Aikido na pokazach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Powiem tylko że początki były trudne. Po pierwszym treningu mi sie to nie podobało ani troche... Ale sie nie poddałam i tak ciągne.... Napewno juz nie zrezygnuje.... Fajny sport.... A co do ludzi to bywa różni - kwadratowo i podłużnie....... mój sensei jest fajowy, ale treningi w zastepstwie były czasem straszne.....
Napisano Ponad rok temu
Mnie koleżanka maltretowała, żebym wpadła zobaczyc jak to jest ,bo ona chodziłą na aikido juz troszkę, więc się z nią którymś razem zabrałąm....
Powiem tylko że początki były trudne. Po pierwszym treningu mi sie to nie podobało ani troche... Ale sie nie poddałam i tak ciągne.... Napewno juz nie zrezygnuje.... Fajny sport.... A co do ludzi to bywa różni - kwadratowo i podłużnie....... mój sensei jest fajowy, ale treningi w zastepstwie były czasem straszne.....
Czarna, bo powiem senseiowi i Cię opieprzyjak jeszcze raz nazwiesz aikido sportem..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla ludzi którzy się znają na rzeczy, lub chcą się czegoś nauczyć są treningi.
Napisano Ponad rok temu
A może byś poopowiadał trochę jak tam Ci się trenuje?A ja cwicze w Japonii, ostatnich kilka lat w Hombu Dojo w Tokio(...)
Może jako osobny wątek?
Jeżeli o mnie chodzi bardzo chętnie bym poczytał. Myślę, że nie ja jeden.
Pozdrawiam :-)
Napisano Ponad rok temu
Zeby nie byc off topik tak calkowicie, to przy obecnym poziomie popularnosci aikido pokazy powinny byc robione tylko w wyjatkowych okolicznosciach, tak mi sie wydaje. I to przez bardzo zaawansowanych ludzi a nie przez 1 czy 2 dana.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
serdecznie pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Dobry Sensei moim zdaniem to człowiek który w widoczny sposób cieszy się z tego że ćwiczy Aikido i może swoją wiedzę przekazywać, ale jak napisano w Tatami (Zima 04) to również człowiek jakim chciałbym być.
...myślę że ja swojego znalazłem
Napisano Ponad rok temu
Gratuluję !Dobry Sensei (ciach) to również człowiek jakim chciałbym być.
...myślę że ja swojego znalazłem
Powiesz nam kto to ?
Pozdrawiam :-)
Napisano Ponad rok temu
To wyglada jak wstep do jakiejs fajnej historii.
serdecznie pozdrawiam
Historia, 8) choc skromnie opisna, to cudnie obfotografowana jest na Marka stronie.
Napisano Ponad rok temu
A wracając do pokazów, za mało widziałem żebym mógł coś konkretnego(obszernego) naskrobać
Napisano Ponad rok temu
Ćwiczysz na Giszowcu może Widzę, że oprócz Zanshin'a i mnie chyba jest tutaj więcej duszyczek ćwiczących u sensei Wodarczyka. 8)
To Szczepan:
pokazy powinny byc robione tylko w wyjatkowych okolicznosciach, tak mi sie wydaje. I to przez bardzo zaawansowanych ludzi a nie przez 1 czy 2 dana.
Małe pytanko: co rozumiesz pod pojęciem "bardzo zaawansowani ludzie"?
Usłyszałem kiedyś, że Dany są przyznawane do 4, 5 za umiejętności techniczne - później trzeba się wykazać na tyle umiejętnościami na macie, co innymi zasługami (propagowanie aikido etc.). Jeśli topic ten był poruszany, przepraszam - jestem nowy i nie orientuję się zbyt dobrze. :?
Napisano Ponad rok temu
Powiedzmy od 5 dana w gore.Małe pytanko: co rozumiesz pod pojęciem "bardzo zaawansowani ludzie"?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A raju musze się pilnowac skoro ty też jesteś z naszej sekcji..... Ups....
No ja bym radził...
To Steve: Dawno Cie na Vortalu nie widziałem, muszę wreszcie dopasować Twojego nicka do osoby :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Widziałem jeden taki numer na filmiku z Ch. Tissierem. To wyglądało jak zabawa pacjentów z domu wariatów.
To tyle.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy pierzesz swoj pas?
- Ponad rok temu
-
Polska Unia Aikido ponownie w internecie!
- Ponad rok temu
-
Sposób na mawachę
- Ponad rok temu
-
Tomiki Aikido
- Ponad rok temu
-
"Ki"- z czym sie to je?
- Ponad rok temu
-
Aikido - cała prawda (?)