietam)
Napisano Ponad rok temu
Wiadomo ze nie umiem grac tak jak Accordeon czy inni super mestres. Ale tak samo jest z innymi instrumentami. Mozesz powiedziec "Umiem grac na fortepianie" ale Chopinem albo Pendereckim nie bedziesz.
Umiem grac wszystkie podstawowe rytmy (lacznie z juna, dwoma roznymi sambami itp.) ale np. takich przejsc jak chociazby moj intructor Monitor Coxinha nie zrobie puki co... ale dluuuga droga przede mna
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chyba tak,ale dokładnie nie wiem,a dlaczego pytasz ?
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem lepiej poczekac i uzbierac wiecej kasy aby kupic sobie instrument lepszej jakosci.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie... ale jednak troche pocwiczyc trzeba, no i troche wyrobic nadgarstek... ale to "latwy" instrument jesttrudno jest sie nauczyc grac na berimbau? cie chodzi mi tu o gre jak jakis mestre ale tak normalnie z by np przy hoda spokjnie grac
Napisano Ponad rok temu
mam nadzieje ze nie jest to instrument na jedna noc :wink: hehe
Napisano Ponad rok temu
ale tak jak mówi diselIP kwestia wyćwiczenia coś ala reklama napoju ego
Napisano Ponad rok temu
samo brzdąkanie beribałka jest miłe dla mego ucha ale trzymanie tego cacka jest dla mnie irytyjące
Hehe... a co? Paluszek boli? dupa Trzeba trenowac
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Brazylijskie centrum Sztuk Walki
Guest_budo_kiełbasa_* - Ponad rok temu
-
Stronki o Capoeira
- Ponad rok temu
-