Co wolno?
Napisano Ponad rok temu
Jestem nowym użytkownikiem także prosiłbym o wyrozumiałośc
Mam pytanie odnośnie diety, nimam możliości ograniczenia się do diet które znalazłem na forum, także prosiłbym kogoś o pomoc. A mianowicie mam 18 lat wzrostu jakies 175cm i waga 74-76kg. Chcialbym zrzucic kilka niepotrzebnych kilogramów i chcialbym wiedziec czego unikac, czego nie jesc w szczegolnosci co moge a czego nie? Czy może są jakieś nieszkodliwe wspomagacze umożliwiające zrzucenie wagi? Z góry dziękuje wszystkim za pomoc
Napisano Ponad rok temu
byś napisał że Ci sie nie chce i szukasz magicznego sposobu.nimam możliości ograniczenia się do diet które znalazłem na farum
Poza tym przy takim wzroscie to wagi nie masz zlej wystarczy pocwiczyc jesli zle wygladasz i tluszczyk sam sie spali.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jesli masz jakis wiekszy posilek to rozloz go sobie na 2 mniejsze , polowe zjadasz a polowe do pojemnika i pozniej
tak zeby zjesc np. 5-6 posilkow w ciagu dnia , lepiej mniejsze posilki a czesciej niz duze i rzadziej
cwiczysz cos ? silka , wschodnie sztuki walki czy cokolwiek ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chyba rozkrecaja ja myslalem ze sezon na budowie sie wlasnie otworzylale powoli prace sie koncza i bedzie czas
zamiast ziemniaków ugotuj sobie ryż bedzie lepiej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zarzuć dietę na redukcje (w podwieszonych) i do tego siłownia + aeroby. I waga powinna lecieć w dół, jeśli będziesz robił wszystko sumiennie i niczego nie odpuszczał. Ot taki sport.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najlepsze są biegi narciarskie, ale na to nie ma warunków
Polecam basen. 3,4 w tyg. Jeśli to jest za droga forma dla Ciebie, to pozostaje rower bądź bieganie. Biegaj zaraz po siłowni. 3, 4 razy w tyg. Do tego dobrze się odżywiaj i będzie dobrze.
Możesz też dodać hit do swoich zmagań.
http://www.fabrykasi... ... ight=hiit#
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najpierw zastanów się czy na pewno taki jest cel, tak jak napisał carlorozzi nie masz złej wagi względem wzrostu. Pytanie tylko czy jednak więcej tego mięcha czy tłuszczu. Także określ się czy ektomorfikiem, mezomorfikiem jesteś czy może endomorfikiem. Czy szybko nabierasz tłuszcz, czy jednak trzymasz wagę. I ważna odpowiedź na pytanie czy będziesz okazyjnie tylko ćwiczył czy jednak wciągniesz się.
Dopasujesz cel to będzie sukces hehe
Jaki masz staż? Od tego zależy trening, nie ma co się rzucać od razu na ostrą redukcję na siłowni jeśli dopiero zaczynasz.
Do diety dobierałeś już kiedyś suple?
A jak ze zdrowiem? Możesz narzucić tylko lekki trening czy nie ma przeciwwskazań do ćwiczeń czy sportów intensywnych?
Tak jak pisano już w temacie skup się na aerobach.
Aeroby+dieta to podstawa.
Ogólnie jeśli chcesz sylwetkę poprawić to sport się przydaje, daje satysfakcje i efekty
Jeśli jesz w domu głównie, to wystarczy odpowiednio dobierać składniki.
Możesz zaproponować jakieś posiłki matce do zrobienia? Możesz w domu zaproponować by np zamiast pić normalną herbatę zastąpić zieloną, w cenie prawie to samo. Jak już pijesz herbatę czy kawę to bez cukru. Nie pij napojów z dużą ilością węglowodanów (napoje kolorowe). Może spróbować kawę przed aerobami (jeśli zdrowie pozwala i pijesz kawę). Przerzuć się na wodę mineralną bądź nawet wodę gotowaną. Nie polecam fast foodów. Jedź dużo warzyw czy sałatek do obiadu np weź na talerz mniej ziemniaków a więcej sałaty ogólnie dieta to też styl życia i wybór czy zamiast jakiegoś napoju typu cola kupić sok czy po prostu wodę, jak już smakową to zawsze można luknąć na etykietę co ma mniej węglowodanów prostych w przypadku redukcji, unikaj potraw pieczonych okapających w tłuszczu. Na kolację nie jedz chleba czy potraw mających dużo węglowodanów i prostych i złożonych - nie będziesz miał kiedy je spalić. Proponuję kolację na 1-2h przed spaniem. Staraj się aby wielkość posiłków spadała wraz z czasem ich spożywania.
Proponuję multiwitaminę zakupić.
Na razie tyle.