rezolegulowany apetyt
Napisano Ponad rok temu
Interesują mnie substancję powodujące zahamowanie apetytu.
Jakiś rok temu przestałam czuć głód i przejedzenie, wydaję mi się, że mam uszkodzony ośrodek głodu i sytości w mózgu.
Z tym, że oczywiście zamiast nic nie jeść, to raczej skupiam się na tym, że nie czuję przejedzenia i zjadam niewyobrażalne ilości żarcia... Jedyne co czuję to ucisk w brzuchu, ale nawet on przestał mi już przeszkadzać.
Jeszcze parę miesięcy temu miałam z tego powodu bulimię. Prowokowałam wymioty i piłam przeczyszczające herbatki, ale później stwierdziłam, że to bez sensu, bo żebym zwróciła wszystko to co zjadłam, to musiałabym cały dzień spędzić w łazience...
Skończyłam z tym i w zastraszającym tempie zaczęłam tyć.
Czy da się zahamować taki apetyt za pomocą tabletek?
Diety u mnie odpadają, różne sztuczki w stylu picia 5l mineralki przed posiłkiem, też nic tu nie dadzą....
Ja już mam mega depreche z tego powodu, bo zawsze byłam bardzo szczupła i bardzo mało jadłam a tu nagle taki pech mnie dopadł (15kg wiecej w ciagu roku i ciągle tyję!) ;/
Napisano Ponad rok temu
Z rzeczy ktore osłabiają apetyt o ktorych slyszalem to chrom, o niczym innym nie wiem.
A to znalazlem w googlach:
Unipharm Activelife Grapefruit Pectin - redukuje apetyt, wzmacnia i przyśpiesza uczucie sytości
Błonnik z ananasem - to jest nazwa produktu - Błonnik NUTRIOSE® rozpuszcza się podczas ssania tworząc rodzaj żelu. Łatwo pochłania wodę, pęcznieje w jelitach kilkakrotnie powiększając swoją objętość i wywołując uczucie sytości. Błonnik rozpuszczalny obok funkcji wypełniacza, dostarcza enrgii, odżywia florę bakteryjną jelit i dzięki niskiemu indeksowi glikemicznemu, wpływa na utrzymanie stabilnego poziomu cukru we krwi.
Liniacaps, 60 kapsułek - Korzeń konjac jest znakomitym środkiem dającym uczucie sytości, zmniejsza apetyt i zaspokaja uczucie głodu.
Takze troche tego jest w necie. Przede wszystkim kup najpierw chrom.
A w czasie posiłków, nawet jesli bylabys nie wiem jak glodna, staraj sie jesc bardzo powoli, powolne jedzenie przyspiesza uczucie sytosci.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

dawid1920 napisał
Chcesz być duży? wzbudzać respekt? Taki człowiek nie może bać się zastrzyków!
Napisano Ponad rok temu