KEN-JUTSU
Napisano Ponad rok temu
moze wie ktos czy mozna w Polsce (gdzie?) trenowac kenjutsu (nie kendo!)?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie znajdziesz mnostwo "instruktorow kenjutsu " co chetnie cie beda uczyc, ale to badziewie, takich o prawdziwej reputacji to na palcach jednej reki poza Japonia.
Napisano Ponad rok temu
ale ten "jego" Japonczyk jest ponoc dobry - nie wiem - tak slyszalem - zwraca bardzo duza uwage na szczegoly i, narazie, uczy tylko Blaszczkiewicza
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sam Blaszczkiewicz nie naucza kenjitsu (ma stopien sensei w jujitsu)....
ale ten "jego" Japonczyk jest ponoc dobry - nie wiem - tak slyszalem - zwraca bardzo duza uwage na szczegoly i, narazie, uczy tylko Blaszczkiewicza
Mariusz uczy sie u Takenouchiego
tu jest jego zdjecie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
poznalem go kiedys na jednej gali kiedy rozdawal wizytowki i opisy swojeje szkoly szukajac uczniow
Na mnie nie zrobil specjalnie wrazenia a nawet uwazam ze czesc Polakow robi znacznie lepiej no ale ja nie jestem specjalista od miecza.
W kazdym razie zaskoczylo mnie ze na seminarium robil kata bez hakamy i mial miecz za 320 zl ktory mozna kupic w TESCO o ile sie nie myle hiszpanskie
w Magazynie BUSHI [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] w seminariach jest wiecej jego zdjec w galerii seminarium w siemiatyczach.
Martius
Napisano Ponad rok temu
Sprawa wyglonda nastepujaco: Czlowiek ten potrafi wladac mieczem, nie jest w tym mistrzem ale podstawy ma opanowane dobrze. Z racji swojej wysokiej rangi w karate tradycyjnym ( 6 dan) dostal od japonskich mistrzuf u kturych osobiscie pobieral nauki pozwolenie na prowadzenie treninguw mieczem. Jesli jestes wienc starym wymiataczem ktury to jusz zalatwil nie jednego samuraja i stlumil sam pare buntuw chlopskich nie masz w klubie czego szukac, jesli natomiast masz zamiar nauczyc sie czegos nowego i szukasz klubu zapraszam. Zapisy i informacje: Warszawskie centrum karate, ul Elsterska3 [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i tel automat: 6161700 i zwykly 6725561
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sklepy WWW z białą bronią i sprzętem taktycznym.
- Ponad rok temu
-
Jak rozwijalo sie Kendo
- Ponad rok temu
-
Testament Samuraja - Miyamoto Musahi
- Ponad rok temu
-
rzuć we mnie nożem a ja ci powiem czy dobrze
- Ponad rok temu
-
Książki w Pdf