Kaloryfer czy coś jeszcze?
Napisano Ponad rok temu
Jestem bardzo chudy i chciałbym wyrzeźbić swoje "ciało"
No i własnie nie wiem czy tak można zaczać od kaloryfera... Czy lepiej odrazu robić pare partii na raz? Czy tylko sam "brzuch"
Napisano Ponad rok temu
Napisałeś że jesteś bardzo chudy i chcesz wyrzeźbić swoje ciało - zazwyczaj jest tak że trzeba nabrać nieco masy , żeby później można było ładnie wymodelować sylwetkę.
Oczywiście trenując i odżywiając się zdrowo i w bilansie kalorycznym na utrzymanie wagi, możesz "wyrzeźbić mięśnie ale nie będzie z tego fajnego efektu.
Dobrze byłoby gdybyś wrzucił swoje zdjęcie, wtedy moglibyśmy ocenić dokładnie jaka droga dla Ciebie będzie najlepsza.
Jaki masz staż treningowy, czy masz jakieś kontuzje? Czy trenowałeś wcześniej jakieś sporty? Jakie masz możliwości treningowe - czy to będzie siłownia?
ps. w informacjach profilowych podałeś wiek 25 lat;)
sportowe pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Owszem wiem o tym aby dobrze wyrzeźbić swoje ciało trzeba troche przybrać tak zwanej masy... LEcz u mnie jest z tym mały problem iż jem bardzo dużo wędlin,weglowodanów,białek, owoców i pije okolo 0.5l mleka codziennie... Lecz to i tak mi nie pozwala abym przybrał na wadze... PRzybieram może z 1kg na mieśiać ale to jest max!... Mało przybieram i bardzo szybko chudne... Ostatnio dokładnie miesiąc temu schudłem pare kilo przez sprawy miłosne
-------------
Oczywiście ze posiadam swoją ławkę, sztangę + 120 kg nakładu, hantle... Przez 6 lat trenowałem piłke nożna lecz w tym roku to już chyba bedzie koniec tej kariety iż brakuje mi zbytnio czasu w weekendy... A co do kontuzji to przez te 6 lat była nie jedna ale z takich poważniejszych to było zerwanie mieśnia tzn "udo" na prawej nodze , lecz teraz jest wszystko ok... Tylko niestety ślad po tym został, zle sie zrósł i gdy napinam prawą noge jest to widac
--
Co do zdjęć to wyśle je wieczorem iż teraz nie mam takich możliwości aby je zrobić jestem u kumpla w chacie jeżli bedzie to możliwe to dodam je tak okolo 22
--
PS. Przepraszam ze ten błąd w profilu ale nie zwróciłem na to uwagi... Już wszystko naprawiam
Dziekuje
Napisano Ponad rok temu
Przy tworzeniu dobrej jakości mięśnia ten proces trwa jeszcze dłużej.
Wiem jak to jest kiedy jest się tzw. hardgainerem;)
Badałeś swoją tarczycę? Często przy nadczynności tarczycy nabieranie masy mięśniowej jest bardzo utrudnione...
Masz dobrą bazę pod trening oraz dobrą ilość sprzętu.
Czekamy na zdjęcia.
pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Prosze bardzo - 3 fotki dwie klatki / jedna zerwanego mieśnia (kontuzja)
A jeśli chodzi o niedoczyność tarczycy to sie nie badałem Iż nigdy otym nie myślałem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Widze tu u kolegi 2 problemy:
1. 16 lat - podejrzewam ze jestes na czyims utrzymaniu i nie masz wiekszego wplywu na zawartosc lodowki. Czyli jakas powazniejsza dieta nie wchodzi w gre.
2. Chcesz zaczac treningi, masz sprzet - swietnie, ale... samemu w domu bardzo ciezko nauczyc sie poprawnej techniki.
Co do pierwszego to proponuje poczytac o podstawach ( nic nie stoi na przeszkodzie zeby sie poduczyc - przyda sie w przyszlosci )
czyli jak sie buduje diete :
http://bodymaniak.pl... ... t26943.htm
A tutaj znajdziesz liste produktow, ktore mozna smialo uzyc w diecie:
http://www.forum-kul...showtopic=54279
Dodatkowo mozesz ( jesli nie masz mozliwosci ustawienia diety pod siebie, jak pisalem wyzej ) pokombinowac chociaz z 1-2 posilkami dziennie zeby byly "pro", np sniadanie i kolacja.
Co do treningu, to moja propozycje planu znajdziesz:
http://bodymaniak.pl... ... ht=#338669
Prosty plan, podstawowe cwiczenia, pelne skupienie na technice.
Zdecydowanie polecam znalezc kogos z wiedza i poswiecic jak najwiecej czasu na nauke techniki pod jego okiem.
Ewentualnie - nagrywaj filmiki i wrzucaj tutaj. Bedzie mozna wprowadzic korekty w razie czego.
Pozdro
Napisano Ponad rok temu