dla kumpla
Napisano Ponad rok temu
Moj kumpel jest ekto i ma problemu z przytyciem i tak sie zastanawiam co mu doradzic dieta napewno ae jaka co ma sie w niej znajdowac ile czego?(jego waga 68 kg wzrost cos kolo 170 cm)Bral jakas odzywke mas xxl chyba i pisze ze nic mu nie weszlo wiec musial cos zle zrobic ale dobra czekam na wasze porady.Jak przytyc dobrze?Bez duzego fatu?
Napisano Ponad rok temu
jego dzienne zapotrzebowanie:
bialko: 204g
weglowodany:340g
tluszcze: 61g
kal:2720 kcal
jesli chce sie twoj kolega dowiedziec waznych rzeczy o diecie to niech zaakupi sobie ta ksiazeczke ja zniej kozystam
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
jak jest ekto i mu nie idzie to niech walnie przynajmniej 6 g wegli na kilo masy i 2g bialka na kilo masy, tluszczu moze byc 1 gram na kilo i jest dobrze
Napisano Ponad rok temu
6 posilkow dziennie,systematycznych gdzies co 2,5-3 godz., trening 3 razy w tygodniu,duzo odpoczynku i musi isc do przodu ;] zwlaszcza niech zwroci uwage na posilki rano,przed tren. i po treningu, zeby byly konkretne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
4 syte posilki wieksza liczba posilkow moze przyspieszyc jeszcze metabolizm
no nie bardzo,bo srednio to widze w praktyce. Musialby chyba nic nie robic tylko w domu siedziec. Bo jakby mial zrobic tak jak mowisz,to te 4 posilki musialyby byc naaaaprawde solidne, i nie wydaje mi sie zeby rano przed szkola ( tak wnioskuje po wieku hehe ) mial wpierdalac grube zarcie,a i w szkole pewnie tez nie ma szans pozatym chyba z glodu umrze przy czterech posilkach,jezeli ma normlany apetyt.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sam jestem ekto to mi nie mow barkly ze jest inaczej jak jest tak jak mowie
bo kolorek nicku to wiesz moze na dzieciakach robi wrazenie...
nikt nie pisal o 7-8 posilkach dziennie, mowie 6,a ty bujasz w chmurach chyba,koles ma 16 lat wiec nie spodfziewam sie zeby mogl sobie wyjebac diete taka zeby 4 posilki byly pozadne. Bo trzeba patrzec realnie, mozna powiedziec jedz kurwa 5 razy dizennie kuraka z ryzem,i jakies warzywka i owoce itd. A gdzie tu realia. Na 4 syte i odzywcze posilki dziennie to moze sobie pozwolic czlowiek, co ma na to mozliwosci. Bo zapchac sie posilkiem to nie znaczy to samo co ze to byl odpowiedni posilek. Bo mozna sie i 200gr bita smietana zapchac 5,6 posilkow jak nic, na 4 to mozna sobie pozwolic jak sie kurwa spi do 11,12,a nei jak sie wstaje rano do szkoly czy pracy...
Napisano Ponad rok temu
ja nie mam 16 lat ale spoko mozna sie pomylic.koles ma 16 lat wiec nie spodfziewam sie zeby mogl sobie wyjebac diete taka zeby 4 posilki byly pozadne.
Kurcze chlopaki to wprowadziliscie mnie w dylemat;/ chyba to ja pojde na kompromis i zaproponuje gosciowi 5 posilkow;pNie napisalem wam ale On nie chodzi do szkoly tylko do pracy(praca fizyczna)wiec mysle ze powinien zmiescic w czasie przerwy posilek:)
Jego waga to 70 kg. dacie moze jakas przykladowa dietke?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wybierz jedną, dorzuc owoce, warzywa do posilkow i bedzie dobra dieta.
Ja tez absolutnie NIE polecam 4 posilkow.
np. 2700 kcal na 4 posilki to prawie 700 kcal na posilek to raz. dwa, że chociaby wieczorem potrzeba glownie bialka to nie wiem jak 700 kcal z bialka zjesc, a jak nie bedize w tym posilku to trzeba dorzucic do np obiadu.. i co obiad 1500 kcal bedzie?
No w sumie da rade- pół kilo makaronu i mieso... ale kto temu podoła- szczegolnie ze autor tematu waży ile waży..
Napisano Ponad rok temu
tylko metabolizm przyśpieszy i nic dobrego z tego nie bedzie
1,5 mysle ze bedzie spoko
Napisano Ponad rok temu
a nie mam 16 lat ale spoko mozna sie pomylic
hehe sory,zasugerwalem sie wiekiem abs
Napisano Ponad rok temu