Problemy z uszami
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie,czy tego rodzaju kontuzję odnieśliście pomimo solidnej,dobrze przeprowadzonej rozgrzewki?
Ja niestety tak.Przed treningiem rozgrzalem uszy,a jednak sie stalo.
Macias [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], niestety jest to strona brytyjska.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Druss-to jest tak,ze to dopadaniewidomo kiedy,niewiadomo jak;)
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie,czy tego rodzaju kontuzję odnieśliście pomimo solidnej,dobrze przeprowadzonej rozgrzewki?
Jasne. Ja mam małe i mięciutkie uszy, rozgrzewałem zawsze, smarowałem kremem a i tak pokiepściło sie. Jak już zacznie się robić to o postęp bardzo łatwo. Najlepiej wcale nie dopuścić
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
Napisano Ponad rok temu
saku, a którego modelu asicsa używasz? Tego miekkiego,czy tego hełomofonu?
Pozdrawiam,
Miałem do wyboru Brute i Asicsa. Wybrałem [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Sa lepsze i tańsze ochraniacze do sprowadzenia z zagranicy ale nie mogłem czekać, a te i tak są okej. Polecam
Napisano Ponad rok temu
- kiedy ucho mocno spuchnie, po pierwsze nie panikować
- pierwsze ściąganie krwi powinno nastąpić nie wcześniej jak 4-5 dni po urazie, kiedy ustapi krwotok wewnętrzny, jeżeli ściągamy wcześniej, nic to nie da
- ściągać najlepiej u lekarza, lub kogoś, kto to już robił, nie eksperymentować
- bardzo, ale to bardzo dbać o dezynfekcje, chyba, że czujecie, że będziecie przystojniejsi bez ucha
- kolejne ściąganie po następnych 4-5 dniach
- do momentu całkowitego zagojenia, tj, kiedy całkowicie ustąpi bolesność, ćwiczyć w słuchawkach, lub nie ćwiczyć, starać się nie spać na obolałym uchu
Tą metodą powino się doprowadzić ucho do pierwotnego kształtu, zależy oczywiście od biegłości "operatora strzykawki". Aha i jeszcze:
- igła nr 12, gruba i bolesna, ale łatwo ściąga
- igłę wprowadza się w kierunku z dołu do góry, nie odwrotnie
- igłą trzeba chwilę "poszperać" szukając balonik z wysiękiem
- dbać o to, zeby po ściągnięciu, krew nie wróciła do ucha - kontrolować tłoczek
Ale powtarzam, najlepiej iść do lekarza, ale nie ma sensu wcześniej niż po 4-5 dniach. W międzyczasie można stosować maści ( typu Reparil ), delikatnie schładzać - delikatnie, ucho łatwo odmrozić!! To chyba tyle.
Napisano Ponad rok temu
dobrze ze nareszcie mamy zime i nietrudno o sniego po treningu: )
Napisano Ponad rok temu
Nieprawda. Schładzanie zawsze łagodzi stany zapalne.schladzanie ma sens godzine moze 2 po treningu niezaleznie czy dotyczy ucha czy wybitego palca czy czegokolwiek.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps chyba ze chcesz profilaktycznie popylac ze spinaczami na uszach
Napisano Ponad rok temu
P.S. Jak będę miał chwilkę (nie wiem kiedy) to wywalę stąd śmieci i poszukam jakiś wartościowych postów z innych tematów dotyczących tej samej problematyki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
UFC ?
- Ponad rok temu