Polskie zawody jj albo bjj
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W kazdym razie na klipach jakie ogladalem z mundialu bjj nie widzialem aby nosicli ludzie obuwie .... prawdopodobnie iz mozliwosc kontroli stopami jest w pewnym stopniu ograniczona,..., mozliwe ze lda tego. Nie przypuszczam aby stosowanie obuwia ( odpowiedniego ) czy ochraniaczy na uczy bylo zakazane. Bo niby z jakiej racji ?
Dziwne pytanie ,..., to prawda
A teraz do rzeczy:
co do ochraniaczy na uczy:
wolno je stosowac, nikt sie nie czepia.
Inna sprawa z butami:
Tutaj nie jest tak rozowo. Organizator moze zabronic uzywania .... na ogul jednak tego nie robi. Inna sprawa ze, jak napisalem, uzywanie butow ogranicza w pewien sposob mozliwosci zawodnik min. poprzez ograniczone "czucie" przeciwnika.
Niom , wiele to nie rozjasnilo ale lepszy rydz niz nic.
Napisano Ponad rok temu
Dziwne pytanie. Teroetycznie moglbys sie spytac czy wolno uzywac sciagaczy czy bandazy elastycznych...
W kazdym razie na klipach jakie ogladalem z mundialu bjj nie widzialem aby nosicli ludzie obuwie .... prawdopodobnie iz mozliwosc kontroli stopami jest w pewnym stopniu ograniczona,..., mozliwe ze lda tego. Nie przypuszczam aby stosowanie obuwia ( odpowiedniego ) czy ochraniaczy na uczy bylo zakazane. Bo niby z jakiej racji ?
Dziwne pytanie ,..., to prawda
A teraz do rzeczy:
co do ochraniaczy na uczy:
wolno je stosowac, nikt sie nie czepia.
Inna sprawa z butami:
Tutaj nie jest tak rozowo. Organizator moze zabronic uzywania .... na ogul jednak tego nie robi. Inna sprawa ze, jak napisalem, uzywanie butow ogranicza w pewien sposob mozliwosci zawodnik min. poprzez ograniczone "czucie" przeciwnika.
Niom , wiele to nie rozjasnilo ale lepszy rydz niz nic.
Pytanie bylo o polskie zawody JJ albo BJJ a nie na swiecie
W zadnym regulaminie zawodow JJ w naszym kraju nie jest dopuszczone obuwie
Co do BJJ - jeszcze zadnych zawodow nie bylo u nas rozgrywanych - i przepisow zapewne tez nie ma sprecyzowanych.
Co do nausznikow - u nas sa dosc malo popularne ale przypuszczam ze przez organizatora byly by dopuszczone ale u nas nigdy nie widzialem aby ktos stosowal na zawodach - co innego natreningach.
Pz
Martius
Napisano Ponad rok temu
Jako iz nie zajmuje sie jj to sie nie wypowiadam na ten temat.
Opisalem jak to wyglada na zawodach bjj co jest zgodne z tematem postu - wystepuje lacznik ALBO.
Fakt czy odbywaja sie, czy tez nie, w polsce czy na ukrainie , czy gdziekolwiek indziej, nie ma IMHO znaczenia, pewne rzeczy relatywnie malo znaczace jak wlasnie obuwie czy ochraniacze na uczy nie ma znaczenia...... ale to moja opinia.
To tyle.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- pozostają jeszcze suspensoria - z nimi chyba zawsze można ale teżnie jestem pewien ...
Suspensoria nie sa zabronione ...a nawet zalecane )
Martius
Napisano Ponad rok temu
dzieki.
pozdr,
jakub
Napisano Ponad rok temu
ale mnie uprzedziłęś więc mam pytanko do ciebie ... jakiej firmy masz ochraniacze i jak wyglądają?
Napisano Ponad rok temu
(ulica jest mym domem streetfighting jest mym zyciem)
Napisano Ponad rok temu
(ulica jest mym domem streetfighting jest mym zyciem)
Napisano Ponad rok temu
mam pytnie o zasady jj widzalem kiedys na mistrzostwach europy w jj we francij jak koles za silno kopnol drugiego w wontrobe i zostal zdyskfalifikowany(walka finalowa) jak to jest z tymi uderzneniami w stojce mozna kopac po glowie loły sadzic czy to jest zabronione ?
to jest dzial BJJ i Grappling - pytania zwiazane z ju-jitsu sportowym prosze raczej zadawac w dziale ju-jitsu
W zawodach BJJ nie ma uderzen ale na ten temat niech sie lepiej osoby wypowiadaja ktore sie na tym znaja
W wiekszosci zawodow ju-jitsu sportowego jest light kontakt - ale czesto krew sie lala i ludzi znosili
Glownie to zalezy od sedziow na ile pozwalaja
Low Kicki dopuszczone sa na zawodach MFMJJ w glogowie ale za to tam nie ma uderzen rekoma na twarz
przepisy sportowego ju-jitsu znajdziesz na trzech stronach w zaleznosci od organizacji
PZJJ - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
POJ - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
MFMJJ - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrawiam
martius
Napisano Ponad rok temu
... jakiej firmy masz ochraniacze i jak wyglądają?
mam takie: Brute "Quad Tech" Earguard
poszperaj w sieci to je znajdziesz.
jeszcze ich nie uzywalem w czasie walki tylko przymierzalem - uczucie dziwne ale mam nadzieje ze spelnia swoje zadanie
pozdr,
jakub
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
cwiczyles juz w nich czy jeszcze nie?
pozdr,
jakub
Napisano Ponad rok temu
Tak "jakubie" ćwiczyłem i dlatego te pytanie na forum - wiem ze raz zajmując pozycje wypłaciłem kumplowi w głowe z nich i troszke go zabolało - po mimo że otoczone są gumą - niestety takie ochraniacze mają wady - uszy siępocąi to bardzo szybko po mimo tych otworków na nausznikach, komfort walki - głównie wyjść z trzymań jest dużo gorszy - no i jak wspomniałeśprzeciwnik troszke może je wykorzystać przeciw nam - ale główna zaleta pozostaje - świetnie uszy chroni wkońcu bez obawy można sięciorać na macie
Napisano Ponad rok temu
napisze wtedy swoje wrazenia
pozdrowienia_nausznikowe rotfl
jakub
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
5 następnych tematów
-
bjj-krakow
- Ponad rok temu
-
Kto ze znanych ludzi ćwiczy BJJ?