Gra na instrumentach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdr
ps. a jak nie Acordeon to Nestor Capoeira, ale raczej ten pierwszy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hehe... a tak wogole to witam wszystkich bo to moj pierwszy post tutaj!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
8O
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No dobra - to ja podam sambe
2 2 4 2
stary nie wyglupiajmy sie. NIe da sie nauczyc poprawnego grania tylko czytajac. to tak jakby uczyc sie grac na pianinie tylko czytajac nuty (i to uczac sie tych nut samemu)
Napisano Ponad rok temu
Ciężko. Na pewno. Ale da się. Np. rytm (jedez z) do maculele 1 na obrzeżu bębna, 2 środek, 2 obrzeże i 1 środek. Co może się nie da?
mam pytanie: czy to "1 na obrzezu bebna" to jest wlasnie moment uderzenia kijkow, bo tak by mi wychodzilo jak sprobowalem to "zagrac"?
generalnie ja bylem nauczony grac troche inaczej ale moze cos takiego tez istnieje - nie wiem 8O .
ale abstrahujac nawet od samej ilosci uderzen nie jestes (nie ty osobiscie ale generalnie wszyscy) w stanie sie nauczyc z ksiazki tego co jest najwazniejsze w grze czyli rytmu - odpowiednich odstepow pomiedzy dzwiekami (co mialem okazje pare razy slyszec na jakichs warsztatach, treningach czy w programamch tv)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najpierw polecasz mi książkę i mówisz, że tam bodajże są rospisane nuty do gry na berimbale, później piszesz, że mogę ją kupić w amazon.com. A teraz piszesz, że i tak się nie nauczę z nut chyba, że jestem wykształconym, zdolnym muzykiem. Zdecyduj się.
Napisano Ponad rok temu
Zrozum ze czym innym jest uczenie sie z nut kiedy sie umie grac na bale, a czym innym uczenie od zera i do tego z nut. Nic z tego nie zczaisz jesli ci ktos nie wytlumaczy. pytales o ksiazke w ktorej rozpisane sa rytmy i nuty - jest nia acordeon. ale nie nauczysz sie grac na bale poprawnie czytajac ksiazke. Tak jak nie nauczysz sie capoeiry czytajac nestora capoeiry Little Capoeira Book (czy jakos tak) mimo tego ze sa tam ladne obrazki i teksty opisujace dana technike. Ksiazka jest tylko jako narzedzie wspomagajace nie glowne zrodlo wiedzy.
czy cos. :balisong2:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Brazylijskie centrum Sztuk Walki
Guest_budo_kiełbasa_* - Ponad rok temu
-
Stronki o Capoeira
- Ponad rok temu
-