Tameshiwari - test rozbijań - ankieta
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Próbowaliście rozbijać kiedyś deski ? Pewnie tak, w końcu niektórzy mają wiele lat treningu za sobą. Zachciało mi się zrobić ankietę na ten temat, więc jak możecie to poproszę o odpowiedzi :grin:
pytanie podstawowe czy deski sa czyms odzielone od siebie czy leza jedna na drugiej ?
Martius
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak chcecie to moge w przyszlym tygodniu wrzucic tu kilka stron z Sabbaki Method ( podręcznika Enshin Karate ) o rozwalaniu desek, kiji bejzbolowych i lodu. Mam tez artykul o tamashiwari tylko nie wiem czy znajde, bo to zaden sekret ze sa to podstawowe prawa fizyki:-)
Pozdrawiam
Piotrek
Napisano Ponad rok temu
A co do praw fizyki to niestety nigdy od tego nie da się uciec :grin:
Napisano Ponad rok temu
A wracajac do tematu, rownoloegle byla dyskusja o Sosai M. Oyama i jego walkach z byczkami. W rozwiazaniu problemu znowu przychodzi nam nauka, a dokladniej anatomia zwierzat. Mam znajomego, ktory jest weterynarzem i potwierdzil, ze mozna reka zlamac rog byczkowi i nie jest to zaden wyczyn, poprostu ( nie pamietam w ktorym miejscu ) jest takie miejsce na rogu w ktore jak sie uderzy, to powoduje pekniecie rogu, nic dodac nic ujac, wszystko jest mozliwe, jak sie wie jak to zrobic:-)))))
Piotrek
Napisano Ponad rok temu
1. przekleiłem część twojego postu (to o rogach ) do tematu prawda-li to (podałem autora), mam nadzieję że nie masz mi za złe...
2. też czekam z niecierpliwością na te skany (jeżeli zamowałyby dużo miejsca to wrzuć info że juz są a ja poproszę o wysłanie na maila)
Pozdrawiam wszystkich ćwiczących Kyokushin
Napisano Ponad rok temu
Bijecie te deski czy nie ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja tam czasem biję w taką pionową deskę, ale za cho**** się nie chce złamać, tylko się ugina
Moze powinienieś pocwiczyć najpierw na desce surfingowej, albo desce do prasowania
Napisano Ponad rok temu
ja tez bym bardzo chetnie o tym poczytal
jak sie cos ruszy daj znac
pozdrawiam kubus102
Napisano Ponad rok temu
Piotrek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdr!
Napisano Ponad rok temu
Wesołych Swiat
Napisano Ponad rok temu
Na szczescie nikt mu nie powiedzial co sie stalo i wszyscy zgodnie twierdzili ze to juz bylo
To by bylo na tle z moi przygodami z tamashiwari.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ahhh nasze Tamashiwari:-)))))
Jak chcecie to moge w przyszlym tygodniu wrzucic tu kilka stron z Sabbaki Method ( podręcznika Enshin Karate ) o rozwalaniu desek, kiji bejzbolowych i lodu. Mam tez artykul o tamashiwari tylko nie wiem czy znajde, bo to zaden sekret ze sa to podstawowe prawa fizyki:-)
Nie chce sie narzucać ale czy mógłbyś to wrzucić
Napisano Ponad rok temu
A Ty co?Ahhh nasze Tamashiwari:-)))))
Nie chce sie narzucać ale czy mógłbyś to wrzucić
Zauwazyles ze on to napisal 3 lata temu?
Dawno go na VB nie widzialem, wiec pewno juz tu nie wchodzi, albo nie pisze.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
6 następnych tematów
-
Trening Kata-ok. tylko po co????
- Ponad rok temu
-
Prawda-li to?
- Ponad rok temu
-
Pas a cwiczenia ;-]
- Ponad rok temu