Bjj a walka z kilkoma przeciwnikami
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio przyszla mi do glowy taka mysl i chcialem sie od was dowiedziec jak to jest w bjj.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Co do waki z wieloma .. powiedz slonko dlaczego taki topic nie pojawia sie w zwiazku z Krav Maga , karate , kungu fu i kilku innych systemach walki .... Nie mam zamiaru komentowac.
Jestes ciekaw jak wyglada walka z wieloma przeciwnikami ? Nie chciej sie dowiedziec tak powiem. Przeczytaj archiwum .. ten temat byl najmniej 3 razy poruszany , zreszta podobnie jest na innych forach poswieconcyh sztukom walki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dlaczego jak ktos porusza jakiś temat o bjj to od razu jest odsądzany od czci i wiary ?
Bo jest to naprawde temat walkowany po wielokroc i byloby fajnie gdyby uzyl wyszukiwarki, zajrzal do archiwum a potem np. napisal:
"XXX w poscie zatytulawanym XYZ" albo "W artykule w pisme ABC napisali" i podzielil sie swoimi watpliwosciami/przemysleniami. Dostalo mu sie za lenistwo (aczkolwiek rozumiem, ze moze miec modem-brak kasy na telekomune i to moze byc okolicznosc lagodzaca)
Napisano Ponad rok temu
wiec nie orientuje sie jeszcze w zasadach forum oraz tym jak kozysta sie z archiwum...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak sie komus nie chce odpowiadać to niech nie pisze , proste
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wg mnie walka z kilkoma w parterze to śmierć, trzeba natychmiast wstawać jeżeli cię przewrócili - sam nie schodziłbym do parteru z dwoma, podobnie zresztą myśli Roy Harris.Jak to jest w bjj z walka z kilkoma przeciwnikami? Rozumiem, ze w walkach 1:1 jest bardzo skuteczne. Dusisz go w parterze albo zakladasz mu niewiarygodnie bolesna dzwignie. Ale co z tym drugi (trzecim)?? Ty lezysz z nim na ziemi a drugi moze cie atakowac ile wlezie. Czy to jest tak?
Ostatnio przyszla mi do glowy taka mysl i chcialem sie od was dowiedziec jak to jest w bjj.
No oczywiście zależy kogo masz za przeciwników, jeżeli jakieś lepety to możesz się pokusić, no właśnie ale skąd to możesz wiedzieć w pierwszym momencie? duuuuże ryzyko.
BTW: dlaczego rozpoczynasz nowy teamat jak jest już podobny?
http://www.forum-kul...showtopic=54581
Napisano Ponad rok temu
clans
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ogolnie to nie chcialbym walczyc z kilkoma dresami majac do dyspozycji "tylko" bjj...
Na kilku abbon musisz wziac albo teleskopa albo moje kochane nunchaku
pozdro papieros
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Prawo a realia