Pas a cwiczenia ;-]
Napisano Ponad rok temu
Nie wiedzialem ,gdzie to umiescic, wiec pomyslalem ze tutaj bedzie najlepsze miejsce na pytanie: Czy ktos zna jaks strone , gdzie krok po kroku opisane jest wiazanie pasa?
Wiem ze to troszke glupie , lecz strasznie przeszkadza mi w cwiczeniach , gdy ten ciagle sie rozwiazuje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam skan na komputerze z jakiejs ksiazki...
Pozdrawiam
Piotrek
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Poprosze o ten skan , na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jezeli chodzi o styl jaki cwicze - no coz... :roll: Brazilian Jiu-Jitsu...
A co do podpatrzenia kolegow - oni wiaza tak jak ja - czyli na podwojny wezelek
Dzieki z gory za te instrukcje...
Napisano Ponad rok temu
Jest to jeden ze sposobow wiazania pasa, ja go sie nauczylem jak trenowalem judo, teraz wiaze troche inaczej, ale ten tez jest ok.
Link jest z mojej bylej strony o moim bylym klubie, prosze mnie z tym nie utozsamiac:-)))))))
Pozdrawiam
Piotrek
a tu jest jak nasze kimonko skladac:-))))
Napisano Ponad rok temu
To jeszcze nic ja..wcale nie skladamkurcze, źle kimono składam
Napisano Ponad rok temu
co oznacza brak szacunku do tego co robisz, a skoro nie szanujesz tego co robisz to robisz to gównianieTo jeszcze nic ja..wcale nie skladam
kurcze, źle kimono składam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a kto tu tragizuje ja rowniez nie skladam gi tradycyjnie, wogole jestem daleki od tradycjonalizmu, ale jest zlozone i czyste a jak masz cwiczyc w pomietej szmacie to chyba lepiej dres zalozyc albo spodenkiNie tragizujmy :grin: Układanie dogi jest pewną częścią tradycji stricte japońskiej. Jak to powszechnie wiadomo coraz częściej odchodzi się od tej tradycji suplementując ją własnymi, powiedzmy modyfikacjami, zresztą z korzyścią. Sądzę, że umiejętność składania kimona jest już w dzisiejszych czasach unikalna i nie do końca konieczna
Napisano Ponad rok temu
Nieskladani przezemnie kimona kolego ,nie wynika z tego ze nie szanuje tego co robie a po prostu z mego lenistwa ..a czasem z braku czasu ,wiec nie doszukuj sie Bog wie czego w tym nieskladaniu,poza tym kimono jest tylko strojem treningowym ,natomiast esencja jest trening -przynajmniej tak jest w Bjj ..tam nikt nie "wali" poklonow treningowemu strojowi .co oznacza brak szacunku do tego co robisz, a skoro nie szanujesz tego co robisz to robisz to gównianie
To jeszcze nic ja..wcale nie skladam
kurcze, źle kimono składam
Napisano Ponad rok temu
Nieskladani przezemnie kimona kolego ,nie wynika z tego ze nie szanuje tego co robie a po prostu z mego lenistwa ..a czasem z braku czasu ,wiec nie doszukuj sie Bog wie czego w tym nieskladaniu,poza tym kimono jest tylko strojem treningowym ,natomiast esencja jest trening -przynajmniej tak jest w Bjj ..tam nikt nie "wali" poklonow treningowemu strojowi .
[/quote]
bez urazy dzynio ale skojarzyles mi sie z jednym gosciem ktory rzadko pierze gi i nizbyt ladnie pachnie i wyglada
[/quote]
...esencja jest trening -przynajmniej tak jest w Bjj ..tam nikt nie "wali" poklonow treningowemu strojowi .
[/quote]
tam gdzie trenuje tez lecz w czystym i wyprasowanym przyjemniej jest pocwiczyc nieprawdaz :grin:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
moze prac przestaniesz w koncu szkoda czasu na dupereleWidze że ludzie praktykuja prasowanie kimon ehh zyby to jeszcze czas na takie duperele były a po za tym jak dobrze poskłądasz i wciepniesz do prania to zbytnio się nie pogniecie a JUDOKI nie prasuje się (chyba) a w zasadzie po co prasować by się trenerowi na treningu podlizać, podobać ? bezsensu
JUDOGI sie raczej nie prasuje jezeli miales kiedys na sobie powinienes wiedziec czemu
podlizywanie, podobanie sie? to raczej higiena osobista po kilkunastu latach cwiczen to juz nawyk.
ale moze juz dosc bo sie obozy pioracych i prasujacych i niepioracych utworza
pozdrowionka dla wszystkich cwiczacych w brudnych i czystych GI :grin:
Napisano Ponad rok temu
czy gdzieś napisałem że pranie to duperela ? chyba nie !!! a sam nie piorę - mam pralkę
"JUDOGI się raczej nie prasuje jeżeli miałeś kiedyś na sobie powinieneś wiedzieć czemu"
Hmmm nie wiem jak obserwujesz ten post ale pisali że to robią więc nie koniecznie mają plecionki
"podlizywanie, podobanie się? to raczej higiena osobista po kilkunastu latach ćwiczeń to już nawyk."
nie wiem czy czytasz ze zrozumieniem ale to odnosiło się do prasowania a nie prania - no a czy wyprasowane jest bardziej higieniczne od tego co nie jest wyprasowane (w wypadku ubioru treningowego)
Co do obozów pozostanę w moim (BJJ)
Napisano Ponad rok temu
[/quote]
Nieskladani przezemnie kimona kolego ,nie wynika z tego ze nie szanuje tego co robie a po prostu z mego lenistwa ..a czasem z braku czasu ,wiec nie doszukuj sie Bog wie czego w tym nieskladaniu,poza tym kimono jest tylko strojem treningowym ,natomiast esencja jest trening -przynajmniej tak jest w Bjj ..tam nikt nie "wali" poklonow treningowemu strojowi .
[/quote]
bez urazy dzynio ale skojarzyles mi sie z jednym gosciem ktory rzadko pierze gi i nizbyt ladnie pachnie i wyglada
[/quote]
...esencja jest trening -przynajmniej tak jest w Bjj ..tam nikt nie "wali" poklonow treningowemu strojowi .
[/quote]
tam gdzie trenuje tez lecz w czystym i wyprasowanym przyjemniej jest pocwiczyc nieprawdaz :grin:
[/quote]
Chcialem tu zdementowac pogloski o niepraniu przezemnie kimona .... ,a powaznie nie pisalem o nie praniu tylko o skladaniu .
Napisano Ponad rok temu
...a w zasadzie po co prasować by się trenerowi na treningu podlizać, podobać ? bezsensu
Nie prasuje po to zeby sie podlizac, ale z koniecznosci..., nasz trener wrecz wymaga czystego i wyprasowanego kimona (oczywiscie bez przesady), ale mowi ze to odzwierciedla nasze oddanie sie karate itd. w sumie to ma racje :grin:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych